De mooiste én meest duurzame Moederdagcadeaus

van betaalbaar tot exclusief, maar altijd van kwaliteit

Duurzame-moederdagcadeaus

Geef jouw moeder een mooi én duurzaam cadeau, van woon- en fashion accessoires, tot verzorgingsproduct of een fijn kledingstuk. Je geeft onze Sustainable Fashion Gift Card, wanneer je jouw moeder de vrijheid wil geven zelf haar favoriete cadeau te kiezen.

Sustainable-Fashion-Gift-Card-Moederdagcadeau2022

Cadeaus op de cover foto:

De foto’s met onze giftcard in deze gids zijn gemaakt door Denise Bakker.

Moederdagcadeaus bij Sophie Stone

Duurzaamheid altijd duur? Nee hoor, deze prachtige sieraden van pionierende merken als People Tree en A Beautiful Story bewijzen dit. Ze zijn verkrijgbaar bij één van onze favoriete duurzame webshops, Sophie Stone.

Moederdagcadeaus bij Honesse

Laat je moeder een prachtige linnen en elegante pyjama van Honesse ervaren. Linnen is een heerlijke stof om te dragen omdat zij ademend is. Ook heeft Honesse dit jaar weer met veel zorg deze fijne Moederdagpakketjes samengesteld.

Moederdagcadeaus bij BrandMission

Als één van de eerste in Nederland die zich volledig toelegde op duurzaamheid, mag BrandMission niet in deze cadeaugids ontbreken. In hun webshop en winkels vind je duurzame en fijn cadeaus voor Moederdag – in deze gids een selectie.

Moederdagcadeaus bij Soft Revolt

Soft Revolt maakt de lingeriemarkt inclusiever met haar innovatieve 3D gebreide bh. De bh heeft geen beugel en biedt goede ondersteuning aan de grotere cupmaten, van 65C tot en met 100G. Soft Revolt wordt voor vrouwen gerund door vrouwen.

Soft-Revolt-moeder-en-dochter

Moederdagcadeaus bij Fairbee

De prachtige online mode, interieur en lifestyle winkel Fairbee, licht voor Moederdag vier duurzame cadeaus uit. Zoals woonaccessoires van geupcyclede materialen, handgemaakte en 100% vegan zeep, en meer inspiratie voor een leuk en duurzaam leven.

Moederdagcadeau bij SeeFeel

SeeFeel is er voor elke vrouw. Maar door bewust gebruik te maken van reliëf in hun ontwerpen, kunnen ook slechtziende zich een beeld vormen van het kledingstuk wat ze dragen. Denk aan de prachtige plissé mouwen van deze top.

Meer duurzame lingerie voor Moederdag bij Savara Intimates

Prachtige vrouwelijke bralettes gemaakt met kant van reststoffen en duurzame stoffen als tencel. Door slimme technische constructies vind je bij Savara Intimates bh’s die ook voor grotere cupmaten nog goede steun bieden.

Eva van Schijndel, oprichter Savara Intimates

“Onze lingerie wordt onder andere in een fabriek in Roemenië gemaakt. Van de mensen die er werken is 95% vrouwen. De productiemanager (Dumitrita, maar iedereen noemt haar Dumi) kent iedere werknemer goed. Extra uren werken in drukke seizoenen is geen optie, want de vrouwen hebben kindjes thuis en een leven naast het werk. Daarom plannen ze professioneel vooruit en ze zijn zeer toegewijd om de beste kwaliteit te leveren. Het is indrukwekkend hoe de combinatie van mensgerichtheid en resultaatgerichtheid voor hen zo natuurlijk is.”

Moederdagcadeau-lingerie-savara-intimates

Duurzaam-moederdag-cadeau-bh-zwart

Duurzame-lingerie-savara-intimates-moederdag

Duurzaam-moederdagcadeau-lingerie-bh-roze

Savara-Intimates-duurzame-productie-Roemenie

Savara-Intimates-duurzame-stoffen

Savara-Intimates-duurzame-productie-fabriek

Savara-Intimates-duurzame-productie-bh

Moederdagcadeaus bij Teym

‘Slow and steady wins the race’. Met deze visie bouwt Teym vanaf 2015 item voor item aan een ‘impeccable wardrobe’. Elk item in de collectie is met volle aandacht ontworpen en gemaakt. Met Teym geef je jouw moeder een prachtige basic die waarde toevoegt aan haar garderobe.

Unieke moederdagcadeau: sjaals Halsduk by Esmee

De tekening op de roze zijden sjaal is getekend door Esmee zelf.  Of geef jouw moeder een unieke sjaal waarvan de prints ontworpen zijn door kunstenaars Slava Fokk en Joris van Spaendonck. Van elke sjaal zijn er slechts tien gemaakt. Een bijzonder cadeau dus.

Bij Urban Medley vind je meer duurzame sjaals voor Moederdag

De sjaals zijn elk met de handgemaakt en reflecteren de rijke culturele achtergrond, kunst- en vakmanschap van de ambachtsman- of vrouw die de sjaal maakte. Een cadeau die jouw moeder elke dag met zich mee kan dragen, omdat zij makkelijk te combineren is.

Alle winkels en merken in deze cadeaugids zijn aangesloten bij de Sustainable Fashion Gift Card en voldoen aan onze duurzaamheidseisen. Op de brandpage van de winkel of merk kan je meer lezen over hun duurzame aanpak.

Sign up! En ontvang onze community newsletter

Ontvang eens per maand relevante updates en exclusieve acties die we samen met alle fashion pioniers organiseren.