Aarden | Merk en Serviceabonnement

Aarden | Merk en Serviceabonnement

Aarden | Merk en Serviceabonnement

Fotografie: Willemien van den Broek, Buro Wonderbaar.

Over de fashion pionier

Voor duurzame maatkleding ga je naar Aarden. Mannen en vrouwen kunnen hier terecht voor trouwkleding, zakelijke kleding, of andere gelegenheden waarbij je er op en top uit wil zien. Op de hoofdlocatie in Arnhem wordt je geadviseerd, van stofkeuze tot pasvorm en afwerking. De stoffen zijn prachtig en van hoge kwaliteit. Als koploper in duurzame maatkleding, biedt Aarden tevens de optie een ‘Pak met Gemak’ serviceabonnement af te sluiten. Abonnees ontvangen jaarlijks maatkleding, die aan het einde van de overeenkomst hergebruikt of gerecycled wordt. Dat is niet alleen circulair, waarbij de focus ligt op duurzaam gebruik in plaats van continue consumptie, maar ook praktisch voor de portemonnee. Aarden doet er alles aan om te zorgen dat je de deur uitgaat met een stuk dat perfect aansluit bij jouw maten en wensen.

Oprichter van Aarden, Erik Toenhake, is opgeleid als bioloog. Al in 2010 lanceerde hij als eerste het klimaatneutrale en eerlijk geproduceerde pak.

“Als voormalig leraar biologie draag ik de natuur een warm hart toe en staat de wil om op een eerlijke manier te ondernemen voorop. Vanuit deze gedachte werd Aarden geboren.”

Erik Toenhake, grondlegger Aarden

ErikToenhake-duurzame-ondernemer

Aarden-duurzame-maatkleding-SFGC

Hoe verzilver je de SFGC bij Aarden?

Of je jouw maatkleding nu wil kopen of leasen, je kan jouw SFGC verzilveren bij Aarden door jouw SFGC te overhandigen op locatie aan de medewerker. Dit kan een fysieke kaart zijn of de digitale SFGC die je kan laten zien op jouw mobiel. Wanneer de waarde van de giftcard niet toereikend genoeg is, dan kan je het overige bedrag via pin of contant betalen. Heb je een vraag? Stuur de SFGC dan een whatsappje: 0657126406.

Echt duurzaam?

“Al tien jaar maakt Erik Toenhake zich sterk voor een duurzame en meer circulaire maatkleding. Daarmee is hij zeer zeker koploper binnen de maatkleding, maar ook binnen de mode-industrie. Het duurzame verhaal wat hij al tien jaar deelt met Aarden, dat eerder DutchSpirit heette, krijgt steeds meer gehoor – en terecht.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

Aarden werkt samen met een fabriek in Tsjechië, die het merk onlangs zelf bezocht om de huidige arbeidsomstandigheden te bekijken. Daarnaast werkt Aarden met een Nederlandse fabriek Trojaco in Marokko. Zij hebben een corporate social responsibility policy en werken op een maatschappelijk verantwoorde manier, op zowel het gebied van mens als milieu.

Planet

Aarden maakt zoveel mogelijk gebruik van biologische materialen zoals ecowol-, linnen en hennep. Op het gebied van gerecyclede stoffen werkt Aarden samen met Enschede Textielstad, een industriële weverij in Enschede waar met natuurlijke en lokale garens stoffen worden geproduceerd. Zo kun je bij Aarden terecht voor een maatpak van gerecyclede jeans. Het merk produceert alleen op aanvraag, er is dus geen sprake van voorraden of overschotten. Aan het einde van de levensduur (en die is lang!) kan de kleding worden ingeleverd voor recycling op de hoofdlocatie in Arnhem. Daarnaast past Aarden nieuwe en duurzame businessmodellen toe, zoals het het servicemodel ‘Pak met Gemak’. Voor een vast bedrag per maand ontvang je als abonnee jaarlijks een prachtig maatpak of colbert met twee maatoverhemden. De oudste stukken worden in het 4e jaar van het abonnement weer ingenomen voor hergebruik of recycling. Om transportafstanden te verkleinen produceert Aarden zo dicht mogelijk bij Nederland. Aarden werkt zo veel mogelijk klimaatneutraal en ondersteund REDD+, een internationaal programma dat ontbossing in de tropen tegengaat.

Animals

De ecowollen stoffen in de pakken van Aarden komen van Dormeuil. De schapen leven op biologische boerderijen in in Australië en Patagonië. De gehele keten is te volgen via blockchain technology. Aarden stelt kritische vragen aan de leveranciers waarmee gewerkt wordt en mulesing bijvoorbeeld niet te accepteren. De knopen die Aarden gebruikt voor de maatkleding zijn o.a. gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, caseïne of traditioneel van (buffel)hoorn of been. Momenteel komen deze nog bij de stoffen leveranciers, vandaan, maar in de toekomst wil Aarden zelf knopen gaan inkopen om de duurzaamheid hiervan te kunnen garanderen.

Transparantie en keurmerken

Aarden heeft geen certificaten, maar is wel heel transparant. Op de website van het merk is uitgebreide informatie te vinden over de productie en de materialen die worden gebruikt. Aarden is kernpartner van Wear2wear, een Europese coöperatieve samenwerking van gerenommeerde bedrijven die vanuit hun eigen discipline bijdragen aan de recycling en upgrading van circulaire stoffen. Daarnaast is Aarden partner van Groene Zaken, een online platform gericht op duurzame ondernemers en consumenten.

Geen reactie's

Geef een reactie