Chicken or Pasta | Brand

Chicken or Pasta | Brand

Chicken or Pasta | Brand

Foto door Alja Schmidt

Over de fashion pionier

Chicken or Pasta is te herkennen aan de typische luchtvaart quotes zoals ‘Mind Your Step’ en ‘Doors may be Opened’. Deze voor voor velen bekende uitspraken zijn te vinden op de kleurrijke sweatshirts, shirts en tassen van Chicken or Pasta. Het merk herinnert je op een humoristische wijze er aan dat je de hele dag keuzes maakt. Door je hiervan bewust te zijn heb je invloed op hoe jouw leven er uit ziet. Dus, ga je voor chicken or pasta?

Als stewardess raakte Heleen geïnspireerd door de typische en herkenbare instructies op vliegvelden en in vliegtuigen. Met de instructies die ze in het vliegtuig gebruikte inspireert ze nu mensen om bewuster richting te geven aan hun dagelijks leven.

“Een bewuste levensstijl gaat voor mij vooral over bewuste keuzes. Daarom vraag ik jou; ‘Chicken or Pasta?”

Heleen Rittershaus, founder Chicken or Pasta

Heleen-rittershaus-duurzame-mode-ondernemer

Sweaters-chicken-or-pasta

Hoe verzilver je de SFGC bij Chicken or Pasta?

Jouw SFGC verzilver je in de webshop van Chicken or Pasta. Klik in het winkelmandje op afrekenen en selecteer cadeaubonnen/SFGC als betaalmiddel.

Heb je een SFGC van meer dan 50 euro? Dan kun je deze zelf online niet in één keer verzilveren, maar kan je jouw bestelling via dit formulier doorgeven. Wij dragen dan zorg voor de afhandeling. Heb je een vraag? Stuur een WhatsAppje: 0657126406 en je krijgt gemiddeld binnen 15 minuten een reactie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Heleen Rittershaus (@chickenorpasta.nl) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Heleen Rittershaus (@chickenorpasta.nl) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Heleen Rittershaus (@chickenorpasta.nl) op

Echt duurzaam?

“Bewust leven en daar keuzes in maken is niet altijd even makkelijk. Toch weet Heleen met Chicken or Pasta dit onderwerp op een speelse manier onder de aandacht te brengen. En uiteraard is duurzaamheid en het maken van bewuste keuzes, leidend voor haar als ondernemer.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

Voor de productie werkt Chicken or Pasta samen met Stanley and Stella. Deze producent krijgt de rating “leader” van de Fair Wear Foundation voor hun uitstekende productie monitoring. Hierbij monitort een lokaal team van 19 mensen de vijf fabrieken dagelijks op eerlijke lonen en goede arbeidsomstandigheden. Verder is Stanley and Stella GOTS gecertificeerd, welke eisen stelt aan de werkomstandigheden en een eerlijk loon in de productiefase. Zeefdrukken wordt gedaan in Amsterdam, met de Nederlandse arbeidseisen wordt hier de arbeidsomstandigheden gewaarborgd.

Planet

Stanley and Stella is GOTS gecertificeerd en gebruikt organisch- of gerecycled katoen en gerecycled polyester voor het maken van de Chicken or Pasta producten. Stanley and Stella is OEKO-TEX Standard 100 gecertificeerd. Dit betekent dat het gehele product vrij is van schadelijke stoffen. Het bedrukken van de producten gebeurd in Amsterdam met inkt op waterbasis. Kleinere oplages zorgen ervoor dat er zo min mogelijk kleding restanten overblijven.
De verpakkingen van Chicken or Pasta zijn plasticvrij en recyclebaar.

Animals

Stanley en Stella is vegan en PETA gecertificeerd.

Transparantie en keurmerken

Naast de eerder genoemde certificeringen, werkt Chicken or Pasta samen met Clean & Unique. Dit is een platform die startende ondernemers helpt met het meer sustainable maken van hun supply chain. Chicken or Pasta verwijst voornamelijk naar Stanley and Stella op haar website als het gaat om duurzaamheid. De processen die plaatsvinden bij Chicken or Pasta zijn verder wel beschreven op de sustainability pagina. Stanley and Stella hebben een uitgebreide pagina met informatie over certificering en sustainability. De Fair Wear Foundation levert ook elk jaar een uitgebreide evaluatie over bedrijfsvoering bij Stanley and Stella. De combinatie van deze informatie maakt het duidelijk dat sustainability een belangrijke rol speelt bij Chicken or Pasta.

Geen reactie's

Geef een reactie