Honesse – webshop

Honesse-roze-pyama

Honesse-webshop-bralette

Honesse-scrub-gezicht

Honesse-linnen

Over het merk

Ana Dyla is een elegant, ongepolijst en daardoor heel puur sieradenlabel. Ze is er voor de moderne vrouw die bewust is van de wereld om haar heen. De ambacht en de liefde die de maker in het sieraad heeft gestopt wordt door de vrouw die het draagt gewaardeerd.

Honesse_nightwear

Hoe verzilver je de SFGC?

Je kan de SFGC bij Honesse verzilveren door jouw giftcard om te ruilen voor één van de onderstaande codes. Je ontvangt deze direct op het scherm en mail. De SFGC hoef je niet in één keer te besteden. Je kan dus prima jouw SFGC van bijvoorbeeld 50 euro omruilen voor een Iron Roots promotiecode van 20 euro. De overige 30 euro blijft dan op jouw SFGC staan. Heb je vragen hierover of lukt het niet, stuur de SFGC een whatsappje: 0657126406. Je krijgt met gemiddeld 15 minuten een reactie.

Honesse-nightwear-underwear

Over de ondernemer

Het merk is opgezet door twee zussen, Hatice en Sernur. Hatice is jurist en hield zich al vroeg in haar carrière bezig met mensenrechten, maar ze was ook creatief. Beide passies komen nu samen in Ana Dyla.

“Onze sieraden zijn bedoeld om voor altijd bij je te blijven. Hoge kwaliteit is daarom een must.” – Hatice, mede-eigenaar Ana Dyla.

Honesse_Laura_ondernemer

Links Hatice en rechts Senur

Over de duurzame aanpak

“De keten van edelstenen is ingewikkeld en strekt zicht uit over de hele wereld over. Niet bij Ana Dyla. Maar liefst 80% van de edelstenen wordt lokaal gedolven door hun eigen atelier in Turkije. Zij bewerken de edelstenen om ze daarna te verwerken in een prachtig en eerlijk sieraad. Daarna gaat het rechtstreeks naar Ana Dyla en van daar naar ons als consument.” – Nanette Hogervorst, SFGC oprichter.

Nanette-oprichter-sustainable-fashion-gift-card

Nanette Hogervorst

Honesse-blauw-pyama

Honesse-pyama-top-short

Honesse-Zomerpyjama_top_ELSA_korte_mouw_short_ella_groengrijs_3__90788.1579355225.1280.1280__58893.1623658278

People

Ana Dyla werkt samen met kleine ateliers in Turkije waar ze nauw contact mee hebben. De zussen bezoeken zelf de ateliers en praten daar met de mensen. Daar ze een Turkse achtergrond hebben, spreken ze de taal. De hele productie is ethisch verantwoord: eerlijke lonen, goede werkomstandigheden, verzekeringen en scholingsmogelijkheden.

Planet

Het zilver van Ana Dyla is voor 80% gerecycled en het goud voor 90%. De edelstenen die worden gebruikt zijn tevens voor 80% lokaal gedolven. De ambitie is dit beide op 100% te krijgen. Wat betreft CO2 uitstoot, verzendingen van sieraden naar klanten binnen Nederland wordt met fietskoeriers gedaan. Echter, al het transport van en naar het buitenland wordt met het vliegtuig gedaan. De verpakkingen die Ana Dyla gebruikt zijn milieuvriendelijk.

Animals

Ook hier wordt opgelet in de productie. Zo gebruiken ze geen lijm waar vaak botresten van dieren in zitten.

Transparantie en storytelling

In tegenstelling tot kleding, zijn er voor sieraden geen breedgedragen onafhankelijke keurmerken op gebied van duurzaamheid. Ana Dyla heeft dan ook geen certificeringen. Wel is zij heel transparant over haar werkwijze en kent zij haar keten tot het ruwe of gerecycled materiaal. Deze mate van transparantie maakt het wat ons betreft heel aannemelijk dat Ana Dyla daadwerkelijk op een verantwoorde manier produceert. 

Benieuwd hoe wij onze fashion pioniers reviewen? Kijk dan eens op deze pagina.

Geen reactie's

Geef een reactie