Iron Roots

Duurzame sportkleding met materialen van natuurlijke oorsprong.

Waarom we Iron Roots leuk vinden

“Soms zijn we zo gewend aan hoe de dingen gaan, dat we er bijna niet meer over nadenken. En dat vind ik mooi aan Iron Roots. Meer dan 90% van alle sportkleding is van polyester of een ander ‘plasticsoort’ gemaakt. Zij bewijzen dat het ook anders kan.

Nanette Hogervorst
Nanette Hogervorst

Oprichter Sustainable Fashion Gift Card

Het merk

Iron Roots is een sportmerk voor mannen en vrouwen dat enkel gebruik maakt van natuurlijke materialen waar je lekker in kunt sporten. Op deze manier biedt het merk een serieus alternatief voor reguliere sportkleding, die vrijwel altijd van polyester is gemaakt. De grondstof van polyester is ruwe olie; niet duurzaam. En we weten dat polyester plastic microvezels afstoot die onze oceanen vervuilen. Kortom, Iron Roots laat zien dat het anders kan.

the-brand-iron-roots

Iron Roots signature pieces

T-shirt pine green

€ 44

T-shirt black

€ 44

Jogger black

€ 84

Longsleeve black

€ 54

Hoe het werkt

Verzilver jouw SFGC

Op de website van het merk kies je een product uit. In de webshop kan je alleen de giftcard niet direct verzilveren. Je dient daarom de giftcard eerst om te ruilen voor een webshop-code - die je vervolgens in de webshop bij het veld kortings- of promotiecodes kunt invoeren. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

De duurzame aanpak

Het woord 'sustainable' in onze naam moet betekenis hebben. Daarom doen we er alles aan om al onze aangesloten merken zorgvuldig te screenen op duurzaamheid. We zijn niet perfect, maar wel kritisch op ons eigen beoordelingsproces.

Momenteel zijn we de '23/'24 impact analyse gestart van onze merken. Dit is een heranalyse en doen we standaard eens in de twee tot drie jaar. Zo weten we zeker dat alle merken nog steeds voldoen aan onze waardes. Tussen de analyses door volgen we alle merken actief en werken we regelmatig samen. Zo zijn we doorgaans goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen onze aangesloten merken.

Productiefase: Iron Roots maakt veel gebruik van TENCEL™ Lyocell, één van de meest duurzame stoffen. Ze maken verder gebruik van biologisch katoen, modal en hennep. Ze produceren  in GOTS-gecertificeerde fabrieken in Europa.

Gebruikersfase: De items van Iron Roots zijn van goede kwaliteit waardoor ze lang meegaan. Daarnaast wordt op de website duidelijk omschreven hoe de sportkleding verzorgd moet worden.

Einde levensduur: Mocht je sportkleding na een lange tijd toch versleten zijn, kun je de item(s) terugsturen naar Iron Roots. Zij zorgen ervoor dat de kleding gerecycled wordt, en jij ontvangt korting op je volgende aankoop.

De pionier

Iron Roots wordt gerund door twee sportieve vrienden, Erik de Groot en Askan Hashemzadeh. Ze waren het zat dat bijna alle sportkleding van polyester is gemaakt, terwijl polyester zeer vervuilend is. Alternatieven voor polyester sportkleding konden ze niet vinden en dus gingen ze het zelf doen. In 2017 was Iron Roots een feit. Nu staat er inmiddels een professioneel sportmerk, microplasticvrij.

Voor vriendschap

SFGC-voor-vriendschap

Slow nieuws & events

Omdat offline leuker is dan online, organiseren we kleinere en grotere events om elkaar te ontmoeten. Via onze maandelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte - samen met het laatste nieuws over duurzame mode en onze merken.

    No Comments

    Post A Comment