Ontmoet stylist Sharda

Sharda Tewari is betrokken als style coach bij modeplatform Our World. We stellen haar daarom graag aan je voor.

Zonder dat je opgaat in de grijze pakken-massa, wil je er professioneel uitzien maar ook je eigen draai geven aan een outfit. Met haar zakelijke achtergrond voelt personal stylist Sharda Tewari dit perfect aan. Met Eclectique Personal Styling weet ze net die twist aan een outfit te geven die het eigen maakt. Daarbij maakt haar sprankelende persoonlijkheid styling een feestje, en tegelijkertijd zorgt ze ervoor dat je naar huis gaat met nieuwe kennis over kleuren, pasvormen en stijlen die bij je passen. Op deze manier probeert ze miskopen en ongedragen kleding zoveel mogelijk te voorkomen en het goede gevoel dat kleding je kan geven te vergroten.

Lees meer over:

Sharda’s styling services

Persoonlijk Stijladvies

Persoonlijk kleur- en figuuradvies waarbij we teruggaan naar de basis: wat voor figuur heb je en wat voor kleding staat daar het beste bij en welke kleuren passen het best bij jou?

Garderobe makeover

Kast vol kleren maar niks om aan te trekken? Sharda helpt je graag met en garderobe makeover:

  • Nieuwe kledingcombinaties te maken
  • Je kledingkast te structureren en opschonen
  • Uitzoeken of en welke basisitems je mist
Personal shopping

Heb je moeite de juiste winkels & kleding te vinden die aansluiten bij jou? Wat ik weet over jouw persoon, jouw figuur -en kleurtype koppel ik met personal shopping aan specifieke winkels en items, zodat je vindt wat past.

Workshop styling

Leer in een middag met vrienden of collega’s meer over hoe jij je op je best kan kleden. De workshop styling bestaat o.a. uit:

  • Figuuranalyse & Kleuranalyse
  • Wat is mijn stijl?
  • Maak wat van je Miskoop!

Meer informatie en kosten vind je op de Facebook-pagina van Sharda. Voor vragen kan je haar via deze pagina direct contacteren. Wil je advies over welke stylist het beste bij jouw styling-opdracht past of heb je een andere vraag? Neem contact op met Nanette, nanette@ow-ourworld.nl, 06-48610644.

sharda-tewari-eclectique-styling-services

Shopping tips

Sharda’s 10 shoppingtips

1. We are Lovers
Vintage winkel met prachtige collectie kleding, accessoires maar ook meubels!
Peperstraat 144, Zaandam

2. Amsterdam Yard Sale
Digitale markt van Amsterdam. Een sympathieke lokale versie van Marktplaats via Facebook. Mijn halve huisraad en kledingkast komt er vandaan. Echter alleen voor Amsterdam.

3. Geitenwollenwinkel
Utrechtsestraat 37, Amsterdam

4. Libaya: Afrikaans merk, lokaal geproduceerd.

5. Verse
De Verse Good Store verkoopt o.a. Noumenon.
Prinsengracht 581, Amsterdam

6. Collection & Co
Engels merk met webshop. Verkoopt superleuke veganschoenen. O.a. te koop bij Geitenwollenwinkel.

7. Dearhunter Vintage
Eendrachtsweg 55a, Rotterdam

8. Reformation
Helaas alleen online. Zij maken en verkopen hele hippe, stoere, sexy vrouwelijke kleding van duurzame materialen, overgebleven stoffen en oude kleding. Ook voor bruidsjurken!

9. Stella Mccartney
Onbetaalbaar, maar prachtig! O.a. bij de Bijenkorf in Amsterdam te koop.

10. Cheap Fashion
Vintagekleding, kom ik al meer dan 20 jaar.
Meent 25, Rotterdam

sharda-tewari-eclectique-styling-shopping-tips

Q&A met Sharda

Met stylist Sharda krijgt je zakelijke outfit een persoonlijke touch

Q:

We zijn benieuwd, wat doe je precies als stylist?

