Er is een Hoedenmaker die een herenmode collectie wil lanceren #kickstarter

Dirk-Jan en Marcel zijn De Hoedenmaker en maken hoeden en petten. In 2017, al 25 jaar. Met een eigen atelier en goedlopende winkel in een prachtig pand aan de Keizersgracht, zou je denken: wat wil je nog meer? Een eigen herenmode collectie, bijvoorbeeld. Eén die past bij de collectie hoeden en petten en tegemoet komt aan de vraag van klanten: een stijlvolle look voor onder de hoed.

Met #jointheconversation motiveren we mensen online en offline kennis te delen en vragen te stellen over mode en duurzaamheid. 

DJM by De Hoedenmaker

#kickstarter facts & figures

Kickstarter: DJM by De Hoedenmaker
Wat: herenmode collectie
Opgehaald: 9 161 euro op 31 augustus
Doelbedrag: 30 000 euro
Einddatum: 19 september, 20:14

Lees hier alles over het project en steun De Hoedenmaker direct

Links Dirk-Jan en rechts Marcel

Wie lanceert deze kickstarter?

Dirk-Jan Kortschot (48) en Marcel de Leeuw (48)

Beide mannen zitten al jaren in het modevak en draaien mee aan de top als het gaat om hoeden maken. Ooit heeft Dirk-Jan een tijdelijke carrière switch gemaakt. Hij werkte bij de Rabobank op onder meer de marketing en communicatie-afdeling. Maar sinds 2010 maakt hij gelukkig weer fulltime hoeden. Marcel heeft een feilloos gevoel voor de juiste kleur, de juiste sfeer en was jarenlang etaleur bij grote modebedrijven. Hij zorgt voor lijn in de collecties van De Hoedenmaker.

Prachtig waren de strohoeden van De Hoedenmaker voor de Viktor en Rolf Haute Couture collectie lente/zomer 2015. Bijzonder waren de caps voor de show van modeontwerper Tess van Zalinge. En dan de grote hoeden voor de The Second Sex – Vol II. collectie van Danial Aitouganov, die wanen je in een andere wereld. Kortom: de lat voor de eigen herenmode collectie ligt hoog.

Collectie The Second Sex – Vol II. van Danial Aitouganov met de hoeden van De Hoedenmaker

Wat gaat de kickstarter opleveren?

De eerste herenmode collectie van De Hoedenmaker: DJM

Net als de hoedencollectie, zal ook de kledingcollectie ‘slow fashion’ zijn. Tijdloos, stijlvol en van hoge kwaliteit materialen. Daarmee perfect als kwalitatieve basisgarderobe voor elke man. Uiteindelijk willen Dirk-Jan en Marcel 60 stukken opleveren. Dit zijn 15 basisstukken, zoals mooie jassen, shirts, sweaters en broeken. Uitgevoerd in elk twee soorten stoffen en twee kleuren. De collectie wordt gemaakt met partners KnitwearLAB, Studio RYN en schoenenontwerper René van den Berg.

Inspiratie

Inspiratiebron voor de collectie is de muts van de Nederlandse walvisvaarders die rond 1700 op Spitsbergen voer, ten noorden van Noorwegen. De wollen hoofddeksels hielden hen warm tegen de barre kou en hadden elk een ander patroon. Een walvisvaarder was dus te herkennen aan zijn muts. Interessant weetje: op Spitsbergen zijn 200 skeletten gevonden, met dus 200 verschillende mutsen.

Duurzaamheid

De ambitie van DJM is om zoveel mogelijk duurzame en/of innovatieve materialen en technieken te gebruiken. Zo zullen de schoenen in de collectie gemaakt worden van plantaardig gelooid leer, waarbij geen schadelijke chemicaliën worden gebruikt. Ook wordt er gekeken naar breitechnieken waarbij geen restafval ontstaat. En met in het achterhoofd vervuiling door transport en zicht kunnen houden op de productie, worden (bijna) alle stukken uit de collectie in Nederland geproduceerd, of anders zo dicht mogelijk bij huis.

Een Nederlandse walvisvaarder kon je herkennen aan zijn muts. Die was uniek en nu inspiratiebron voor de collectie

De-Hoedenmaker-winkel-atelier-designer-stories-grijze-hoed

Alle hoeden van De Hoedenmaker worden met de hand gemaakt en voor het verstevigen van het vilt wordt natuurlijk aprêt gebruikt. Er is weinig restafval, maar vilt wat overblijft wordt gebruikt in nieuwe producten of als lesmateriaal op de school waar Dirk-Jan lesgeeft, de SintLucas in Boxtel.

What’s in it for you?

Veel! Van goodies tot brainstormsessies.

Al met 10 euro krijg je een handgeschreven ‘dankjewel’ kaartje van Dirk-Jan en Macel. En vanaf 35 euro krijg je een tas, muts, mag je met de mannen brainstormen over de collectie, ontvang je VIP tickets voor de modeshow in het Conservatorium Hotel in Amsterdam, en meer. Mocht je helemaal weg zijn van deze kickstarter en steun je Dirk-Jan en Marcel met 750 euro of meer, dan loop je zometeen met een prachtige hoed rond of draag je een originele DJM.

En ieder zijn bijdrage, groot of klein, wordt geïnvesteerd in:

  • Stoffen
  • Patronen
  • Maken van de kledingstukken
  • Ontwikkelen van breisels voor sjaals, hoeden, truien en vesten
  • Produceren van drie type schoenen (sandaal en een lage en hoge laars)
  • Organiseren van de modeshow

De kickstarter van De Hoedenmaker kan je tot 19 september 20:14 steunen. Wanneer het doelbedrag niet wordt gehaald, krijgen supporters hun geld terug.

Artikelen De Hoedenmaker
Geen reactie's

Geef een reactie