Bij Priester | Kleding lenen en belevenis

Bij Priester | Kleding lenen en belevenis

Bij Priester | Kleding lenen en belevenis

Over de fashion pionier

De kledingbibliotheek Bij Priester onderscheidt zich door haar unieke collectie van eerlijke en mooie producten van Nederlandse ontwerpers, zoals Chiron Floris, Fraenck en Studio April. Daarnaast vind je bij Bij Priester zorgvuldig geselecteerde vintage items. Als je helemaal verliefd bent geworden op je geleende kledingstuk, is er ook de optie om deze te kopen. Ook repareert Bij Priester liever dan dat ze iets weggooit. Daarom biedt ze voor alle fashion liefhebbers en wereldverbeteraars reparatie, maatwerk, een leer werkplaats, workshops en events aan.

Bij Priester is niet alleen een plek voor mooie mode en accessoires. Amanda, de oprichter van Bij Priester, nodigt je uit in haar community. Drink een kopje koffie in de bieb, raak geïnspireerd, en ontsnap uit de snelle wereld waar we in leven. Kortom, ga eens langs bij Bij Priester.

“We repareren liever dan dat we weggooien. Liever delen dan dat kleding ons eigendom is.”

Amanda Hofman, founder Bij Priester

Amanda-Hofman-duurzame-mode-ondernemer

Hoe verzilver je de SFGC bij Bij Priester

De Sustainable Fashion Gift Card verzilver je bij Bij Priester in de kledingbibliotheek, waar je de giftcard gewoon bij de kassa kan overhandigen. Je kan de SFGC zodoende in zetten om kleding te huren, kopen en voor de workshops. De kledingbieb zit aan Zoutmanstraat 12a, Den Haag en is open woensdag t/m vrijdag van 12-19u en zaterdag van 12-17u

Echt duurzaam?

“Verduurzaming van de mode-industrie gaat verder dan duurzame kleding produceren en kopen. Het gaat ook om andere vormen van consumeren, zoals je kleding lenen. Maar ook dat we weer vaker onze kleding repareren of misschien wel weer zelf gaan maken. Dat allemaal, vind je bij Bij Priester. En daarom ben ik enorm trots dat Bij Priester is aangesloten bij onze giftcard.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

Bij Priester werkt samen met Nederlandse ontwerpers die veelal kleinschalige en lokaal produceren en dezelfde waardes hebben als Bij Priester. Bij elke ontwerper gaat Bij Priester na of zij mensenrechten respecteren in hun productieketen. Dit wordt met name door lokale productie gewaarborgd. Naast dat Bij Priester het belangrijk vindt dat de kleding eerlijk geproduceerd wordt, zet zij zich ook in voor haar klanten. Zo biedt Bij Priester regelmatig workshops leer bewerken en is er een relaxte omgeving in de winkel gecreëerd om interesses en vaardigheden uit te wisselen.

Planet

Bij Priester verkoopt kleding van hoge kwaliteit materialen, waaronder duurzame materialen als biologisch katoen, reststoffen, tencel en meer. Daarnaast vind je in de collectie mooie vintage items die via Bij Priester weer een tweede leven krijgen. Ook repareert Bij Priester kledingstukken en lederwaren, waarmee zij ook het ambacht van het repareren van lederwaren voortzet. Doordat je kleding en accessoires in principe huurt, kun je eindeloos combineren zonder steeds weer nieuwe kleding te kopen. Je deelt de kleding als het ware met de community vrouwen die lid zijn van de kledingbibliotheek. Door kleding te verhuren en reparen, verlengen we de levensduur van de items. We besparen zo grondstoffen en onderzoek laat zien dat wanneer we een kledingstuk negen maanden langer dragen, we de hoeveelheid Co2, water en afval voetafdruk met ongeveer 20%-30% per stuk zouden verminderen.

Animals

Bij Priester is zich bewust van dierenrechten en let hierop bij de samenstelling van de collectie. De collectie bevat geen bont. En als het gaat om leer, is dat nooit nieuw écht leer. Zij maken vooral gebruik van afgedankt leer. Hierbij geldt, net als bij de vintage kleding items, dat het vaak niet te achterhalen is hoe het dier ooit is behandeld. Verder werkt Bij Priester alleen met ontwerpers die geen dierenleed veroorzaken met hun kleding. Of dat indirect in de keten ergens toch gebeurt, is helaas niet altijd te overzien.

Transparantie en keurmerken

Bij Priester is open over de manier van werken en haar doel. Vanuit de website is het meteen duidelijk waar Bij Priester voor staat en wat voor services zij aanbiedt. Om een idee van de collectie te krijgen moet je wel een beetje rondkijken, o.a. op haar Instagram, of ga eens langs in de kledingbibliotheek, zodat je de expertise en vriendelijke sfeer zelf kunt ervaren.

Ontdek meer over Bij Priester en duurzaamheid

Geen reactie's

Geef een reactie