Image consultant Joëlla wordt blij van klanten die stralen van zelfvertrouwen

Binnen zeven seconden hebben mensen, bewust of onbewust, al een beeld van je. Als image consultant heeft Joëlla alles in huis om ervoor te zorgen dat jij je niet alleen fijn voelt in wat je draagt, maar ook dat je tijdens een salesgesprek, sollicitatie of een eerste date in die eerste paar seconden uitstraalt wat jij wil.

Q: We zijn benieuwd, wat doe je precies als image consultant?

“Tegenwoordig is het belangrijk om jezelf goed – of zelfs als ‘merk’ – neer te zetten. Een goede eerste indruk is daarbij essentieel en je kleding belangrijk, daar help ik mensen bij. Ik neem altijd iemands persoonlijkheid en wat diegene wil bereiken als uitgangspunt. Vervolgens stijl ik mensen op zo’n manier dat het bij hen past. Veel van mijn klanten komen uit het bedrijfsleven. Ze willen er representatief uit zien, maar weten vaak niet goed hoe. Soms is het heel doelgericht, dan heeft iemand een promotiegesprek of gaat de datingmarkt weer op. Ik bied hen kleur-en stijladviezen waarbij we kijken welke kleuren ze een frisse uitstraling geven en wat voor type kleding iemand zijn figuur beter laat uitkomen. Om er vervolgens ervoor te zorgen dat de garderobe hierbij aansluit, doe ik vaak garderobe checks en een shopping sessie. Daarnaast bied ik shopping routes en geef ik workshops.”

BoomImpress

BoomImpress

Q: Wat is uniek aan jouw werkwijze?

“Bij een persoonlijke styling sessie breng ik verschillende elementen van styling op een efficiënte manier samen. Deze elementen zijn de bewezen kleur en stijl technieken, trends, materialen die je lekker vindt zitten, jouw budget, maar vooral wat jíj wilt uitstralen. Binnen no-time kan ik je een look aanmeten die bij jou past en waarbij je goed uit de verf komt. Daarnaast heb ik een focus op wat draagbaar is, kleding moet niet alleen bij je passen en goed staan, maar ook lekker lang meegaan en gemakkelijk zitten de hele dag.”

“Je kunt mij niet gelukkiger maken dan wanneer een klant stralend en vol zelfvertrouwen mijn kantoor of winkel verlaat.”

Q: Waarvoor ben je image consultant geworden?

“Je kunt mij niet gelukkiger maken dan wanneer een klant stralend en vol zelfvertrouwen mijn kantoor of winkel verlaat. Ik vind het leuk om hen te inspireren, mee te gaan op de reis die ze maken naar die nieuwe look en daarover met ze mee te denken. Daarnaast kan ik in styling mijn passie voor creativiteit kwijt en is het een manier om met mensen te verbinden.”

Q: Hoe omschrijf jij duurzaamheid en hoe verweef je dat in je activiteiten?

“Duurzaamheid is voor mij het milieu in acht nemen, iedereen in de keten eerlijk behandelen en stoffen die van goede materialen zijn gemaakt, tijdloos zijn en lang meegaan, bij voorkeur geen blends. Een blend is een stof die uit twee of meerdere materialen bestaat, zoals katoen en polyester. Dit is moeilijker te recyclen dan een stof van 100% katoen. Ik probeer op verschillende manieren duurzaamheid te verweven in wat ik doe. Zo gaat de Care Couture shopping tour langs mooie winkels in Amsterdam, met een focus op duurzaamheid. Met de styling sessies geef ik mensen vaak twee opties. Een sneaker van een regulier merk en van een merk dat zich onderscheidt op duurzaamheid, Veja bijvoorbeeld. De keus is aan de klant. Ik vind het belangrijk dat de klant zich veilig voelt om te kiezen voor wat hij of zij mooi vindt. Ook dat is duurzaamheid; dingen kopen waar je écht blij van wordt en draagt.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door BoomImpress By Joëlla (@boomimpress)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door BoomImpress By Joëlla (@boomimpress)

Interessante links

Website : Image consultant Joëlla
SFGC  Brandpage : Image consultant Joëlla

Een duurzame levensstijl is niet altijd makkelijk, maar een bijdrage leveren aan een betere wereld kan heel simpel. Geef gewoon eens duurzaam cadeau aan vrienden, familie of collega’s.

SFGC-duurzame-mode

Duurzame-mode-cadeaukaart

Meer artikelen

Tencel™ is een relatief nieuw en enorm duurzaam materiaal dat dertig jaar geleden op de markt kwam. De stof is net zo zacht als zijde, net zo sterk ...

Geen reactie's

Geef een reactie