Honesse – webshop

Honesse-roze-pyama

Honesse-webshop-bralette

Honesse-scrub-gezicht

Honesse-linnen

Over de webshop

Honesse is dé plek om eerlijke home- en sleepwear te shoppen. Speciaal voor alle bewuste ladies onder ons selecteert deze webshop de mooiste bekende en minder bekende duurzame merken in Scandinavische stijl. Zo vind je er goede basics van Armed Angels, prachtige lingerie van het Berlijnse merk Anekdot en kun je er terecht voor leuke cadeaus voor in huis. Daarnaast lanceerde Honesse onlangs een eigen lijn ecologische pyjama’s.

Honesse_nightwear

Hoe verzilver je de SFGC?

Je kan de SFGC bij Honesse verzilveren door jouw giftcard om te ruilen voor één van de onderstaande codes. Je ontvangt deze direct op het scherm en mail. De SFGC hoef je niet in één keer te besteden. Je kan dus prima jouw SFGC van bijvoorbeeld 50 euro omruilen voor een Iron Roots promotiecode van 20 euro. De overige 30 euro blijft dan op jouw SFGC staan. Heb je vragen hierover of lukt het niet, stuur de SFGC een whatsappje: 0657126406. Je krijgt met gemiddeld 15 minuten een reactie.

Honesse-nightwear-underwear

Over de ondernemer

Toen de Vlaamse Laura Switten een tijdje geleden op zoek was naar een duurzame pyjama kon ze maar moeilijk slagen. Ze ging op onderzoek uit en ontwikkelde zich tot expert op het gebied van ecologische materialen. Ze startte een blog om haar kennis te delen en daar groeide uiteindelijk de webshop Honesse uit, geïnspireerd op een combinatie van de woorden Honest en Eco.

“Starten met duurzame kledingkast is het makkelijkste vanaf het onderste laagje.” – Laura Switten, eigenaresse Honesse.

Honesse_Laura_ondernemer

Laura Switten

Over de duurzame aanpak

“Laura startte Honesse als een duurzame webshop, maar had toen al de wens was om ooit een eigen kledingmerk op te zetten. Met de kennis, onder meer op gebied van duurzaamheid, en contacten die ze de afgelopen jaren opdeed, heeft ze nu een prachtig merk gelanceerd. Ze selecteert zorgvuldig haar materialen en leveranciers, juist omdat ze haar eigen collectie zo betaalbaar én duurzaam mogelijk wil houden.” – Nanette Hogervorst, oprichter SFGC

Nanette-oprichter-sustainable-fashion-gift-card

Nanette Hogervorst

Honesse-blauw-pyama

Honesse-pyama-top-short

Honesse-Zomerpyjama_top_ELSA_korte_mouw_short_ella_groengrijs_3__90788.1579355225.1280.1280__58893.1623658278

People

Honesse werkt alleen samen met merken die goede werkomstandigheden kunnen garanderen. Het merk stimuleert partners zich aan te sluiten bij de Fair Wear Foundation en maakt gebruik van bronnen zoals Good On You om onderzoek te doen. Van de merken Armed Angels en People Tree zijn alle productielocaties publiek en ook van de kleinere merken is deze informatie bekend, deze produceren veelal lokaal. Voor de eigen lijn werkt Laura samen met het Belgische productiebedrijf Autruche. Zij werken al meer dan 20 jaar met een vijftal partners in Polen. Ieder jaar worden de Poolse productielocaties bezocht en bij deze bedrijven wordt de eigen lijn van Honesse geproduceerd. In Litouwen wordt het vlas gesponnen.

Planet

Omdat veel kleding die je bij Honesse vindt dicht op de huid zit, vindt Laura het belangrijk dat de materialen zo natuurlijk mogelijk zijn. De pyjama’s van de eigen lijn zijn bijvoorbeeld gemaakt van 100% voorgewassen linnen. Deze is Oeko-tex 100 Standard gecertificeerd en vrij van giftige reststoffen. Ook is zij veel duurzamer dan katoen, doordat er nauwelijks pesticiden worden gebruikt. De was- en merk etiketjes zijn gemaakt van 100% biologisch katoen. Andere merken die je vindt in de Honesse webshop, gebruiken veel duurzame materialen als linnen, reststoffen en biologische katoen. Voor elke bestelling die Honesse verstuurt wordt een boom geplant via One Tree Planted, tot nu toe leidde dit tot het planten van 519 bomen. Om papier te besparen print het merk geen facturen of pakbonnen.

Animals

Binnen het assortiment gebruikt alleen Armed Angels dierlijke materialen. Bij de start van de samenwerking is hun Animal Welfare Policy opgevraagd. Armed Angels doet ook controles hiervan ter plaatse.

Transparantie en storytelling

Verschillende merken die verkrijgbaar zijn bij Honesse dragen keurmerken op zowel het gebied van materiaal, werkomstandigheden en dierenrechten (zoals GOTS, Fairtrade en Peta approved.) Daarnaast heeft Honesse een blog die bedoeld is om te informeren en te inspireren op het gebied van duurzame mode. Ook probeert het merk consumenten aan het denken te zetten via nieuwsbrieven en social media.

Ontdek meer over Honesse en duurzaamheid

Benieuwd hoe wij onze fashion pioniers reviewen? Kijk dan eens op deze pagina.

Geen reactie's

Geef een reactie