Fundies | Brand

Fundies | Brand

Fundies | Brand

Over de fashion pionier

Playful colours and some funny queer jokes, spreading love! Dat is Fundies. Met het ondergoed en kledingitems van dit merk verspreid eigenaar Hans Hutting een positieve boodschap aan de LHBTQ gemeenschap. De hele wereld laten zien dat jij ‘ballen’ hebt? FUNDIES helpt je met haar BALSS tanktop. Ecologisch wil FUNDIES ook een verschil maken. Ze gebruikt niet-giftige verf en haar ontwerpen worden in Nederland geproduceerd met hoogwaardige reststoffen.

Na zijn afstuderen zette Hans Hutting met enkele medestudenten het Arnhemse modelabel Maison de Faux op. Na ruim twee jaar besloot hij hiermee te stoppen om zich meer te kunnen richten op zijn idealen. Met de slogan ‘Underwear for funny peeps’ is hij toen het Fundies begonnen.

“Being aware and good for your environment is sexy”

Hans Hutting, founder FUNDIES

Hans-Hutting-duurzame-mode-ondernemer

Fundies-duurzaam-ondergoed

Foto credits (ook header foto):
Fotografie Jesse van den Berg, featuring Cheraldo, Moreno and Ashley
Haar and make-up door Daniel, Haus of Bea

Hoe verzilver je de SFGC bij FUNDIES?

Kleurrijke Fundies-items koop je met jouw Sustainable Fashion Gift Card door deze te overhandigen in de winkel. Adres Klarendalseweg 96 in Arnhem. Openingstijden woensdag op afspraak en donderdag t/m zaterdag van 12h-17h. Ook kan je jouw favoriete Fundies-item scoren via de website. Hiervoor wissel je jouw SFGC om voor een Fundies-code die je kan gebruiken als kortingscode in hun webshop. Hieronder vind je de codes.

Heb je vragen, stuur ons dan een appje: 0657126406. We geven gemiddeld met 15 minuten een reactie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FUNDIES For Funny Peeps! (@fundies_undies) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FUNDIES For Funny Peeps! (@fundies_undies) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FUNDIES For Funny Peeps! (@fundies_undies) on

Echt duurzaam?

“Duurzame mode biedt juist ook een kans om af te stappen van de huidige schoonheidsidealen en het hokjesdenken die met name de mode-industrie ons constant voorschotelt. Dat gebeurt soms nog te weinig bij duurzame modemerken, maar Fundies doet dit gewoon!”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

De hele collectie van Fundies wordt in Nederland gemaakt. Deels in het eigen atelier van Fundies in Arnhem waar ook de winkel is gevestigd. Bijna alle stoffen die Fundies gebruikt zijn reststoffen van een mooie kwaliteit of stoffen die zijn afgekeurd, omdat ze bijvoorbeeld licht beschadigd zijn. Hoe deze stoffen zijn gemaakt en hoe mensenrechten in deze ketens zijn gewaarborgd is, zoals heel vaak met reststoffen, onbekend. Een klein deel van de collectie, wordt met andere grondstoffen gemaakt. Zoals sweaters gemaakt van biologisch katoen. De teelt en de productie tot en met de stof vindt allemaal plaats in India. Fundies heeft goed contact met de leverancier die tot en met de landbouw fase weet waar het katoen vandaan komt. Fundies let in haar eigen keten met name op fatsoenlijk loon en of er geen gedwongen arbeid of gender-based discriminatie voorkomt.

Planet

Fundies werkt met reststoffen en afgekeurde stoffen. Op deze manier gebruikt Fundies grondstoffen die er al zijn en draagt zij bij aan het verkleinen van de textiel afvalberg. De stoffen worden vaak nog door Fundies zelf bewerkt, door ze bijvoorbeeld te verven of printen met niet giftige of natuurlijk verfstoffen. Ook werkt het merk met kleine oplages die gedurende het jaar worden gelanceerd. Zo wordt niet alleen een productieoverschot voorkomen, maar is er ook veel meer ruimte voor creativiteit.

Animals

Fundies is vegan.

Transparantie en keurmerken

Fundies maakt geen gebruik van certificeringen. Op de website wordt kort de duurzame aanpak vermeld. Maar als je in de Fundies winkel in Arnhem Hans zou vragen hoe hij het merk zo duurzaam mogelijk heeft opgezet, dan kan hij je overal antwoord opgeven! De boodschap van Fundies verweeft Hans in al zijn activiteiten, natuurlijk via het merk zelf maar ook in de installatie ‘Sticks & Stones’ Je seksualiteit of gender definieert jou niet” die hij maakte voor het Fashion Design Festival Arnhem in 2019. Of zoals hij zijn boodschap uitdraagt op Instagram: ‘Queer sustainable fashion made from high quality leftover fabrics.’

Ontdek meer over Fundies en duurzaamheid

Benieuwd hoe wij onze fashion pioniers reviewen? Kijk dan eens op deze pagina.

Geen reactie's

Geef een reactie