Bij Llocals koop je duurzame kleding met Bitcoins

Als Sustainable Fashion Gift Card zijn we naast duurzaamheid, ook dol op merken die innovatie omarmen! Binnen de kledingindustrie denken we dan al vaak aan schonere manieren van verven, het gebruik van duurzame stoffen en minder overproductie. Maar Chiem Boelens, oprichter van het duurzame streetwear merk Llocals, gooit het over een andere boeg. Met een achtergrond in de IT, heeft hij nu ook de cryptocurrency bitcoin als betaalmiddel toegevoegd.

Llocals-bitcoin-header

Chiem, kan jij ons uitleggen wat bitcoins zijn?

“Heel simpel gezegd is bitcoin niet meer dan digitaal geld waarmee je zonder tussenkomst van een bank geld naar anderen kan overmaken.”

Wat is de reden dat je bitcoins ook als betaalmiddel heb toegevoegd aan je webshop?

“Om onze webshop voor te bereiden op de toekomst en tegelijkertijd iedere bezoeker een passende betaalmethode te bieden.”

Gaan we in de toekomst dan allemaal met bitcoins betalen?

“Haha. Helaas kan ik de toekomst niet voorspellen. Maar nu klinkt digitaal geld nog heel spannend, maar ik denk dat het steeds meer gebruikt gaat worden. Digitaal geld wordt in de toekomst dan steeds ‘normaler’ om mee te betalen. Dit kan bitcoin zijn, maar wellicht ook een andere digitale munt. Misschien wel eentje die nu nog niet bestaat. Het idee van een digitale munt is in mijn visie een logische stap. We doen steeds meer digitaal en versnelt door corona, verplaatsen ook onze shop routines steeds vaker van offline naar online. In dat beeld past een digitale munt heel goed. Wel denk ik dat digitaal geld nooit volledig de overhand zal nemen. De drang om geldstromen centraal te reguleren en controleren door banken, is iets wat we denk ik nooit helemaal los durven of willen laten.”

Shop-with-bitcoin-llocals-man

MONA_LISA_ZWART_D3-2

Bij de conscious fashion shopper denk ik alleen niet meteen aan iemand die bitcoins koopt om mee te betalen. Hoe zit dat met de doelgroep van Llocals?

“Met Llocals willen we duurzame mode vooral toegankelijk maken voor iedereen. Voor de conscious fashion shopper, maar net zo goed voor iedereen die onze kleding gewoon heel leuk vindt. Zelf heb ik een achtergrond in de IT en pas ik ook niet binnen het clichébeeld van een conscious fashionista. Toch vind ik kleding leuk en vind ik duurzaamheid belangrijk. Door binnen onze webshop relevante en aantrekkelijke betaalmethoden aan te bieden, proberen we alle bezoekers kennis te laten maken met verantwoord geproduceerde kleding.”

Hoe werkt het als je met bitcoins wil betalen bij Llocals?

“Je selecteert bij betaalmethodes in de checkout het kopje “betalen met bitcoins”. Vervolgens kom je in een nieuw venster waarin een grote QR-code verschijnt. Je kunt nu vanuit je bitcoin wallet op je telefoon de QR-code scannen waardoor direct het juiste bedrag en het juiste adres om het geld naar toe te sturen staan geselecteerd. Je hoeft vervolgens alleen nog alles even te checken en op bevestigen te drukken. De rest gaat vanzelf. Heel eenvoudig dus!”

“Zelf heb ik een achtergrond in de IT en pas ik ook niet binnen het clichébeeld van een conscious fashionista.”

Bitcoin is erg populair nu, Heb je zelf bitcoins?

Ik heb zelf zeker bitcoins. Eigenlijk puur alleen omdat ik het leuk en interessant vind om te bestuderen en te volgen waar het precies heen gaat met de Bitcoin en haar koers. Nu ook steeds meer grote bedrijven en banken zich bemoeien met de Bitcoin, blijft het leuk om de munt te volgen. Zo kocht Tesla baas Elon Musk laatst voor 1,5 miljard aan bitcoins en kan je tegenwoordig ook aan Tesla auto kopen met Bitcoins. De tweets die Elon hier weer de wereld over in stuurde werden door andere gezien als marktmanipulatie. Interessant dus!”

Wist je dat SFGC zelf een betaalmiddel is ?

We zijn gewend aan euro’s of munten als de dollar. Maar geld komt in vele vormen. De Sustainable Fashion Gift Card is ook een betaalmiddel. We staan ingeschreven bij De Nederlandsche Bank en hebben toestemming om ‘elektronisch’ geld op de markt te brengen. Dat is ook de reden dat de SFGC in de check out van webshops tussen de betaalopties staat. Met de giftcard willen we meer zijn dan een betaalmiddel en mensen inspireren om mensen duurzame (kleding)keuzes te maken, zodat ons geld lokale en duurzame bedrijven support en we zo een duurzame economie bevorderen!

Bitcoin-checkout-llocals

Een duurzame levensstijl is niet altijd makkelijk, maar een bijdrage leveren aan een betere wereld kan heel simpel. Geef gewoon eens duurzaam cadeau aan vrienden, familie of collega’s.

SFGC-duurzame-mode

Duurzame-mode-cadeaukaart

Meer artikelen
Geen reactie's

Geef een reactie