Bufandy | Brand

Bufandy | Brand

Bufandy | Brand

Over de fashion pionier

Prachtige grote sjaals van super zacht Alpaca wol, dat is Bufandy ten voeten uit. Voor de hoedendragers onder ons, heeft het merk de klassieke bolero in haar collectie. Vrouwen en mannen kunnen bij Bufandy terecht. Met een klein team heeft het label haar hele productieketen in kaart weten te brengen, van de Alpaca’s die door lokale boeren in Peru worden verzorgd, tot aan het item dat jij draagt.

“Bufandy is ontstaan uit mijn persoonlijke interesse voor ambacht en cultuur. Met de unieke items die we maken, laten we de talenten van ambachtslieden uit Peru en Ecuador zien.”

Dorien Straathof, founder Bufandy

Team-Bufandy-duurzaam-kado

Hoe verzilver je de SFGC bij Bufandy?

Jouw SFGC verzilver je in de webshop van Bufandy. Klik in het winkelmandje op afrekenen en selecteer cadeaubonnen/SFGC als betaalmiddel.

Heb je een SFGC van meer dan 50 euro? Dan kun je deze zelf online niet in één keer verzilveren, maar kan je jouw bestelling via dit formulier doorgeven. Wij dragen dan zorg voor de afhandeling. Heb je een vraag? Stuur een WhatsAppje: 0657126406 en je krijgt gemiddeld binnen 15 minuten een reactie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bufandy (@bufandy) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bufandy (@bufandy) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bufandy (@bufandy) on

Echt duurzaam?

“Wat ik mooi vind aan Bufandy, is dat Dorien vast weet te houden aan de waarden waarvoor zij ooit haar label oprichtte: het werk en het talent van ambachtslieden in Ecuador, en later ook Peru, op een respectvolle wijze een groter publiek geven. Dit kan alleen als je de toeleveringsketen van je product kent. Bufandy heeft deze goed in kaart weten te brengen. Heel knap.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

Bufandy werkt nauw samen met lokale productiepartners in Peru voor het verkrijgen van de Alpaca wol. In Ecuador zijn er samenwerking met traditionele wevers. Met de kennis die Dorien als reisgids heeft opgedaan in deze landen, en sustainability manager van Bufandy Felix, zijn deze leveranciers met zorg geselecteerd. Bufandy kiest voor lange termijn relaties zodat zij een stabiel inkomen voor haar leveranciers kan genereren. Zo voorzag Bufandy tijdens Covid-19 de medewerkers van haar leveranciers van een minimuminkomen ook al werd er op dat moment niets geproduceerd. Inmiddels draait de productie weer.

Planet

Alpaca’s hebben om verschillende redenen een kleinere ecologische voetafdruk dan ander vee, zoals schapen. Om een voorbeeld te noemen: het eetpatroon en metabolisme van een Alpaca zorgt voor 44% minder methaanuitstoot. Methaan is een van de cruciale gassen verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde. Verder gebruikt Bufandy voor haar items 80% Alpaca wol en 20% het synthetische, niet duurzame, acryl. Echter, om Bufandy sjaals haar kenmerkende zachtheid te geven, worden de vezels vrij hard geborsteld. Om de vezels te versterken en er zo voor te zorgen dat de sjaals in zijn geheel lang mooi blijven, voegt Bufandy op dit moment Acryl toe.

Animals

De vezels komen van verschillende kleine Alpaca boerderijen. Wanneer in Peru, vaak zo’n 1 tot 3 keer per jaar, bezoekt Bufandy een aantal van de boerderijen om te kijken hoe de dieren worden behandeld. Door corona heeft Bufandy dit jaar de boerderijen helaas nog niet kunnen bezoeken. Wanneer dit weer kan, zullen zij de bezoeken aan hun leveranciers weer oppakken.

Transparantie en certificering

Bufandy communiceert vrij uitgebreid op haar website over duurzaamheid. Voor business-to-business partners, zoals de SFGC, heeft zij tevens een duurzaamheidsgids beschikbaar met meer informatie over hoe Bufandy haar bedrijf heeft ingericht. Ook zijn Dorien en Felix open in het beantwoorden van ook kritische vragen. Bufandy werkt in Peru samen met partners die het lokale Peru Fair Trade keurmerk hebben. Tevens werkt zij met een grote leverancier uit Peru, de Michell Group, die verschillende certificaten heeft. Deze leveranciers zetten zich in voor zowel sociale thema’s, het milieu en fair trade.

Ontdek meer over Bufandy en duurzaamheid

Benieuwd hoe wij onze fashion pioniers reviewen? Kijk dan eens op deze pagina.

Geen reactie's

Geef een reactie