Ontmoet imagostylist Karin

Karin Frénay is betrokken als imagostylist bij modeplatform Our World. We stellen haar daarom graag aan je voor.

Ze is al ruim 20 jaar in de textiel- en mode-industrie actief, maar is nog steeds niet op de branche uitgekeken. Ook probeert ze al jaren vrouwen in aanraking te laten komen met modemerken en winkels die op een meer duurzame wijze werken. Kortom: Karin is een volhouder. En wat haar zo eigen maakt, is dat ze zich heel goed beseft dat er veel vrouwen zijn die shoppen niet leuk vinden, omdat ze het lastig vinden, mode hen niet interesseert of omdat ze niet zo happy zijn met hun lichaam. Met haar bedrijf Soulstyling, werkt Karin graag met deze vrouwen samen. Op basis van haar jarenlange ervaring weet ze steeds de juiste kleuren en stijlen te vinden, zodat deze vrouwen middels hun kleding zelfverzekerder worden.

Lees meer over:

Karin’s styling services

Online Soulstyling

De online personal shopping dienst is speciaal voor vrouwen die weinig tijd hebben en een stijlvolle garderobe willen. Je weet wat je leuk vindt en hebt misschien al eerder een kleur- en of stijladvies gedaan. Maar winkelen is echt niet je hobby of je hebt er helemaal geen tijd voor. En je bent het beu om altijd weer miskopen te doen. Zonde van het geld en al je moeite.

Soulstyling for you

Droom je van een garderobe die een verzameling is van al je lievelingsstukken, die precies bij je levensstijl en bij persoonlijkheid passen? Zou je ook in de spiegel willen kijken en blij zijn met jezelf, je lijf en je vrouwelijke rondingen? Karin start met Soulstyling for you altijd met een uitvoerig gesprek, waarin ze je zoveel mogelijk wil leren kennen. Samen maak je een programma op maat, waar onderdelen als kleuranalyse, je garderobe uitsorteren of personal shopping onderdeel van zouden kunnen zijn.

Workshops en events

Karin organiseert regelmatig verschillende events en workshops, van shopping trips naar London, tot kledingruil-events en workshops voor kleden op de werkvloer.

Werkvormen

Voor verschillende styling services past Karin verschillende werkvormen toe. Denk aan garderobe advies, kleuranalyse, quantum emotional clearing, etc. Afhankelijk waar de behoefte ligt van de klant, kiest ze de juiste werkmethodes.

Meer informatie en kosten vind je op de website van Karin. Wil je advies over welke stylist het beste bij jouw styling-opdracht past of heb je een andere vraag? Neem contact op met Nanette, nanette@ow-ourworld.nl, 06-48610644.

Karin-Frenay-SoulStyling-portret-styling

Shopping tips

Karin’s 5 shoppingtips
  • Alchemist – modemerk
  • MLY – modemerk
  • Stijlloods – mooie grote tweedehands/vintage store in Haarlem
  • BrandMission – Eén van de eerste duurzame kledingboetieks. Zit in Haarlem.
  • Rataplan – Kringloopwinkel-keten. Lees het interview dat OW over Rataplan publiceerde.

soulstyling-styling-services

Q&A met Karin

Met imagostylist Karin durf je uit je comfort zone te treden

Q:

We zijn benieuwd, wat doe je precies als imagostylist?

A:

“Iedereen ziet er graag leuk en stijlvol uit, maar niet iedereen winkelt graag. Ik werk voor die vrouwen, vaak tussen de 35 en 55 jaar. Veel van hen zijn door de jaren heen onzeker geworden over hun lichaam, waardoor ze zich niet altijd vrij voelen om te dragen wat ze het liefst zouden willen. Ik werk heel graag met deze vrouwen samen om ze stap voor stap uit hun comfortzone te halen. Totdat ze kleding dragen die past bij wie ze daadwerkelijk zijn en ook hun omgeving die kant van deze vrouwen zien. Vaak een kant die veel meer positiviteit uitstraalt, omdat ze veel lekkerder in hun vel zitten.”

