Ecowings | Brand

Ecowings | Brand

Ecowings | Brand

Over de fashion pionier

Bij Ecowings koop je backpacks, laptop- en schoudertassen en accessoires voor mannen en vrouwen. Alle producten zijn met de hand gemaakt van ge-upcyclede rubberen binnenbanden van vrachtauto’s. Met hun collecties bewijst Ecowings dat upcycled rubber een goed alternatief is voor leer. De unieke structuur van de banden vertoont namelijk gelijkenissen met de huid van wilde dieren, terwijl Ecowings vegan is.

De Indiase ontwerper Kapil Sharma, oprichter Ecowings, begon tien jaar geleden te experimenteren met het upcyclen van reststromen van auto-binnenbanden om daar bruikbaren producten van te maken. Het lukte hem om producten te ontwikkelen van uitstekende kwaliteit en Ecowings was geboren.

“Ecowings laat zien dat je geen concessies hoeft te doen aan kwaliteit en design als je voor duurzaam en eerlijk kiest.”

Angela Rooijmans, Manager Europa Ecowings (op de foto in het midden)

team-ecowings

Hoe verzilver je de SFGC bij Ecowings?

Jouw SFGC verzilver je in de webshop van Ecowings. Klik in het winkelmandje op afrekenen en selecteer cadeaubonnen/SFGC als betaalmiddel.

Heb je een SFGC van meer dan 50 euro? Dan kun je deze zelf online niet in één keer verzilveren, maar kan je jouw bestelling via dit formulier doorgeven. Wij dragen dan zorg voor de afhandeling. Heb je een vraag? Stuur een WhatsAppje: 0657126406 en je krijgt gemiddeld binnen 15 minuten een reactie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ecowings (@ecowings_nl) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ecowings (@ecowings_nl) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ecowings (@ecowings_nl) on

Echt duurzaam?

“Via Angela ben ik aanraking gekomen met Ecowings. Al vanaf het prille begin is zij betrokken bij het label, toen zij nog in India woonde. Angela kent de oprichter en het atelier waar de producten worden gemaakt. Al 10 jaar zet zij zich in voor Ecowings en gelooft ze in een mode-industrie die kan bijdragen aan het terugdringen van afval in de wereld, in plaats van meer afval produceren.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

Ecowings produceert alles India, waar het een groot netwerk van ambachtslieden heeft die zij werkgelegenheid biedt. In haar eigen atelier werken vaste medewerkers die het overgrote deel van het werk doen. Er wordt onder meer gewerkt onder veilige arbeidsomstandigheden, voor een fatsoenlijk loon, met sociale zekerheden en opleidingsmogelijkheden. Tevens wordt er gewerkt met een aantal naai-ateliers, waar uiteraard ook onder goede arbeidsomstandigheden wordt gewerkt. Daarnaast zet Ecowings zich in voor de kansarme vrouwen in India. Hiervoor heeft zij haar eigen stichting opgericht, Stichting Kettingreactie.

Angela heeft jarenlang in India gewerkt en kent Ecowings van binnen uit. Terug in Nederland, bezocht ze de afgelopen jaren minsten een keer per jaar het atelier. Met corona is dit nu niet mogelijk en ze weet niet wanneer ze weer naar India kan om het atelier te bezoeken.

Planet

Ecowings verkleint in India de afvalberg door afval een nieuw leven te geven en daarmee de lokale bevolking inspireren tot een groene levensstijl. Doordat Ecowings de binnenbanden van vrachtauto’s uit de afvalstroom van India haalt en deze een tweede leven geeft, worden ze niet verbrand en wordt CO2-uitstoot verminderd. Ook compenseert Ecowings CO2 van transport via CO2OK.

De meest gebruikte materialen waar de producten van worden gemaakt zijn: autogordels, auto-binnenbanden, gerecycled polyester, en reststoffen vanuit de industrie. Tijdens het verwerkingsproces komen er geen schadelijke chemicaliën te pas. Daarnaast streeft Ecowings ernaar om zo min mogelijk plastic te gebruiken om zo de natuur te beschermen. Zij werkt alleen samen met partners die dit ondersteunen.

Animals

Ecowings is vegan en PETA approved.

Transparantie en keurmerken

Ecowings communiceert op haar website in tekst, maar ook met video’s en foto’s hoe zij zich inzetten voor mens, milieu en dier. Ook hebben zij op aanvraag de namen van de naai-ateliers beschikbaar waar zij mee samenwerken.

Ontdek meer over Ecowings en duurzaamheid

Geen reactie's

Geef een reactie