A:

“Ik werk nu vier jaar als stylist en uit de praktijk weet ik dat de bakker, slager tot de directrice, iedereen wil er op zijn best uit kunnen zien. Mijn doel is dan ook de gewone, werkende Nederlandse man en vrouw helpen om zich beter te kleden. Het leuke is dat tegenwoordig je echt geen celebrity hoeft te zijn om een stylist in de arm te nemen of te kunnen betalen. Ik geef heel verschillende mensen stijladvies. Daarbij kijk ik naar het figuur dat je hebt,de kleuren die bij je passen en je persoonlijkheid en levensstijl. Door rekening te houden wat bij iemand past, kan ik helpen bij het maken van nieuwe kledingcombinaties, opschonen en selecteren van je garderobe, bepalen welke basisitems je eventueel nog mist en eventueel kan ik voor je shoppen. Daarnaast geef ik verschillende styling workshops, bijvoorbeeld als personeelsuitje, vrijgezellenfeestje maar ook op events, zoals bijvoorbeeld voor NSMBL, het Tropenmuseum, het Fair Fashion Festival en Creative Women Collective.”

Q:

Wat is uniek aan jouw werkwijze?

A:

“Door mijn zakelijke achtergrond voel ik goed aan wat wel en niet werkt op de werkvloer. In een zakelijk context is het vaak een uitdaging om iets te dragen waarin je je comfortabel voelt de hele dag, waarmee je niet opgaat in de blauw- grijze massa en wat toch je eigen persoonlijkheid laat spreken. Dat is wat ik voor elkaar probeer te krijgen. Om dit écht te laten slagen, spreek ik met een één-op-één stylingsessie vooraf af, om de persoon goed te leren kennen.”

Q:

Waarvoor ben je stylist geworden?

A:

“Actualiteit, trends, maatschappelijke bewegingen houden me bezig. Ik vind het interessant hoe zich dat uit in verschillende stromingen, zoals nieuws, politiek, kunst, cultuur of mode. Voor mij geldt dat ik van die ontwikkelingen een doorvertaling maak naar styling. Niet dat ik mensen perse volgens de laatste trends aankleedt. Integendeel, ik kies liever voor tijdloosheid dan tijdelijkheid, maar het moet wel actueel aanvoelen. Het is geweldig als dat lukt. Verder is styling voor mij een creatieve uitlaatklep voor mijn zakelijke, rationele werkomgeving. Van een side hustle heb ik nu mijn business gemaakt.”

Q:

Hoe omschrijf jij duurzaamheid en hoe verweef je dat in je activiteiten?

A:

“Duurzaamheid is voor mij bewust en zorgvuldig omgaan met wat we hebben: of dat nu energie is, eten, of je kleding. In mijn werk ga ik op zoek naar een eigen stijl voor mijn klant, maar ook naar een garderobe die qua, kleur, pasvorm én persoonlijkheid bij hem of haar past. Met kleur- en figuuradvies leren mensen wat echt bij hun werkt. Dat zorgt ervoor dat je zoveel makkelijker de juiste kleding kan selecteren in winkels, online of in je eigen kledingkast. Het bespaart mensen enorm veel miskopen, impulsaankopen en frustraties. Ook probeer ik mensen kennis te laten maken met merken en winkels die goede kwaliteit en pasvorm bieden. Kleding waarvan je jarenlang plezier kunt hebben, in plaats van één seizoen.”

“Het Our World platform verbindt duurzaamheid en mode zonder dogmatisch te werk te gaan. Dat vind ik enorm prettig”

sharda-tewari-eclectique-styling-portret

CV

Mode en styling ervaring

2018: Stylist modeplatform Our World
2014-heden: Eclectique Personal Styling

Opleiding

2015-2015: Mode Styling, B Academy Amsterdam
2007-2008: Management Trainee Programma, KMM Academy
1998-2006: Master Urban Planning, Universiteit van Amsterdam

sharda-tewari-eclectique-styling-cv

Publicaties en events

Eerder sprak Sharda op events als het Fair Fashion Festival, Creative Women Collective en het Tropenmusuem. Ook organiseerde ze samen met style coach Chiara een kleding swap. Op moment staan er geen events gepland met Chiara.

sharda-tewari-eclectique-styling-publicaties-en-events

Op zoek naar een stylist?

Meer informatie en boekingen vind je op de Facebook-pagina van Sharda. Ook kan je haar volgen via Instagram. Mocht je toch liever eerst advies willen over welke stylist, aangesloten bij OW, het beste bij jouw opdracht past, dan kan dat natuurlijk. Nanette helpt je hier graag bij. Je kan haar benaderen via onderstaand formulier of bel 06-48610644.