Ontmoet image consultant Joëlla

Joëlla van der Boom is betrokken als image consultant bij modeplatform Our World. We stellen haar daarom graag aan je voor.

Ze is positief, heeft een fijne energie, maar is ook pragmatisch en efficiënt. Joëlla heeft binnen een paar jaar tijd een mooie klantenkring weten op te bouwen met haar eigen bedrijf, image consulting BoomImpress. Haar carrière in marketing en sales hing ze hiervoor aan de wilgen. En met deze achtergrond, weet ze als geen ander dat de eerste indruk enorm belangrijk is. Tijdens een salesgesprek, een belangrijk sollicitatiegesprekken of een eerste date. Binnen zeven seconden hebben mensen, bewust of onbewust, al een beeld van je. Met jou als uitgangspunt, helpt ze jou die goede eerste indruk te maken.

Lees meer over:

Joëlla’s styling services

Kleur en stijl pakket

Kleur & Stijl Consult bepaalt je unieke kleurtype en figuurtype. Vragen als ‘Waar moet ik op letten?’, ‘Welke kleuren kan ik beter vermijden?’, ‘Hoe zie ik het verschil in kleurnuances?’, ‘Wat werkt voor mijn figuur?’ worden beanwoordt.

Garderobe Check

Een kast vol kleding en toch niets om aan te trekken? Is dit herkenbaar? Dan is een garderobecheck echt iets voor jou! Bij jouw thuis, kijken we samen wat je in de kast hebt hangen.

Personal Shopping

Sta je af en toe met je handen in je haar voor de kast? Heb je een bepaalde voorkeur voor een stijl, maar lukt het je niet je ‘look’ bij elkaar te shoppen? Dan is wellicht een personal shopping sessie met Joëlla iets voor jou. Een bezoek aan winkels met vooral duurzame merken, is daarmee uiteraard mogelijk.

Workshop

Wil jij samen met je vrienden, familie of collega’s ontdekken wat jullie het beste staat? Dat kan tijdens de styling workshop. Ik zorg voor een leerzame en gezellige middag!

Zakelijke consult

Bij het Zakelijk consult zijn verschillende aspecten van styling mogelijk. Denk aan workshops en presentaties over personal branding, eerste indrukken, body language, de do’s en dont’s, stijlen en trends.

Meer informatie en kosten vind je op de website van Joëlla. Wil je advies over welke stylist het beste bij jouw styling-opdracht past of heb je een andere vraag? Neem contact op met Nanette, nanette@ow-ourworld.nl, 06-48610644.

Boomimpress-joella-van-der-boom-portretjpg

Joëlla van der Boom

Q&A met Joëlla

Met image consultant Joëlla maak je een goede eerste indruk

Q:

We zijn benieuwd, wat doe je precies als image consultant?

A:

“Tegenwoordig is het belangrijk om jezelf goed – of zelfs als ‘merk’ – neer te zetten. Een goede eerste indruk is daarbij essentieel en je kleding belangrijk, daar help ik mensen bij. Ik neem altijd iemands persoonlijkheid en wat diegene wil bereiken als uitgangspunt. Vervolgens stijl ik mensen op zo’n manier dat het bij hen past. Veel van mijn klanten komen uit het bedrijfsleven. Ze willen er representatief uit zien, maar weten vaak niet goed hoe. Soms is het heel doelgericht, dan heeft iemand een promotiegesprek of gaat de datingmarkt weer op. Ik bied hen kleur-en stijladviezen waarbij we kijken welke kleuren ze een frisse uitstraling geven en wat voor type kleding iemand zijn figuur beter laat uitkomen. Om er vervolgens ervoor te zorgen dat de garderobe hierbij aansluit, doe ik vaak garderobe checks en een shopping sessie. Daarnaast bied ik shopping routes en geef ik workshops.”

Q:

Wat is uniek aan jouw werkwijze?

A:

“Bij een persoonlijke styling sessie breng ik verschillende elementen van styling op een efficiënte manier samen. Deze elementen zijn de bewezen kleur en stijl technieken, trends, materialen die je lekker vindt zitten, jouw budget, maar vooral wat jíj wilt uitstralen. Binnen no-time kan ik je een look aanmeten die bij jou past en waarbij je goed uit de verf komt. Daarnaast heb ik een focus op wat draagbaar is, kleding moet niet alleen bij je passen en goed staan, maar ook lekker lang meegaan en gemakkelijk zitten de hele dag.”

Q:

Waarvoor ben je image consultant geworden?

