Easy Essentials | Brand

Easy Essentials | Brand

Easy Essentials | Brand

Over de fashion pionier

Bij easyessentials kan je terecht voor hoge kwaliteit t-shirts voor mannen en vrouwen, effen of met een print. En achter dit t-shirt zit ambitie met een goed verhaal. De productie van de t-shirts zijn ze tot in de puntjes aan het verfijnen, op gebied van fit, materialen en een bijbehorend duurzaam en circulair business model. Met easyessentials weet je dus zeker dat je t-shirt goed zit.

Naast de t-shirts, kan je bij easyessentials ook terecht voor duurzaam geproduceerde mondkapjes.

“Wij streven naar een circulaire kledingindustrie en starten met één van de meest gedragen kledingstukken: het t-shirt.”

Jos van Straten en Léon van Bakel, co-founders easyessentials

team-easyessentials-duurzame-mode

easy-essentials-duurzaam-cadeau

Hoe verzilver je de SFGC bij Easy Essentials?

Op de webshop van Easy Essentials kan je het tegoed van jouw giftcard besteden. Hiervoor dien je eerst jouw giftcard om te ruilen voor een Easy Essentials promotiecode. Als je bij Easy Essentials dan een bestelling plaats, kan je deze bij de check out invoeren.  Weet dat de SFGC niet in één keer verzilvert hoeft te worden. Als je een SFGC hebt van 50 euro, dan kan je die prima omruilen voor een promotiecode van 20 euro. De overige 30 euro blijft op jouw SFGC staan. Lukt het niet of heb je een vraag, stuur de SFGC dan een WhatsAppje: 0657126406 en je krijgt met 15 minuten een reactie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Circular Fashion (@easyessentials.eu) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Circular Fashion (@easyessentials.eu) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Circular Fashion (@easyessentials.eu) on

Echt duurzaam?

“De founders van easyessentials, Jos en Léon, hebben een mooie staat van dienst in het bedrijfsleven en supply chain management. Dat zij hun kennis inzetten om de complete productieketen van een t-shirt zo duurzaam en circulair mogelijk te maken, vind ik dan ook fantastisch. Ze hebben een pragmatische focus en nemen beslissingen waarmee ze hun productie uiteindelijk kunnen opschalen.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

Alle t-shirts van easyessentials worden in Portugal geproduceerd, volgens EU richtlijnen. De stoffen zijn GOTS (Global Organic Textile Standard) gecertificeerd, waarbij wordt gemonitord op goede arbeidsomstandigheden van vezel tot kledingstuk. Tevens bezoeken Jos en Léon zelf alle fabrieken.

Planet

Het GOTS (Global Organic Textile Standard) keurmerk waar easyessentials gebruik van maakt, waarborgt milieuvriendelijke productie in de katoenketen. Ook de verftechnieken voor prints zijn GOTS gecertificeerd. Doordat de t-shirts van 100% katoen zijn, zijn deze gemakkelijker te recyclen. Een deel van de collectie bevat gerecycled materiaal. easyessentials heeft voor consumenten alleen geen volledig take-back scheme ingericht, maar de t-shirts mogen wel worden teruggestuurd voor recycling of hergebruik. Instructie hiervoor staat in de t-shirts zelf. Voor hun business-to-business tak is het take back scheme volledig geïntegreerd, zie hiervoor swaptee. Hier lichten ze ook helder toe welke milieu-impact ze realiseren. De t-shirts worden van Portugal naar Nederland vervoerd met standaard langzaam wegtransport. Er wordt een ‘zero plastic policy’ gehanteerd. Zo wordt nergens elastane, plastic labels of verpakkingen gebruikt. Ze onderzoeken nog of ze zouden kunnen gaan werken met post-industrie textiel, om zo de afvalberg in de kledingindustrie te verkleinen.

Animals

easyessentials is vegan.

Transparantie en keurmerken

Op de website communiceert easyessentials helder over haar hele productieketen, die zich enkel in Portugal afspeelt. Hierdoor kunnen ze elke productiestap van hun t-shirts zelf volgen en doen dat ook door de productielocaties zelf te bezoeken. Daarbovenop werken ze met fabrieken die gecertificeerd zijn. De combinatie van zelf inzicht hebben in de eigen supply chain én werken met certificeringen, is vrij uniek.

Ontdek meer over Easy Essentials en duurzaamheid

Geen reactie's

Geef een reactie