#fitgirlwithoutinstagram

Nanette-Hogervorst-founder-columnsOver Nanette Ze heeft altijd een voorliefde voor mode en design gehad, maar werkte op gebied van communicatie en duurzaamheid bij ngo’s en financiële instellingen. In 2015 ging ze aan de slag voor de duurzaamheidsafdeling van ING België in Brussel. Hier ontstond het idee voor Fashion platform Our World. Vanaf 2017 schrijft ze over duurzaamheid en innovatie in de mode en werkt inmiddels aan de uitbreiding van het platform, met als één van de initiatieven de Sustainable Fashion Gift Card.

Vorig jaar rond dit tijdstip zat ik strak in mij vel. Ik sportte minimaal twee keer in de week en omdat het zo fijn was fijn voor de motivatie, regelmatig met een personal trainer. Een luxe die ik mij kon veroorloven. #fitgirlwithoutinstagram Maar toen in april mijn platform live ging en OW centjes kost, stopte ik met de personal training sessie. Tja, wat kan ik zeggen: na negen maanden OW ben ik 82 artikelen en heel wat kilo’s verder. Oeps, wat nu?

fit girl-without-instagram-nanete-hogervorst

#fitgirlwithoutinstagram een jaar gelden

Dit is de eerste keer dat ik denk: groot alarm! Afgelopen jaren moest ik er wel op letten en de belletjes ging zo nu en dan wel rinkelen, maar daar bleef het bij. Kortom: een week voor de kerst – ja, ja, perfect timing – ben ik mij eens gaan verdiepen in diëten, sporten en hoe je weer fit wordt.

Terug in shape-poging 1: Instagram #fitgirls tips

Ruim 10 miljoen posts van vrouwen met te strakke buiken in onmogelijke poses. Veel te ingewikkelde smoothies en #fitgirls die voor de hele week afgemeten bakjes voorbereiden. Helaas, ik ben niet zo planner. Maar gelukkig, na even googlen, stuitte ik op een onderzoek dat Glamour samen met Universiteit Utrecht heeft uitgevoerd, naar de effecten van fitspiratie en de verschillende soorten foto’s en captions die bij dit soort posts worden gebruikt. Die captions maken dus geen donder uit. De foto’s daarentegen wel. Vrouwen die aan het onderzoek meededen en de foto van de fitgirl met haar afgetrainde buik hadden gezien, schatten de kans dat zij zelf zouden gaan sporten in de nabije toekomst láger in dan de vrouwen die de foto zonder fitgirl erop hadden gezien. Instagram #fitgirls is dus niet waar ik moet wezen…

“De captions bij #fitgirl posts maken geen donder uit. De foto’s wel”

Terug in shape-poging 2: Faja en haar #mykillerbodymotivation

Faja heeft twee boeken uitgegeven over haar killerbody en hoe je die kan krijgen. En ik ben misschien niet haar grootste fan, maar nood breekt wet. Wellicht kan ik toch wat gouden Faja-tips scoren. Op haar website staan o.a. tips over welke voedingstoffen goed en niet goed zijn en het blijkt vooral een rekensom. Zo staat er: ‘Bij het opstellen van een voedingsschema is het nodig om te weten hoeveel calorieën je binnen wilt krijgen per dag en dien je de verhouding tussen de macronutriënten in de gaten te houden.’ Via een tool kan je dit allemaal berekenen – maar laat ik nu echt super slecht in rekenen zijn. De recepten op de website zien er wel lekker uit. Als staat er tussen al het salade-geweld maar één hoofdgerecht. Voor de real deal voedingsschema’s moet je haar boeken kopen en ook de ‘work-out by Faya’ video’s kosten geld. Goed business model, kan ik nog wat van leren.

“Nood breekt wet. Wellicht kan ik toch wat gouden Faja-tips scoren”

Terug in shape-poging poging 3: mijn eigen #fitlist

Afvallen draait vooral om goede voeding – zo blijkt. Maar ervaring leert dat voedingsschema’s waarvoor je van allerlei dingen moet eten en halen op gezette tijden, niet echt werken in mijn ongeplande drukke levensstijl. Lees: 36u werken, OW runnen en ergens er nog een sociaal leven op na houden. En ik weet, het begint allemaal bij mijn eigen (Killer Body) motivation. Maar als iets ‘leuk’ is, houd je het over het algemeen langer vol. Na wat google-werk vond ik betrouwbaar uitziende lijstjes met wat ‘#fitproducten’ zijn en wat je beter niet kan eten (vind onderaan dit artikel de links naar deze lijstjes). Alles wat ik heel lekker vind, heb ik opgeschreven en daarmee ben ik 1 januari naar de supermarkt gegaan. Wat betreft de fysieke inspanning, sinds anderhalve maand sta ik op zondag in de sportschool en voor de kerst heb ik een matje en gewichten gekocht voor thuis. Op de eerst dag van het jaar, stond ik dus al flink te zwoegen.

#nuvolhouden

Een mooi 2018 allemaal. En op naar de volgende 80 artikelen!

P.S. Mocht je dit lezen en je herkent de #nodiscipline issues, de ongeplande levensstijl en de drukke agenda, maar het lukt je toch om fit te blijven: ik ontvang graag je tips!

Geen reactie's

Geef een reactie