Sustainable Fashion Gift Card gift guide; betaalbare duurzame cadeaus voor Sint en Kerst

Waar vind je die duurzame, leuke en toch betaalbare cadeaus geschikt voor Sint en Kerst?
Uit de ruim 1000 items en ervaringen waarvoor je de Sustainable Fashion Gift Card kunt verzilveren, geven we in deze guide een aantal cadeautips tot 25 en 50 euro. Tips die leuk zijn voor mannen, vrouwen en kinderen. Dan weet je zeker dat wanneer je onze duurzame giftcard cadeau geeft, de ontvanger een favoriet cadeau zult vinden.

Betaalbare en duurzame cadeaus

Cadeautips tot 25 euro

Sieraden

Ga voor eerlijk geproduceerde sieraden die door vrouwen in Nepal worden gemaakt en waar aandacht is voor hun welzijn en ontwikkeling.

> Ketting Studio JUX, (niet meer beschikbaar)

Gift-guide-sieraden

Accessoires

Deze accessoires zijn met zorg en aandacht vervaardigd. De tas is van een sterk materiaal en gemaakt in de Filipijnen. Ontwerper Stephastique heeft van restmaterialen de oorbellen gemaakt en het kleine portemonneetje is van ecologisch leer en fair trade.

> Kleine portemonnee bij BrandMission(niet meer beschikbaar)

GiftGuide-accessoires-2

Kleding mannen

T-shirt van 100% biologisch katoen van het duurzame Nederlandse merk Kuyichi. De jeans kost in totaal wel meer dan 25 euro, maar als je deze leased – betaal je maar een tientje per maand! (Kijk op de website hoe het lease a jeans concept werkt). Het jacket is van gewone katoen, maar wel lekker vintage!

> T-shirt bij BrandMission (niet meer beschikbaar)

GiftGuide-kleding-mannen

Basics en accessoires

Allemaal basics en ondergoed gemaakt van materialen als reststoffen en biologisch katoen. Heb je Danner sneakers? Dan vervang je de veters uiteraard met een origineel paar Danner-veters. Gaan je schoenen langer mee met de juiste look!

> Strikje Studio JUX (niet meer beschikbaar)

> Sokken bij Studio JUX (niet meer beschikbaar)

GiftGuide-kleding-basics-mannen

Woonaccessoires

Kleding en accessoires vormen de meerderheid van de collecties van de aangesloten pioniers bij de Sustainable Fashion Gift Card. Echter, in lijn met hun duurzame waarden, vind je bij een aantal van hen ook prachtige interieur-items.

> Glazen bij Studio JUX (niet meer beschikbaar)

> Fotolijst bij The Blind Spot (niet meer beschikbaar)

GiftGuide-woonaccessoires

Cosmetica en verzorging – ook voor mannen

In lijn met hun duurzame waardes, vind je bij een aantal pioniers aangesloten bij de Sustainable Fashion Gift Card ook verzorgings- en cosmeticaproducten. Het gaat om producten die vooral natuurlijke ingrediënten bevatten, in Nederland zijn geproduceerd en waarbij is nagedacht over de impact van de verpakking – en bijvoorbeeld navulbaar is.

> Aroniabes & Rozemarijn Shampoobar (niet meer beschikbaar)

> Deo Loveli voor de man (niet meer beschikbaar)

GiftGuide-cosmetica

Stationary time!

De kerstkaart is op milieuvriendelijke wijze gedrukt en de stof op de cover van de notebook is gemaakt van reststoffen. En wist je dat het merk Ecowings een eigen atelier heeft in India? Al hun producten zijn gemaakt van afgedankte autobanden die ze inzamelen, schoonmaken en upcyclen tot tassen, accessoires en deze  etui.

