Awear | Webshop

Awear | Webshop

Awear | Webshop

Over de fashion pionier

Vrouwelijk, van deze tijd en gevarieerd; dat is de collectie van AWEAR. De webshop biedt een ruime keuze aan merken en biedt de optie om te komen passen in de showroom. Grote kans dus dat je hier wat vindt in jouw stijl en maat! Alle merken zijn zorgvuldig geselecteerd en profileren zich allemaal op duurzaamheid. Ze werken bijvoorbeeld met gerecyclede garens en produceren in fabrieken waar de arbeidsomstandigheden in orde zijn.

“We willen mensen inspireren om bewuster kleding te kopen. Onze kleding selecteren we dan ook zorgvuldig op stijl, kwaliteit én comfort.”

Angela Bolt, founder AWEAR

Angela-Bolt-duurzame-ondernemer

awear-duurzame-mode-showroom

Hoe verzilver je de SFGC bij AWEAR?

Jouw SFGC verzilver je in de webshop of showroom van  AWEAR.

Webshop
Klik in het winkelmandje op afrekenen en selecteer cadeaubonnen/SFGC als betaalmiddel. Heb je een SFGC van meer dan 50 euro? Dan kun je deze zelf online niet in één keer verzilveren, maar kan je jouw bestelling via dit formulier doorgeven. Wij dragen dan zorg voor de afhandeling. Heb je een vraag? Stuur een WhatsAppje: 0657126406 en je krijgt gemiddeld binnen 15 minuten een reactie.

Showroom
Overhandig de SFGC bij de kassa. De showroom is vanwege corona op afspraak te bezoeken. Bel/app voor een afspraak naar 06 – 21 444 789, of stuur een e-mail naar info@awear.nl. Adres is Koningin Wilhelminalaan 8, Utrecht. In het gebouw de ‘Alchemist’.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AWEAR | Fair Fashion (@awear_fairfashion) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AWEAR | Fair Fashion (@awear_fairfashion) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AWEAR | Fair Fashion (@awear_fairfashion) on

Echt duurzaam?

“Angela is bepaald geen newbee op gebied van duurzaamheid. Al meer dan 10 jaar werkt ze als professional in de duurzaamheidssector en privé draagt ze al jaren kleding van duurzame modemerken. Heel mooi om te zien hoe dit nu samenkomt in AWEAR.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

Bij AWEAR staat voorop dat alle producten onder goede omstandigheden worden gemaakt. Zij vindt het daarom belangrijk dat merken goed contact hebben met hun leveranciers en zelf de fabrieken bezoeken waar hun collecties worden gemaakt. En zo bezoekt AWEAR ook zelf de merken die zij in haar webshop verkoopt. AWEAR vraagt aan aan de merken hoe zij produceren en let daarbij onder meer op leefbaar loon, goede en veilige arbeidsomstandigheden en rechten voor de werknemers. Het liefst werkt AWEAR met merken die een sociale impact hebben in ontwikkelingslanden en/of met kleine (familie)bedrijven werken, zoals J-LAB3L, A Beautiful Story, Wana Bana Design en Protsaah

Planet

De merken die AWEAR verkoopt maakt gebruik van milieuvriendelijke stoffen, zoals Lyocell, biologisch katoen of gerecycled garens. AWEAR vindt het belangrijk dat tijdens de productie van de stoffen geen schadelijke chemicaliën worden gebruikt, zo zijn de tassen van het merk Lefrik, gemaakt van 100% gerecyclede PET flessen en bovendien OEKO Tex 100 gecertificeerd. Informatie hierover verkrijgt AWEAR via de merken, maar ook via de producenten die de stoffen maken voor de merken. Verder probeert AWEAR haar eigen impact op het milieu zoveel mogelijk te verkleinen, denk aan gerecyclede papieren verpakkingen en bezorging gaat zoveel mogelijk per fietskoerier.

Animals

AWEAR koopt het liefst vegan in. En anders wordt er kritisch gekeken of de dieren wel goed behandeld zijn of dat er is gewerkt met gerecyclede stoffen. Zo wordt de Alpaca wol voor de sjaals van het label Bufandy diervriendelijk geproduceerd door kleine boeren in Peru. En zo werkt het merk Loop a life met gerecyclede wol.

Transparantie en keurmerken

Bijna alle merken waar AWEAR mee werkt maken gebruik van tenminste een keurmerk, denk aan GOTS, OEKO TEX 100, Global Recycled Standard, PETA en Fair Wear Foundation. AWEAR benadrukt dat zij verder kijkt dan keurmerken, omdat veel kleine fabrieken deze simpelweg niet kunnen betalen. Geen keurmerk, hoeft dus zeker niet te betekenen dat de productie niet verantwoord is. Wat verder mooi is aan AWEAR, is dat zij heel kritisch is op haar eigen impact op het milieu. Op de eigen website vermeldt AWEAR bijvoorbeeld niet dat zij haar verpakkingen steeds verder verduurzaamt, geen plastic gebruikt, print op papier dat gemaakt is van agrarisch restafval, en bezoeken aan beurzen in het buitenland altijd per trein doet. .

Ontdek meer over AWEAR en duurzaamheid

Benieuwd hoe wij onze fashion pioniers reviewen? Kijk dan eens op deze pagina.

Geen reactie's

Geef een reactie