Ontmoet style coach Chiara

Chiara Spruit is betrokken als style coach bij modeplatform Our World. We stellen haar daarom graag aan je voor.

Chiara is een vrouw vol passie, authenticiteit en kennis van styling. Ze kent de trends, maar gaat voor stijl. En die is voor iedereen persoonlijk. Met haar talent om in korte tijd een band op te bouwen met mensen, lukt het haar om vrouwen op een authentieke manier te kleden met oog voor de lange termijn. Het resultaat? Een kast met kleding die bij je past, niet zomaar weggooit en daadwerkelijk draagt. Daar start duurzaamheid. En daarvoor ben je bij Chiara, ook bekend als Indiaan in je kast, op het perfecte adres.

Lees meer over:

Chiara’s styling services

Winkelen in je eigen kast

Eén op één winkelen in je eigen kledingkast met Chiara. Voor jezelf of als cadeau aan vriendin/vrouw.

Workshop Kledingkast

Deze workshop is een leuke, laagdrempelige en betaalbare manier om kennis te maken met styling. Hiervoor neem je een vriendin, nichtje of collega mee!

Duurzame winkeltour

Chiara neemt tijdens deze winkeltour je mee naar mooie en duurzame winkels in Amsterdam. De winkeltour kan één op één of met een groep.

Meer informatie en kosten vind je op de website van Chiara. Wil je advies over welke stylist het beste bij jouw styling-opdracht past of heb je een andere vraag? Neem contact op met Nanette, nanette@ow-ourworld.nl, 06-48610644.

Foto door Cindy van Rees

Shopping tips

Chiara’s 10 shoppingtips

Foto door  Rosa van Ederen

Q&A met Chiara

Met style coach Chiara vind je pareltjes in je eigen kledingkast

Q:

We zijn benieuwd, wat doe je precies als style coach?

A:

“Ik winkel samen met vrouwen in hun kledingkast, om te zorgen dat ze hun stijl leren kennen en het optimale uit hun garderobe te halen. Met mijn werk al style coach kijk ik eerst altijd naar de persoon, wie is zij? Wat heeft ze al in haar kast hangen, wat past bij haar en wat niet? Nieuwe kleding aanschaffen is meestal wel nodig, maar pas de laatste stap in het proces. Daarnaast organiseer ik workshops, lezingen, duurzame winkel tours en adviseer ik winkels en mode instanties op het gebied van mode en duurzaamheid.”

Q:

Wat is uniek aan jouw werkwijze?

A:

“Dat ik écht start met jou als klant. Wat is jouw verhaal, wie ben je en wat wil je uitstralen? Dat je jezelf durft te laten zien en buiten de gebaande paden durft te treden, dat aankleden weer een feest wordt; dat vind ik heel belangrijk. Jouw woorden vertaal ik naar stijl, kleur, materiaal, pasvorm en accessoires. Ik werk daarbij voornamelijk met kleding die voorhanden is en laat de oneindige mogelijkheden zien. Kortom: winkelen in je eigen kledingkast.”

Q:

Waarvoor ben je style coach geworden?

A:

“Ik kon niet anders, het is wat ik het allerliefste doe sinds m’n jeugd en het allerbeste kan. Ik wist de vrouwen die ik hielp zelfverzekerder te maken door oplossingen te bieden voor de issues die zij hadden op gebied van kleding en hun garderobe. Maar ik had geen idee dat ik daar mijn baan van kon maken. Ik vond kleding leuk, maar de negatieve kant van de mode-industrie, de vervuiling en de slechte arbeidsomstandigheden vond ik vreselijk. Ik kan daar iets tegen doen, dacht ik altijd. Waarom doe ik dat dan niet? Na Artemis heb ik nog andere functies in de mode gehad, maar op een gegeven merkte ik hoeveel kennis ik had op gebied van styling. Toen heb ik volledig voor styling gekozen en daar heb ik absoluut geen spijt van.”

Q:

Hoe omschrijf jij duurzaamheid en hoe verweef je dat in je activiteiten?

A:

“Voor mij is duurzaamheid dat je met liefde en aandacht nadenkt over je acties en keuzes. Dat je niet laat afleiden maar dicht bij jezelf blijft en ergens voor durft te gaan staan. Licht je voor, kijk verder dan je neus lang is. Er is tegenwoordig veel informatie beschikbaar over duurzaamheid en mode. Ik laat bijvoorbeeld aan mijn volgers zien wat je allemaal met je kledingkast kan doen, o.a. met de outfits die ik post. Die tonen hoe tof en uniek je er uit kan zien met tweedehands en vintage kleding. Daarnaast werk ik samen met andere disciplines om impact te maken en ben ik zoveel mogelijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied van mode en duurzaamheid.”

“Ik miste een schakel tussen duurzame kledingmerken en stylisten, om zo een grotere doelgroep te bereiken – OW maakt deze verbinding”

Foto: Chiara tijdens State of Fashion, waar ze een presentatie gaf over styling en duurzaamheid

Chiara-state-of-fashion

Foto door Valerie Spanjers

CV

Mode en styling ervaring

2015-heden: Owner & founder Indiaan in in je kast, style coach en spreker:

  • Stylist bij LENA the Fashion Library en modeplatform Our World
  • Docent Amsterdam Fashion Academy
  • Host bij Fashion for Good
  • Advies werk voor Hogeschool van Amsterdam en Gemeente Amsterdam
  • Spreker TEDx, State of Fashion 2018, EU GreenWeek, M-ODE/De week van de Circulaire Economy, de Dutch Sustainable Fashion Week, TMO en de Kloffiemarkt
  • Vrijwilliger Fashion Revolution en CollAction
  • VPRO Tegenlicht Future Fashion Pioniers

2015-2015: Interim office manager, Bas Kosters Studio
2011-2015: Office manager, Stichting Meesteropleiding Coupeur
2009-2011: Stylist, Inspired by Fashion

Opleiding

2008-2010: Mode styling, Artemis
1996-2000: Hospitality management, Hanzehogeschool Groningen

Ow-our-world-Fair-fashion-festival-style-coach-chiara-spruit

Styling voor het Fair Fashion Festival

Events met Chiara

Eerder stond Chiara op State of Fashion en organiseerde zij het duurzaam winkelen event tijdens WeMakeTheCity in Amsterdam.

Aankomende events:

Lena the Fashion Library in de Westerstraat, Amsterdam. Foto door Bo van Veen

Op zoek naar een stylist?

Meer informatie en boekingen vind je op de website van Chiara of via Instagram. Mocht je toch liever eerst advies willen over welke stylist, aangesloten bij OW, het beste bij jouw opdracht past, dan kan dat natuurlijk. Nanette helpt je hier graag bij. Je kan haar benaderen via onderstaand formulier of bel 06-48610644.