Atelier Jungles | Merk

Atelier Jungles | Merk

Atelier Jungles | Merk

Over de fashion pionier

Bij Atelier Jungles vind je goede basics en workwear voor ‘the cool girl who cares’. De kleding is gemaakt van duurzame en mooie kwaliteit stoffen. Ook wordt de hele collectie geproduceerd in het eigen atelier in Den Haag, waar ervaren mensen werken die een achterstand op de arbeidsmarkt hebben.

Oprichtster van Atelier Jungels, Giselle van der Star, heeft een commerciële achtergrond en werkte jarenlang in de detailhandel. Ze besloot de items die ze miste in haar eigen kledingkast gewoon zelf te gaan creëren en zo werd Atelier Jungles geboren.

“Met Atelier Jungles dragen we zorg voor de planeet door onze kleding lokaal te produceren uit duurzame materialen en stoffen. We dragen zorg voor mensen door banen en impact creëren met onze sociale studio, hier in ImpactCity Den Haag.”

Giselle van der Star, founder Atelier Jungles

Giselle-van-der-Star-duurzame-ondernemer

Hoe verzilver je de SFGC bij Atelier Jungles?

Je kan de SFGC bij Atelier Jungles verzilveren door jouw giftcard om te ruilen voor één van de onderstaande codes. De code kan je gebruiken in de webshop van Atelier Jungles. Je ontvangt de code direct per mail (check voor de zekerheid je spambox.) De SFGC hoef je niet in één keer te besteden. Je kan dus prima jouw SFGC van bijvoorbeeld 50 euro omruilen voor een Atelier Jungles code van 25 euro. De overige 25 euro blijft dan op jouw SFGC staan. Heb je vragen hierover of lukt het niet, stuur de SFGC een whatsappje: 0657126406. Je krijgt met 15 minuten een reactie.

Echt duurzaam?

“Bewonderenswaardig hoe Giselle haar baan als inkoper in de mode vaarwel zei en het roer omgooide. En ze heeft het gewoon geflikt: met Atelier Jungles runt ze haar eigen merk waar ze zelf helemaal achter staat.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

Sociaal ondernemen staat centraal bij Atelier Jungles. Alle kleding wordt geproduceerd in hun eigen atelier in Den Haag, waar mensen werken die uit een werkloosheidssituatie komen. Door de begeleiding die ze hier krijgen kunnen ze groeien en zichzelf ontwikkelen op een prettige manier. De werknemers verdienen boven minimumloon en zijn aangesloten bij een cao en pensioenfonds. Een groot deel van de collectie bestaat uit biologisch katoen dat het GOTS keurmerk draagt, dat betekent onder andere dat er eisen worden gesteld op gebied van goede arbeidsomstandigheden bij de productie van de stof.

Planet

Atelier Jungles werkt op basis van het made to order of pre-order principe, er is dus nooit sprake van overproductie. Het zijn allemaal basics die in de collectie blijven en het merk doet niet aan uitverkoop. Ook biedt Atelier Jungles in hun atelier reparatie diensten aan op alle kledingstukken. Het GOTS gecertificeerde katoen waar Atelier Jungles gebruik van maakt wordt ingekocht bij onder andere Ecological Textiles in Roermond. Als een item niet van een duurzaam materiaal gemaakt kan worden, gebruikt Atelier Jungles deadstock materiaal. Hierbij wordt samengewerkt met leveranciers uit de VS en Spanje, op basis van kleine oplages restmateriaal (maximaal 50 meter). Giselle is de producenten van de reststoffen zelf gaan bezoeken om er zeker van te zijn dat ze niet extra produceren en onderhoudt nauw contact met hen. De verpakkingen van Atelier Jungles zijn gerecycled en biologisch afbreekbaar. De CO2 uitstoot die vrijkomt bij de leveringen wordt gecompenseerd door donatie aan bebossingsproject Pachama.

Animals

Atelier Jungles maakt geen gebruik van leer. Wel is er wol in de collectie te vinden, deze is altijd organisch en GOTS gecertificeerd. De cashmere die het merk gebruikt komt bij Mongolia Cashmere vandaan, een zeer transparante leverancier uit Mongolië.

Transparantie en keurmerken

Atelier Jungles is zowel op het gebied van milieu en mens zeer duurzaam, op de website van is uitgebreide informatie te vinden hierover. Het textiel dat wordt gebruikt is ofwel GOTS gecertificeerd, ofwel deadstock. GOTS is het hoogste certificeringsniveau dat beschikbaar is voor biologische stoffen en stelt eisen vanaf de verwerking van de vezel tot kledingstuk. Atelier Jungles is zeer transparant, zo deelde het merk onlangs een lijst met hun productiekosten op Instagram.

Ontdek meer over Atelier Jungles en duurzaamheid

Benieuwd hoe wij onze fashion pioniers reviewen? Kijk dan eens op deze pagina.

Geen reactie's

Geef een reactie