Q:

Wat is uniek aan jouw werkwijze?

A:

“Ik noem mijzelf imagostylist, omdat wat ik doe niet gaat over mode maar over wie iemand is. Ik begin dan ook gewoon met een goed gesprek. Geen spellen of standaard schema’s, maar mens tot mens, praten en luisteren waarbij ik je echt wil leren kennen. Op basis van jarenlange ervaring en intuïtie, vind ik daar kleuren, stoffen, de juiste snit en stijl bij. Zo help ik vrouwen zichzelf middels kleding en stijl weer te laten zien aan hun omgeving. Het belangrijkste resultaat vind ik dat ze zich zelfverzekerder voelen.”

Q:

Waarvoor ben je stylist geworden?

A:

“Sinds 1993 werk ik al in de textiel- en mode-industrie. Na al die jaren kan ik met overtuiging zeggen, iedereen wordt blijer als we vinden dat we er leuk uitzien en ons goed voelen in de kleding die we dragen. Ik herken ook het verhaal van veel van mijn klanten. Ik kocht vroeger graag kleding, maar ik was er niet altijd heel blij mee. Thuis kwam ik achter dat het kledingstuk toch niet helemaal bij me paste. We laten ons toch vaak beïnvloeden door wat anderen van ons vinden: de verkoopster, vriendinnen, collega’s en modebladen. Het is zo lastig om kleding aan te schaffen die een vertaling is van wie jij bent. Alleen, om uit te stralen wie je bent, moet je ook weten wie jezelf bent. Die zoektocht ben ik aangegaan en ik kan nu zeggen dat ik me goed voel, waardoor ik me rustiger voel, betere beslissingen neem en dus ook beter kan uitdragen wie ik ben, o.a. via mijn kleding. Dat gun ik ook alle andere vrouwen en dit probeer ik sinds 2007 met Soulstyling door te geven.”

Q:

Hoe omschrijf jij duurzaamheid en hoe verweef je dat in je activiteiten?

A:

“In de 27 jaar dat ik in de mode- en textielindustrie werk, heb ik de goede en vervuilende aspecten leren kennen. Het is een onoverzichtelijke en daarmee ook een ingewikkelde industrie, omdat er zoveel schakels in de keten aan een kledingstuk werken. Maar ik zie veel positieve ontwikkelingen, zo neemt het aantal merken dat prachtige en betaalbare kleding maakt op een meer duurzame wijze toe. Ook zie ik steeds meer mensen die ontdekken hoe vervuilend en mensonterend de industrie is en dat duurzame kleding een verschil maakt. Als consument is het belangrijk dat we bewuster gaan kopen, kleding echt gaan dragen en als we dat voor een lange tijd niet doen, dat we deze kleding ruilen of doneren aan de kringloop.”

“Ik ben al jarenlang een voorstander van duurzame mode en meer bewustwording bij de consument. Om samen te werken met OW voelt daarom heel logisch”

soulstyling-styling-quote

CV

Mode en styling ervaring

2018: Stylist modeplatform Our World
2016-heden: Owner & founder SoulStyling, imagostylist
2011-2013: Co-founder Imago basics, imago-advies
2007-2015: Owner & founder Colorage imago-advies en personal shopping
1995-2001: Sales bij verschillende mode-en textielbedrijven in Zwitersland.

Opleiding

2010-2011: Garderobe planning en advies II, Brenda Kinsel ETC
2007: Kleur- en stijladvies, Image masters
1991-1992: Textilefachschule, Zwitserland

Karin-Frenay-soulstyling-styling-CV

Op zoek naar een stylist?

Meer informatie en boekingen vind je op de website van Karin. Ook kan je volg haar via Instagram. Mocht je toch liever eerst advies willen over welke stylist, aangesloten bij OW, het beste bij jouw opdracht past, dan kan dat natuurlijk. Nanette helpt je hier graag bij. Je kan haar benaderen via onderstaand formulier of bel 06-48610644.