The Collection One: Founder Lisa heeft een kast vol kleding waar ze blij van wordt

Ondernemen zit in haar DNA: Lisa Schotman (27) koos voor de duale studie Marketing for Future Entrepreneurs, zodat ze naast theorie direct praktijkervaring kon opdoen. Ze was co-founder van het interieur label TRUUS en inmiddels werkt ze hard aan het opzetten van ‘The Collection One’. Een webshop die kwalitatieve en tijdloze basics aanbiedt in combinatie met vintage trend items. Kortom, een kledingconcept waar je blij van wordt. En wat helemaal leuk is, ze is onze nieuwe columnist.

Lisa-Schotman- OW-Monday-Column

Lisa met een waterfles bedrukt met het logo van TRUUS, haar eerste bedrijf

Q:

Een betere wereld begint bij jezelf. Hoe geef jij hier invulling aan?

A:

“Al van kinds af aan ben ik een groot kledingliefhebber. Niet gek dus dat ik een modeopleiding ben gaan doen en daarnaast in een boetiek werkte. Ik ben toen ook echt de waarde van mooie materialen gaan inzien en dat heeft mijn kooppatroon veranderd. Nu investeer ik liever in items van mooie kwaliteit, tijdloos en met een goede pasvorm. Vaak draag ik basics. Maar wanneer ik even wat anders wil, draag ik vintage. Vanuit die gedachte heb ik ook ‘The Collection One’ opgericht.”

Q:

De mode-industrie ligt al langer onder vuur vanwege verschillende misstanden in de keten. Hoe kijk jij hier tegenaan?

A:

“Het produceren van een collectie kost veel tijd en geld. Ik vind het daarom jammer om te zien dat veel mensen vooral veel waarde lijken te hechten aan het kopen van goedkope kleding. Ik vind dan ook niet dat we de problemen in de kledingindustrie, zoals milieuvervuiling en lage lonen, alleen maar bij bedrijven kunnen neerleggen. Wij, als consument, zijn degenen die deze kleding blijven kopen, terwijl er betaalbare alternatieven zijn.”

“Consumenten blijven milieuvervuilende goedkope kleding kopen, terwijl er betaalbare alternatieven zijn”

Q:

… en hoe heeft het jouw kledingkast beïnvloed?

A:

“Ik ben vooral bewuster kleding gaan kopen. Zo weet ik inmiddels welke stoffen ik graag draag en welke niet. Ik kijk daarom altijd even naar het label, waarop staat van welk materiaal het kledingstuk is gemaakt. Ik ben fan van Lyocell. Dit is een zeer milieuvriendelijke stof gemaakt van houtpulp. Het zit heerlijk, omdat het zeg maar ‘ademt’. Bamboe jersey is ook een favoriet, omdat de stof zo soepel en zacht is. Het merk August werkt veel met deze stof en is te koop in mijn webshop. Zelf draag ik zo min mogelijk kleding van synthetische stoffen, zoals polyester. Niet alleen omdat het kunstmatig is, maar het is vaak ook van minder mooie kwaliteit. En daarnaast, als ik iets koop, denk ik ook na over hoe vaak ik iets ga dragen. Doordat ik beter weet wat ik graag draag, heb ik nu een kledingkast vol met items waar ik blij van word. No more bad buys.”

The-collection-one-lisa-schotman

Homepagina van Lisa haar webshop ‘The Collection One’. Hier vind je kwalitatieve en tijdloze basics in combinatie met vintage trend items

Q:

Als je één ding voor de wereld zou mogen wensen, wat zou dat zijn?

A:

“Naast dat wereldvrede natuurlijk fantastisch zou zijn… zou ik het al heel fijn vinden als mensen bewuster kleding zouden kopen. Kleding moeten we niet onderschatten en zien als iets ‘oppervlakkigs’. In onze maatschappij is het een soort eerste levensbehoefte, want niemand gaat de deur uit zonder.”

“In onze maatschappij is kleding een eerste levensbehoefte, want zonder ga je de deur niet uit”

Q:

Wanneer ervaar jij een geluksmoment?

A:

“Ik word nu heel blij van gewoon lekker bezig zijn met mijn webshop. En van de pure momenten in het leven, zoals een fijn gesprek met een vriendin.”

Lisa gaat maandelijks voor OW. Magazine een column schrijven. De eerste verschijnt 27 november. Kan je niet wachten en ben je nu al benieuwd naar het werk van Lisa? Neem dan een kijkje op ‘The Collection One’.

Geen reactie's

Geef een reactie