> Notebook A6 Studio JUX (niet meer beschikbaar)

GiftGuide-stationary

Leuk en leerzaam

Leuk, leerzaam en perfect voor tijdens de kerstvakantie. In ‘Doe het zero’ en ‘A Sustainable Wardrobe’ vind je achtergronden en tips over hoe je je leven stap voor stap op een leuke manier verduurzaamt. Een inkijkje in de modewereld krijg je bij het modemuseum Fashion for Good en in de roman Fast Fashion. De hoofdpersoon, stylist Donna, werkt voor een groot warenhuis en ziet met eigen ogen de schrijnende wereld achter de glamour. Je zult niet de eerste zijn die het boek in één ruk uitleest. Veel leesplezier!

GiftGuide-boeken-en-ervaringen

Cadeautips tot 50 euro

Sieraden

Fijne sieraden van gerecyclede edelmetalen. Ze zijn vervaardigd in ateliers met aandacht voor het ambacht, de ambachtslieden én de gemeenschap waarin zij leven.

> Ketting NOWA (niet meer beschikbaar)

> Zegelring Ana Dyla 49 euro (niet meer beschikbaar)

GiftGuide-sieraden-50-euro

Kleding vrouwen

De koltrui van Common & Sense is van het duurzame materiaal tencel en gemaakt in een kleine fabriek in Turkije. De eigenaar van de fabriek woont in Nederland woont. En ken je Serendipity Vintage Dreamer al? Dit is hét merk waar je moet zijn als je van vintage houdt. Iedere keer weer weten ze een prachtige vintage collectie te cureren. Soms geven ze de items nog eigen twist, door ze met de naaimachine zelf iets aan te passen.

> Slip dress ENSÕ (niet meer beschikbaar)

GiftGuide-vrouwenkleding-50-euro

Accessoires en kleding mannen

Alle items zijn gemaakt van materialen die zijn ge-upcycled of op milieuvriendelijke wijze vervaardigd. Kijk zeker ook op de website van Kings of Indigo voor een brede collectie kleding en accessoires voor mannen.

> Riem bij BrandMission (niet meer beschikbaar)

> Kaarthouder Kings of Indigo (niet meer beschikbaar)

> Overhemd bij BrandMission 47,97 euro (niet meer beschikbaar)

> Trui bij Behind the Pines 35 euro (niet meer beschikbaar)

GiftGuide-mannenkleding-50-euro

Lingerie

Lingerie die op een eerlijke en milieuvriendelijke manier is gemaakt. Of wat dacht je ervan om eens zelf je eigen lingerie te maken? Waag eens een workshop bij De Steek of maak het zelf thuis met hun handige briefing kit.

> Bh/top bij Schaapskleren (niet meer beschikbaar)

GiftGuide-lingerie-workshop

Praktisch maar stijlvol

Sommige items zijn praktisch om te hebben, of soms zelfs een must! Hoe fijn is het dan als praktisch ook stijlvol is. Zoals een mooie iPad sleeve van ontwerper Leonie Vlaar, de fietstas van Nederlands design duo Fraenck of deze handige opbergmanden die je vindt bij Studio JUX.

> Opbergmand Studio JUX 29 euro (niet meer beschikbaar)

GiftGuide-praktsich-stijlvol

Het meest duurzame cadeau kies je zelf

Duurzaamheid gaat over milieuvriendelijke (en circulaire) materialen, goede arbeidsomstandigheden, geen dierenleed en ethisch handelen. Maar het gaat ook over gebruik: Hoe lang gebruiken we producten? Gebruiken we überhaupt wel de producten die we kopen? Je zou je kunnen afvragen wat er duurzaam is aan een jurkje van biologisch katoen, onder goede arbeidsomstandigheden gemaakt, die niet gedragen wordt?

Als Sustainable Fashion Gift Card staan we voor mode en lifestyle producten die niet alleen goed zijn gemaakt, maar ook die worden gebruikt. Wij beslissen daarom niet wat mensen precies voor cadeau krijgen, maar geven mensen de mogelijkheid zelf hun favoriete cadeau uit te zoeken.

SFGC-People-Planet-Animals