Partners

In een snel veranderende wereld en een modebranche die constant in beweging is, is veel onzeker. Behalve dit: er is een momentum ontstaan om verduurzaming van de mode-industrie te versnellen, maar niemand kan dat alleen. Partnerships en de bereidheid om kennis te delen is essentieel. OW ontwikkelt daarom samenwerkingsverbanden met verschillende partijen in de modesector in Nederland.

Stylisten

Als geen ander kunnen stylisten de vertaling maken van het oneindige aanbod aan kleding naar een specifiek doel, denk aan een editorial die tot de verbeelding moet spreken, een outfit voor een speciaal event of ondersteuning bij het vinden van iemand zijn eigen kledingstijl. Daarboven op, hebben de stylisten waarmee OW samenwerkt oog voor duurzaamheid. Ze kennen de alternatieven voor fast fashion en andere ‘vuile’ mode, maar ook de wensen van hun klant.

Op zoek naar een stylist? Voor een persoonlijk stijladvies, workshop, event, het stijlen van een editorial of iets anders – waarbij ook wordt nagedacht over de impact die de styling maakt op mens, milieu en dier? Neem dan contact op met Nanette 06-48610644 of mail nanette@ow-ourworld.nl. We kunnen dan kijken wie van de stylisten het beste bij jouw vraag/opdracht past. We brengen jullie dan direct in contact.

Joëlla van der Boom

Met kleuranalyses, stijladviezen, garderobe-checks en personal shopping geeft Joëlla jou praktische tips over hoe jij er op je best uit kunt zien. In haar advies houdt ze rekening met de impact van de kleding en legt mensen vaak verschillende opties voor, zoals een trui van biologisch en van regulier katoen.

Meike Fleskens

Meike is ontwerper en stylist. Als stylist heeft ze ruime ervaring op gebied van set styling en editorials. Naast mode doet ze ook styling van food. Als ontwerper heeft ze veel materiaal kennis, waarbij duurzaamheid vaak een belangrijk aspect is.

> Ga naar Joëlla’s volledige aanbod

A post shared by BoomImpress (@boomimpress) on

> Meer over Meike op haar website

A post shared by meik (@mfleskens) on

Chiara Spruit

Chiara is style coach. Ze winkelt met vrouwen in hun kledingkast om te zorgen dat ze er op hun mooist uit komen te zien en het optimale uit hun garderobe halen. Ze heeft als missie vrouwen zelfvertrouwen te geven en de wereld te verduurzamen door het geven van coachingsessies, workshops, winkeltours en op elke eerste vrijdag van de maand adviseert ze bij Lena the Fashion Library in Amsterdam.

Karin Frenay

Met een achtergrond in de textiel, is Karin inmiddels al ruim 10 jaar stylist. Ze werkt niet met spellen en standaardschema’s, maar start met een goed gesprek. Ze helpt mensen graag om via hun kleding uit te dragen wie ze zelf echt zijn. Ook heeft ze ervaring met het stylen van ‘gewone’ mensen voor bladen.

> Ga naar Chiara’s volledige aanbod

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stijl inspiratie & tips (@indiaaninjekast) on

> Ga naar Karin’s volledige aanbod

Sharda Tewari

De gewone, werkende Nederlandse man en vrouw helpen zich beter te kleden: van de bakker tot de slager tot de CEO. Dàt is wat Sharda het liefst doet. Klanten boeken haar voor persoonlijk stijladvies, garderobe-checks, personal shopping. Ook geeft ze workshops binnen het bedrijfsleven en op events.

> Ga naar Sharda’s volledige aanbod op deze pagina

Merken

Heb jij een merk en streef je ook naar ‘fashion for good’? Om samen met alle andere merken en partners deel te nemen aan het OW. Platform, neem contact op met Nanette 06-48610644 of mail naarnanette@ow-ourworld.nl. Binnenkort zullen we onze partner merken en hun collecties een platform bieden.

Teym

> Ga naar de website van Teym

A post shared by Teym (@teym_official) on

Unravelau

> Ga naar de website van Unravelau

Elsien Gringhuis

> Ga naar de website van Elsien Gringhuis

Qnoop

> Ga naar de website van Qnoop

A post shared by Qnoop (@qnoop) on

Time will tell…

> Ga naar de pagina van Time will tell…

Ontwerp-Arielle-van-der-Vaart-zwart jasje

Time will tell… is een project geïnitieerd door OW met als doel kleding die niet meer wordt gedragen opnieuw waarde te geven door deze te verwerken in nieuwe collecties. De eerste collectie zal in oktober getoond worden.

Adviseurs

Je kan niet alles altijd zelf en dat hoeft ook niet. En soms heb je gewoon even hulp nodig van iemand die meer ervaren is dan jij. OW werkt daarom samen met adviseurs die werken voor zowel startende als grote bedrijven en hebben elk hun eigen expertise. Dit kan variëren van het inkopen en opzetten van een modelabel, tot het ontwikkelen van een duurzaamheidsstrategie, productlanceringen of een contentstrategie.

Jouw modebedrijf naar een volgend niveau brengen? Wil je als bedrijf of zelfstandig ondernemer jouw bedrijf en jezelf naar een volgend niveau brengen? Of heb je gewoon even hulp nodig? Neem dan contact op met Nanette 06-48610644 of mail naar nanette@ow-ourworld.nl. We kunnen dan kijken wie van onze partner adviseurs het beste bij jouw vraag/opdracht past. We brengen jullie dan direct in contact.

José Koopman

Met meer dan 20 jaar ervaring adviseert José o.a. (startende) textielbedrijven, overheden en brancheorganisaties op het gebied van duurzame productie, inkoop en arbeidsomstandigheden. Ze traint bedrijven in, of organiseert het opzetten van een kledinglabel of collecties, de inkoop en het sourcen van fabrikanten, en meer.

Marijn de Haas

Met De Groene Strik stimuleert Marijn bedrijven om na te denken over verduurzaming. Welke stappen kun je nemen om in je bedrijfsvoering meer rekening te houden met mens en milieu? De focus in dit advies ligt op de duurzaamheidsstrategie en op partnerships.

> Ga naar de website van Koopman-works

> Ga naar de website van De Groen Strik

Dianne Potters

Vanuit haar bureau 21Sustainable adviseert Dianne Potters sinds 2008 betekenisvolle en duurzame merken en bedrijven met hun vermarkting en communicatie. Zij deed daarvoor ruim 15 jaar werkervaring op in strategische communicatie- en marketingfuncties bij grote bedrijven als Cap Gemini, Wanadoo en Orange. Door het brede scala aan opdrachtgevers heeft Dianne Potters een schat aan ervaring in huis.

Nanette Hogervorst

De afgelopen jaren heeft ze verschillende projecten aangestuurd, veelal op het snijvlak van communicatie duurzaamheid. Ze wordt blij als ze kan nadenken over de positionering van een bedrijf en welke rol duurzaamheid daarbinnen heeft. Naast strategisch nadenken, houdt ze ervan om de handen uit de mouwen te steken. Denk aan bedrijfs- en duurzaamheidsdoelen vertalen naar een contentplan die begrijpelijk en interessant is voor de doelgroep. Ze is ook de oprichter van OW.

> Ga naar de website van 21Sustainable

> Ga naar de LinkedIn van Nanette

Columnisten en redactie

Naast deze partners zijn we ontzettend blij met onze columnisten en redactionele ondersteuning. Benieuwd wie dat zijn? Je vindt ze op de contributors-pagina.