Drie duurzame modetips #2: mondkapjes

Nu het verplicht is om in het openbaar vervoer een mondkapje te dragen stelt iedereen zich de vragen: waar kan ik een mondkapje kopen, hoe weet ik of mijn mondkapje veilig is? En ga ik voor praktisch of fashionable? Deze week drie tips waar jij een duurzaam geproduceerd mondkapje kan kopen.

Fysieke-Sustainable-Fashion-Gift-Card

Elke week deelt de Sustainable Gift Card (SFGC) drie concrete tips over hoe je duurzamer met jouw kleding om kan gaan. Heb je vragen over onze tips? Stuur een whatsappje naar ons team 0657126406.

Tip 1 – Fraenck

Fraenck heeft een eigen winkel, Fraenck & Friends in Arnhem, en een webshop. Sinds de start van Fraenck in 2014, werken zij al op duurzame wijze. Ze upcyclen restmateriaal uit de zeilindustrie tot toffe tassen en werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De oprichters van Fraenck, Ratna en Pascal, zijn beide afgestudeerd als ontwerper aan kunstacadamie ArtEZ. Hun mondkapjes zijn dan ook super fashionable. Mooi gemaakt en een grote hoeveelheid aan keuzes op gebied van kleuren en designs. De mondkapjes kan je samen met je bedlakens gewoon op 60 graden wassen en dus hergebruiken. Ze zijn gemaakt van reststoffen van 100% katoen in hun eigen atelier in Arnhem.

Wat wij verder heel fijn vinden, is dat Fraenck op de website duidelijke en heldere instructies geeft over correct gebruik van de mondkapjes. Ook helpen ze je met het uitzoeken van de beste maat en linken naar betrouwbare bronnen zoals het RIVM.

Bestel jouw mondkapje met of zonder SFGC in de webshop van Fraenck. Wil je meer weten over de Fraenck en hun daarzame aanpak? Neem dan een kijkje op hun brandpage.

Mondkapje-Fraenck

Mondkapjes-Fraenck

Face-mask-Fraenck

Tip 2 – Easy Essentials

Easy Essentials maakt basic shirts, gecertificeerd en middels een korte transparante toeleveringsketen. De oprichters, Leon en Jos, hebben zich vanaf het begin van de coronacrisis ingezet voor het zorgpersoneel. Zorgmedewerkers maakten lange dagen en regelmatig een schoon shirt dragen onder de beschermende kleding die zij, voor hun eigen veiligheid, moesten dragen is dan wel fijn. Mede dankzij donaties, leverde Easy Essentials t-shirts aan onze zorghelden. Niet veel later, zijn ze ook gestart met het aanbieden van mondkapjes die ze samen met hun producent in Portugal produceren. Op hun website staan tevens een aantal heldere links over hoe je de mondkapjes veilig dient te gebruiken

Ga jij voor basic? Dan passen de mondkapjes van Easy Essentials goed bij jou. En wat super fijn is, de stof van deze mondkapjes zijn GOTS gecertificeerd. Ook met eigen opdruk is mogelijk, dit gaat snel want dit doen zij lokaal in Nederland

Bestel jouw mondkapje, met of zonder SFGC, in de webshop van Easy Essentials. Meer weten over Easy Essentials? Neem een kijkje op hun brandpage. (Als je de SFGC bij Easy Essentials wilt gebruiken, ruil deze dan eerst om voor een promotiecode op hun brandpage. De code ontvang je direct in je mailbox.)

mondkapje-zwart-easy-essentials

mondkapje-with-easy-essentials

mondkapjes-with-easy-essentials

Tip 3 – Nadia Nelleke

Na stages bij toonaangevende ontwerpers als Spijkers & Spijkers en The People of the Labyrinths, opende Nadia vorig jaar zomer haar winkel en lanceerde zij haar webshop van haar eigen merk Nadia Nelleke in het Arnhemse modekwartier. Als je haar winkel binnenloopt, hangt er een knusse sfeer waar met veel liefde aan elk kledingstukken gewerkt wordt. In de winkel en via haar instagram verkoopt ze nu ook mondkapjes. Deze zijn met zorg gemaakt en hebben drie lagen. De tussenlaag is van biologisch katoen en de buitenste lagen zijn een mix van 60% katoen, 7% zijde en 33% hennep. Door deze mix zijn de kapjes sterk en kunnen op 60 graden gewassen worden.

Leuk weetje: wanneer je kleding maakt blijven er altijd wel stukjes stof over, ookwel restmateriaal. Omdat Nadia zoveel mogelijk zero waste werkt, maakt ze van deze stoffen haar mondkapjes.

Koop met of zonder de SFGC de mondkapjes in de winkel van Nadia, Sonsbeeksingel 116 in Arnhem. Of stuur haar een mailtje: info@nadianelleke.com. Meer weten over Nadia Nelleke? Neem een kijkje op haar brandpage.

Tip 3 – Bonus tip

vind hier een overzicht van alle fashion pioniers die mondkapjes verkopen. Bewaak de 1,5 meter en blijf gezond!

Geen reactie's

Geef een reactie