AWEAR

Fashionable, maar toch draagbaar. Het liefst draag je jouw AWEAR items elke dag.

Waarom we AWEAR leuk vinden

‘Angela is bepaald geen newbee op gebied van duurzaamheid. Al meer dan 10 jaar werkt ze als professional in de duurzaamheidssector en privé draagt ze al jaren kleding van duurzame modemerken. Heel mooi om te zien hoe dit nu samenkomt in AWEAR.’

Nanette Hogervorst
Nanette Hogervorst

Oprichter Sustainable Fashion Gift Card

Het merk

Vrouwelijk, van deze tijd en gevarieerd; dat is de collectie van AWEAR. De webshop biedt een ruime keuze aan merken en biedt de optie om te komen passen in de showroom. Grote kans dus dat je hier wat vindt in jouw stijl en maat! Alle merken zijn zorgvuldig geselecteerd en profileren zich allemaal op duurzaamheid. Ze werken bijvoorbeeld met gerecyclede garens en produceren in fabrieken waar de arbeidsomstandigheden in orde zijn.

AWEAR populaire items

Elm blouse lichtblauw

€ 89

Armband jacky gold

€ 39,95

Rugtas roll mini pink

€ 59,90

Sneakers jazzlyn wit

€ 74,50

Hoe het werkt

Verzilver jouw SFGC

Bekijk de video hoe je jouw giftcard online kunt verzilveren. Heb je vragen of heb je een giftcard van boven de 50 euro? Neem dan contact met ons op.

De duurzame aanpak

Het woord 'sustainable' in onze naam moet betekenis hebben. Daarom doen we er alles aan om al onze aangesloten merken zorgvuldig te screenen op duurzaamheid. We zijn niet perfect, maar wel kritisch op ons eigen beoordelingsproces.

Momenteel zijn we de '23/'24 impact analyse gestart van onze merken. Dit is een heranalyse en doen we standaard eens in de twee tot drie jaar. Zo weten we zeker dat alle merken nog steeds voldoen aan onze waardes. Tussen de analyses door volgen we alle merken actief en werken we regelmatig samen. Zo zijn we doorgaans goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen onze aangesloten merken.

Productiefase: Bij AWEAR staat voorop dat alle producten onder goede omstandigheden worden gemaakt. De merken die AWEAR geselecteerd heeft, werken veelal met kleinschalige productielocaties.

Gebruikersfase: Via de blog van AWEAR vind je artikelen over hoe je jouw kleding zo lang mogelijk mooi kan houden. Zo kun je zo lang mogelijk met jouw duurzame items doen.

Einde levensduur: Is je item van AWEAR versleten? Breng deze dan naar een kledingcontainer. Gooi kleding niet in de kliko, de waardevolle grondstoffen eindigen dan in de verbrandingsoven.

De pionier

Angela Bolt zet zich al een lange tijd in voor mensenrechten en duurzaamheid. Dit begon tijdens haar stage voor de organisatie Defence for Children. Later heeft ze bij verschillende duurzame initiatieven gewerkt. In 2019 begon Angela vanuit haar passie de duurzame kledingwebshop Awear. Hiermee wil ze mensen inspireren om bewuster kleding te kopen. De kleding die te koop is bij Awear, wordt zorgvuldig geselecteerd op stijl, kwaliteit én comfort.

Voor vriendschap

SFGC-voor-vriendschap

Slow nieuws & events

Omdat offline leuker is dan online, organiseren we kleinere en grotere events om elkaar te ontmoeten. Via onze maandelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte - samen met het laatste nieuws over duurzame mode en onze merken.

    No Comments

    Post A Comment