Impact van de MYoMY MY CIRCLE BAG

myomy-duurzame-mode

Een wereld zonder afval, kan jij het je voorstellen? Toch is het de ambitie van een circulaire economie, waar grondstoffen, materialen en producten niet argeloos worden afgedankt, maar weer op een waardevolle manier worden hergebruikt. Zo kan het dat een kwart miljoen afgedankte plastic flessen niet op de vuilnisbelt of in onze oceanen zijn beland, maar in de prachtige MY CIRCLE BAG tassen. De circulaire RPET collectie van MYoMY.

Voor de circulaire tassencollectie werkt MYoMY, aangesloten bij de Sustainable Fashion Gift Card, samen met textiel innovator Waste2Wear®. Gevestigd in China, maar met een Nederlandse CEO, Monique Maissan, verzamelt Waste2Wear post-consumer afgedankte plastic flessen die worden gerecycled tot prachtige stoffen voor de mode-industrie. Heb jij een mooie MY CIRCLE BAG van MYoMY? Dan zitten daar tot 45 post-consumer afgedankte plastic flessen in verwerkt.

Krachtige circulaire samenwerking

December vorig jaar lanceerde MYoMY de tweede recycled PET collectie. Samen met de eerste collectie – en alle voeringen van MYoMY tassen die sinds begin 2020 gemaakt zijn van RPET, heeft dit niet alleen geleid tot recycling van een kwart miljoen afgedankte plastic flessen, maar ook tot een reductie van 17.042 Kg CO2. Een boom doet er 774 jaar over om deze hoeveelheid CO2 te absorberen. De reductie van water was 212.503 liter, wat overeenkomt met de hoeveelheid water die één persoon in 2,6 jaar verbruikt. Het energieverbruik was 228.851 MJ minder, wat genoeg is om een lamp 136 jaar te laten branden. Kortom, met de MY CIRCLE BAG weet je zeker dat je impact maakt! Of hoe Marja Baas, oprichter en CEO MYoMY, het zo mooi verwoordt: “We geloven in een eerlijke wereld waarin we elkaar versterken. Door samen te werken met Waste2Wear® kunnen we zowel onze kennis delen als onze positieve impact vergroten.”

Perfecte blend design en duurzaamheid

MYoMY is in 2007 beroemd geworden met haar iconische ontwerp MY PAPER BAG. Het duurzame alternatief voor de welbekende papieren zak en het bewijs dat design en duurzaamheid elkaar niet in de weg hoeven te zitten. In ons contact met MYoMY, zijn we als Sustainable Fashion Gift overtuigd dat het merk nog altijd trouw is aan de waarden waarvoor zij is opgericht: fairtrade, met respect voor de natuur, en een tijdloos design dat jaren meegaat. Het toepassen van elementen van circulariteit, zoals recycling, is met de kennis van nu onmisbaar binnen een duurzame bedrijfsstrategie. Je ziet dan ook steeds meer innovatieve merken met circulariteit aan de slag gaan. Het mooie aan de samenwerking met Waste2Wear, is dat MYoMY’s circulaire inspanningen meetbaar kunnen worden gemaakt. CEO van Waste2Wear, Monique Maissan, zegt hierover; “Voor bedrijven is meten van bereikte impact essentieel. Het is de enige manier om te kunnen staven of je met je duurzaamheidsaanpak op de goede weg zit.”

Win een MY CIRCLE BAG!

Deze week, 1 tot en met 6 februari, is het de week van de Circulaire Economie. Door heel het land, zijn (online) events en activiteiten te volgen rondom dit onderwerp. En in dit kader, geven de Sustainable Fashion Gift Card en MYoMY een prachtige MY CIRCLE Bag weg! (Zie de landscape foto hieronder). De tas is comfortabel, lichtgewicht en perfect voor werk!  Het design wordt gekenmerkt door de met de hand gestikte cirkels. Een voor een werden deze cirkels met liefde en aandacht gestikt door toegewijde en bekwame mannen en vrouwen.

Meedoen kan tot en met 10 februari en doe je zo:

  1. Volg op instagram @myomy_official en @sustainablefashiongiftcard
  2. Plaats een reactie en tag een vriend of vriendin
  3. Volgende week, 11 februari, maken we de winnaar bekend.

Nanette-MYoMY-giveaway

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MYoMY (@myomy_official)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MYoMY (@myomy_official)

Meer verhalen

orem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

Slow nieuws & events

Omdat offline leuker is dan online, organiseren we kleinere en grotere events om elkaar te ontmoeten. Via onze maandelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte - samen met het laatste nieuws over duurzame mode en onze merken.