The Collection One: Ondernemen is eng, maar geeft ook kracht

Lisa-Schotman-ondernemerOver Lisa Ondernemen zit in haar DNA. Ze koos niet voor niets voor de duale studie Marketing for Future Entrepreneurs, zodat ze naast theorie direct praktijkervaring kon opdoen. Ze was eerder co-founder van het interieur label TRUUS en zomer 2017 lanceerde ze ‘The Collection One’. Een webshop die kwalitatieve en tijdloze basics aanbiedt in combinatie met vintage trend items. Ze schreef eerder voor ons een aantal columns.

Ik krijg regelmatig de vraag hoe het met mijn webshop ‘The Collection One’ gaat. Soms twijfel ik wat ik hier op zal antwoorden. Zeg ik dat alles fantastisch gaat, of mag ik ook laten wanneer het iets minder gaat?

the-collection-one-Sunday- mood

the-collection-one-100%-organic-cotton-unisex-tee-bysigne

the-collection-one-coffee-goodmorning

Het was vorig jaar april. Ik had net een paar maanden mijn diploma Commerciële Economie voor Toekomstige Ondernemers op zak en stond bij de Kamer van Koophandel. Deze stap voelde logisch. Al jaren is het mijn droom om een eigen winkel te beginnen. Een plek waar je even kan ontsnappen aan de snelle wereld en je kan laten inspireren door mooie items. Maar nu ik een webshop heb, overvalt soms een gevoel van angst en onzekerheid.

Op sommige momenten denk ik: ik ben er klaar mee en verkoop alles. Al weet ik dat dit geen realistische gedacht is, soms is het allemaal te veel. Ik probeer op dit soort momenten extra lief voor mijzelf te zijn en goed naar mijzelf te luisteren. Dit is iets wat waar ik de afgelopen jaren steeds beter in ben geworden. Eigenlijk begon dit pas nadat ik overspannen raakte.

Ik zat in mijn eerste jaar van mijn studie toen ik merkte dat ik geen energie meer had. Er gebeurde veel in een korte tijd. Zo raakte ik mensen om mij heen kwijt, maar ook mijn lichaam gaf aan dat ik op was. Ik stopte met school en besloot aan mezelf te werken; te leren naar mijzelf te luisteren. Het was tijd om goed voor mezelf te zorgen en ik ging in therapie.

“Mijn lichaam gaf aan dat ik op was”

the-collection-one-book

the-collection-one-Coin-Pearl-Earring-youngfrankk

Therapie was een confrontatie met mijzelf. Ik leerde mijn sociale angsten onder ogen zien en leerde niet alleen op mijzelf te vertrouwen, maar ook op de mensen om mij heen. Ik leerde mijzelf steeds beter kennen en durfde eerlijk te zijn over de pieken en de dalen in mijn leven. Het klinkt misschien gek, maar ik ben dankbaar dat ik overspannen ben geweest. Ik weet nu dat het belangrijk is om naar jezelf te kijken om te kunnen groeien.

Soms kijk ik naar de beelden van mijn webshop, en besef ik me wat ik eigenlijk daar diep van binnen mee wil uitstralen. Het zijn kalme egale beelden van stranden, lichte, warme kleuren, hangmatten en warme zonnestralen door gordijnen. Beelden die je terugbrengen naar het hier en nu, tijd nemen voor jezelf en aandacht geven aan wat voor jou veel betekent.

the-collection-one0Flower-inspiration

The-Collection-One-interior-herz-und-blut

Soms gaan de dingen niet zoals je ze plant. Dat betekent niet direct dat ze niet goed gaan. En soms moet je eerlijk zijn, en gaan de dingen inderdaad niet goed. Daar eerlijk over zijn tegen mij zelf vind ik lastig. Maar wanneer ik eerlijk ben over de dalen, kan ik meer genieten van de pieken.

Ik ben creatiever wanneer ik mijn rust pak en mijn onzekerheden met mensen deel die ik vertrouw. Van daaruit groei ik samen met ‘The Collection One’.

“Wanneer ik eerlijk ben over de dalen, kan ik meer genieten van de pieken”

Foto’s: zie voor beelden (en copyright) de Instagram van The Collection One 

  • Foto 1: Foto via Pinterest
  • Foto 2: Unisex Tee By Signe
  • Foto 3: Foto via Instagram (moonlight _0_)
  • Foto 4: Fotoshoot met model Soesja Leugs en fotograaf Passian Smit (vintage kleding)
  • Foto 5: Foto van By Signe
  • Foto 6: Foto via Young Frankk, de Coin Pearl Earrings
  • Foto 7: Fotoshoot met model Soesja Leugs en fotograaf Passian Smit,
  • Foto 8: Foto via Pinterest
  • Foto 9: Foto maisonpalme, creative agency via Insta
Geen reactie's

Geef een reactie