Elsien Gringhuis | Brand

Elsien Gringhuis | Brand

Elsien Gringhuis | Brand

Over de fashion pionier

Elsien Gringhuis is een high-end, duurzaam label voor de moderne en stijlvolle vrouw. De stijl is clean, chic en minimalistisch met innovatieve details. De kleding is van hoge kwaliteit, denk aan mooie materialen en afwerkingen. Het modelabel werkt met een collectie die op organische wijze groeit. De individuele stijlen blijven bestaan ​​zolang er vraag naar is en de stoffen beschikbaar zijn. Daarnaast maakt Elsien alle kledingstukken op bestelling. Zo gaat zij onnodige overproductie tegen. Daarnaast wordt alles 100% lokaal gemaakt in Arnhem, in haar eigen atelier en met hulp van vakmensen die ze zelf traint en opleid.

Toen Elsien cum laude afstudeerde aan de academie voor beeldende kunsten in Arnhem (ArtEZ), was ze geschokt over de enorme vervuiling in de mode-industrie en erbarmelijke arbeidsomstandigheden. Daar wilde ze op geen enkele manier onderdeel van zijn. Met keihard werken wist ze haar droom te verwezenlijken en presenteerde ze in 2009 haar eerste duurzame collectie tijdens de Amsterdam Fashion Week.

“A functional and well thought out design makes me very happy. All good things are simple, but there is nothing more difficult than to make a good and simple design.”

Elsien Gringhuis, founder Elsien Gringhuis

Elsien-Gringhuis-ondernemer

Hoe verzilver je de SFGC bij Elsien Gringhuis?

Jouw SFGC verzilver je in de webshop van Elsien Gringhuis. Klik in het winkelmandje op afrekenen en selecteer cadeaubonnen/SFGC als betaalmiddel.

Heb je een SFGC van meer dan 50 euro? Dan kun je deze zelf online niet in één keer verzilveren, maar kan je jouw bestelling via dit formulier doorgeven. Wij dragen dan zorg voor de afhandeling. Heb je een vraag? Stuur een WhatsAppje: 0657126406 en je krijgt gemiddeld binnen 15 minuten een reactie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Studio Elsien Gringhuis (@elsiengringhuis) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Studio Elsien Gringhuis (@elsiengringhuis) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Studio Elsien Gringhuis (@elsiengringhuis) on

Echt duurzaam?

“Elsien is zonder twijfel een van de koplopers in Nederland. Toen zij in 2009 begon, was er handjevol ontwerpers die zich met duurzaamheid bezig hielden. Duurzame stoffen waren nog schaarsers dan nu, wat het ontwerpen er soms niet makkelijker op maakte. Nu is ze een voorbeeld. Haar gelijknamige label laat zien dat duurzame mode allesbehalve suf is, maar clean, chic en innovatief.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

De stoffen van Elsien komen allemaal uit Europa en zijn voor een deel geheel GOTS gecertificeerd. Dit betekent dat vanaf de vezel er wordt gemonitord op arbeidsomstandigheden. Het maken van de kleding vindt plaats in de studio van Elsien in Arnhem. Ranking platform Goodonyou beoordeelt Elsien Gringhuis als “goed” in de categorie people.

Planet

Elsien Gringhuis gebruikt hoge kwaliteit materialen. Ruim 80% zijn tevens duurzame stoffen, zoals biologisch katoen of bevat gerecyclede materialen. Ook wordt alle kleding pas gemaakt wanneer het wordt besteld is, dit kan online of in de showroom/winkel in Arnhem. Wanneer een klant een kledingstuk bestelt, gaat het productieteam aan de slag. Het kledingstuk kan daarna binnen 5-10 dagen opgehaald of opgestuurd worden. Door ‘made to order’ te werken, heeft Elsien Gringhuis nooit overproductie en draagt zij zo bij aan het reduceren van afval. Daarnaast komt er zo min mogelijk chemicaliën, water en afvalwater te pas tijdens de productie van de kleding. Ranking platform Goodonyou beoordeelt Elsien Gringhuis als “goed” in de categorie planet. Elsien heeft verder ambities op gebied van circulaire economie en is daarom onderdeel van Closed the Loop.

Animals

Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van biologisch wol die gecertificeerd is ofwel afkomstig is van biologische boerderijen. Verder maakt Elsien Gringhuis geen gebruik van dierlijke producten en zij veel van haar kledingstukken vegan. (Let op: de informatie over Elsien Gringhuis op Goodonyou is verouderd.)

Transparantie en keurmerken

Elsien Gringhuis communiceert op haar website kort en bondig hoe zij duurzaam produceert, dit zou wat uitgebreider kunnen. Het merk gebruikt met name het GOTS keurmerk. Erg leuk: op de meet the makers pagina ontmoet je de mensen wie de kleding maken in het atelier van Elsien Gringhuis.

Geen reactie's

Geef een reactie