Iron Roots maakt de eerste microplasticvrije sportshort

Bij Iron Roots vinden het niet alleen belangrijk dat mensen zich goed voelen door te sporten, maar ook door wat ze dragen tijdens het sporten. Samen met onze partner fabriek in Turkije hebben we daarom de eerste microplasticvrije sport short ontworpen. Na de succesvolle prototypes, willen we deze met behulp van jullie in productie brengen. Support daarom onze crowdfunding!

erik-de-groot-iron-roots

Dit is een gastblog van Erik, co-founder van natural apparel brand Iron Roots. Hij startte Iron Roots zo’n drie jaar geleden met vriend Ashkan. De Sustainable Fashion Gift Card kan je bij Iron Roots verzilveren. Lees hier hoe je dat doet.

Het nadeel van plastics sportkleding

Meer dan 90% van alle sportkleding wordt namelijk gemaakt van plastics, zoals polyester en nylon. Naast dat dit plastic de bekende nare geurtjes veroorzaakt tijdens het sporten, is er nog een nadeel. Elke keer wanneer je deze kleding wast, komen er kleine deeltjes plastic (microplastics) vrij die in ons water terecht komen.

Wij maken hier hét alternatief voor; microplasticvrije sportkleding op basis van duurzame materialen zoals (niet rookbare ;)) hennep en eucalyptusbomen. Naast dat deze materialen geen microplastics loslaten, zijn ze ook nog top om in te sporten. Zo is eucalyptus bijvoorbeeld antibacterieel en houdt het je lichaam koel tijdens het sporten. Dag nare geurtjes en hallo comfort!

De eerste microplasticvrije sportshorts

Sinds 2018 zijn wij bezig met het maken van natuurlijke sportkleding en nu hebben wij een nieuw, uniek product ontwikkeld; sportshorts! Normaal gesproken is het lastig om natuurlijke stoffen dun te krijgen, zonder dat ze doorzichtig of broos worden. Samen met onze partnerfabriek in Turkije is het gelukt om deze stof te ontwikkelen. Shorts zoals deze zijn simpelweg nergens te vinden, dus wij zijn er heel trots op dat we dit hebben kunnen maken.

Iron-Roots-microplasticvrij-erik-de-groot

*WIN* de eerste microplasticvrije sportshort

Tot en met woensdag 24 maart hebben we een crowdfunding lopen voor de productie van onze sport short. In het kade van onze crowdfunding, kan je nu via de SFGC onze eerste microplasticvrije sportshort winnen! Lees hieronder hoe je mee doet.

  1. Volgt Iron Roots en Sustainable Fashion Gift Card op Instagram en tag in de comments op de post rechts een vriend of vriendin.
  2. Deel de post rechts via Instagram, met het vliegtuig-icoontje onder de post, in jouw instagram stories en vermeld in je tekst ‘Support de crowdfunding van Iron Roots’.
  3. Je kant t/m woensdag 24 maart meedoen.

Support onze crowdfundingcampagne

Om de shorts op de markt te brengen zijn wij nu een crowdfundingcampagne gestart op het platform Kickstarter. Als jij het ook belangrijk vindt dat sportkleding microplasticvrij is dan kun je hier onze campagne supporten! Op onze crowdfundingpagina lees je meer over onze sport short. Namelijk dat deze niet alleen microplasticvrij is maar ook onder goede arbeidsomstandigheden wordt geproduceerd. Dank voor jullie steun!

Iron-Roots-duurzame-sportkleding

Een duurzame levensstijl is niet altijd makkelijk, maar een bijdrage leveren aan een betere wereld kan heel simpel. Geef een duurzaam cadeau aan vrienden, familie of collega’s.

SFGC-duurzame-mode

SFGC-duurzaam-cadeau-the-collection-one

Meer artikelen

Tencel™ is een relatief nieuw en enorm duurzaam materiaal dat dertig jaar geleden op de markt kwam. De stof is net zo zacht als zijde, net zo sterk als polyester en ademt het beter dan katoen....

Geen reactie's

Geef een reactie