A:

“Je kunt mij niet gelukkiger maken dan wanneer een klant stralend en vol zelfvertrouwen mijn kantoor of winkel verlaat. Ik vind het leuk om hen te inspireren, mee te gaan op de reis die ze maken naar die nieuwe look en daarover met ze mee te denken. Daarnaast kan ik in styling mijn passie voor creativiteit kwijt en is het een manier om met mensen te verbinden.”

Q:

Hoe omschrijf jij duurzaamheid en hoe verweef je dat in je activiteiten?

A:

“Duurzaamheid is voor mij het milieu in acht nemen, iedereen in de keten eerlijk behandelen en stoffen die van goede materialen zijn gemaakt, tijdloos zijn en lang meegaan, bij voorkeur geen blends. Een blend is een stof die uit twee of meerdere materialen bestaat, zoals katoen en polyester. Dit is moeilijker te recyclen dan een stof van 100% katoen. Ik probeer op verschillende manieren duurzaamheid te verweven in wat ik doe. Zo gaat de Care Couture shopping tour langs mooie winkels in Amsterdam, met een focus op duurzaamheid. Met de styling sessies geef ik mensen vaak twee opties. Een sneaker van een regulier merk en van een merk dat zich onderscheidt op duurzaamheid, Veja bijvoorbeeld. De keus is aan de klant. Ik vind het belangrijk dat de klant zich veilig voelt om te kiezen voor wat hij of zij mooi vindt. Ook dat is duurzaamheid; dingen kopen waar je écht blij van wordt en draagt.”

“Hoe is de mode industrie er aan toe? Waar staan we qua awareness en welke stappen moeten er nog worden gezet? Ik hoop daar met OW een steentje aan bij te kunnen dragen”

Boomimpress-joella-van-der-boom-portet

CV

Mode en styling ervaring

2015-heden: Owner & founder BoomImpress, image consultant:

 • Stylist modeplatform Our World
 • Stylist Bellamy gallery
 • Stylist Zalon van Zalando
 • Stylist singlecoaching.nl en toekomstrelatie.nl
 • Styling opdrachten voor Xstyling en De Kleurenverdieping
 • Workshops bij Bartimeus, Leidse Praatjes, Women in Tech, Movares, RWS, LIEP, AT5, Kwekerij, Fair Fashion Festival, Sibin, PS Established

2014: Junior adviseur Kleurenverdieping (bedrijven LÓreal, Nivea, Kruidvat, Management Support, Ministerie van Economische Zaken, Monuta, en meer)

Opleiding

2016-2017: Modestyling, Akademie Vogue
2008-2011: International Commercial Communications, Hogeschool Utrecht

joella-van-der-boom-boomimpress-styling-services

Events met Joëlla

27 oktober, 10:00-17:00 | Personal Branding: aan de slag met kleur/stijl en beeld

Heeft jouw netwerk al precies ‘in beeld’ wat jij doet en waar je voor staat? Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van passend beeldmateriaal voor jouw talent/business of gewoon voor jezelf? Of weet je gewoon niet goed welke kleuren bij je passen en zou je dat graag willen testen?
Op 27 oktober organiseren Claudia Rison en Joëlla van der Boom een kleinschalig event waarin we je handige tools geven voor jouw persoonlijke presentatie.

 • Kosten zijn 149,- ex btw, als je iemand meeneemt van buiten het netwerk van Joëlla en Claudia  betaal je 119,- ex btw.
 • Vind hier meer informatie
8 november, 19:30-22:00 | Fashion Trend Avond
 • Omschrijving: Bellamy Gallery, Trend Agency Move & BoomImpress presenteren de Fashion Trend Avond ‪op 8 november bij Bellamy Gallery in hartje Utrecht. Ben jij gek op mode en benieuwd wat we het komende jaar veel gaan zien? Renske en Joella vertellen je tijdens deze avond over de trends van 2018/2019. Renske heeft haar eigen Trend bureau. Ze geeft je deze avond een sneak peek in de toekomst van mode. Joëlla haalt deze toekomst weer naar het ‘nu’ en gaat in op het kleden van jou als persoon.
 • Meld je aan op 06-50420213. De kosten zijn €25,- voor de avond. Je tikkie is je aanmelding (er is plek voor 20 mensen).
 • Vind hier meer informatie

joella-van-der-boom-boomimpress-events

Op zoek naar een stylist?

Meer informatie en boekingen vind je op de website van Joëlla. Ook kan je haar volgen via Instagram. Mocht je toch liever eerst advies willen over welke stylist, aangesloten bij OW, het beste bij jouw opdracht past, dan kan dat natuurlijk. Nanette helpt je hier graag bij. Je kan haar benaderen via onderstaand formulier of bel 06-48610644.