Na een pittig coronajaar zorgt MYoMY’s MY CHANGEMAKER BAG voor een glimlach

Het afgelopen coronajaar was voor alle partners van de Sustainable Fashion Gift Card een pittig jaar. Onlangs spraken we het eerlijke tassenmerk MYoMY hierover. Zij vertelde dat dit inderdaad ook voor hen geldt, maar misschien nog wel meer voor hun Fair Trade productiepartners in India en Bangladesh.

MY-CHANGEMAKER BAG-grote-shopper

Samen werken aan een oplossing

Met alle retailers dicht en thuiswerken als advies werden er automatisch een stuk minder tassen verkocht. “Winkeliers waarmee wij samenwerken bleven met oude voorraden zitten”, vertelt Marileen Bouman, Branding & Marketing coördinator bij MYoMY. “Natuurlijk is het enorm belangrijk dat zij deze eerst verkopen voordat zij weer nieuwe tassen bij ons inkopen.” Hierdoor kon MYoMY helaas minder nieuwe orders plaatsen bij haar productiepartners in India en Bangladesh. “In Nederland was er het afgelopen jaar staatssteun, maar in deze landen was dit niet aan de orde. De situatie legde de grote ongelijkheid in de wereld nog meer bloot, wat op ons allemaal veel indruk maakte.”

Op zoek naar een oplossing, is samen met productiepartner Taslima Miji van Leatherina in Bangladesh, het idee voor de MY CHANGEMAKER BAG ontstaan. De tas is wat goedkoper dan de reguliere collectie van MYoMY waardoor er vrij snel toch meer werkuren gecreëerd konden worden.

“In Nederland was er staatssteun, maar in de landen van onze productiepartners was dat niet aan de orde.”

MY-CHANGEMAKER-BAG-MYoMY

Over de MY CHANGEMAKER BAG

De MY CHANGE MAKER BAG is een grote stevige strandtas. Eerlijk en Fair Trade gemaakt in het atelier van Leatherina en milieuvriendelijk omdat zij is gemaakt van afvalkatoen. Met de zomer en hopelijk meer vakanties in aantocht, is dit de perfecte tas voor een dagje zon of ideaal als boodschappentas.

Marileen: “Het was een pittig jaar en dat is het helaas nog steeds. Maar met deze shoppers en de quotes die we erop hebben laten drukken, ‘Smile, it’s contagious!’ en ‘Ethical looks gorgeous on you!’, hopen we een glimlach te toveren op de gezichten van onze makers en de mannen en vrouwen die de tas dragen.”

Win de MY CHANGEMAKER BAG

Van vrijdag 16 juli t/m zondag 25 juli maak je kans op het winnen van een MY CHANGEMAKER BAG. Op maandag 25 juli maken we de winnaar bekend. Zo maak je kans:

1. Volg op instagram @sustainablefashiongiftcard en @myomy_official

2. Tag een vriend(in) in de comments en vertel waarom hij of zij jou laat glimlachen

3. De leukste reactie wint de tas!

Een duurzame levensstijl is niet altijd makkelijk, maar een bijdrage leveren aan een betere wereld kan heel simpel. Geef gewoon eens duurzaam cadeau aan vrienden, familie of collega’s.

SFGC-duurzame-mode

Duurzame-mode-cadeaukaart

Meer artikelen
Geen reactie's

Geef een reactie