Kings Of Indigo – jeans

Kings-of-Indigo-jeans3

Kings-of-Indigo-making-process-4

Kings-of-Indig-denim-outfit

Kings-of-Indigo-jeans4

Over het merk

Kings Of Indigo bewijst dat een duurzaam geproduceerde spijkerbroek niet hoeft in te boeten op kwaliteit. Met denim als handelsmerk, biedt K.O.I. voor mannen en vrouwen een brede collectie jeans, denim jumpsuits, jurken en shirts. Maar je vindt er ook long sleeves en knitwear gemaakt van andere duurzame materialen en natuurlijk met oog voor kwaliteit en stijl.

Wist je dat Kings Of Indigo ‘Five Pillars of Sustainability’ heeft geformuleerd? Voor het merk zijn dit de meest belangrijke factoren waar voor hen duurzame kledingproductie, en dus K.O.I.’s volledige collectie en productie, maar ook hun totale bedrijfsvoering, aan dient te voldoen. De vijf pillars of sustainability zijn 1) Less water 2) Waste conscious 3) Planet friendly materials 4) Responsible production en 5) Clean transport.

Kings-of-Indigo-jeans1

Hoe verzilver je de SFGC?

Jouw SFGC verzilver je in de webshop van Kings Of Indigo. Klik in het winkelmandje op afrekenen en selecteer cadeaubonnen/SFGC als betaalmiddel.

Heb je een SFGC van meer dan 50 euro? Dan kun je deze zelf online niet in één keer verzilveren, maar kan je jouw bestelling via dit formulier doorgeven. Wij dragen dan zorg voor de afhandeling. Heb je een vraag? Stuur een WhatsAppje: 0657126406 en je krijgt gemiddeld binnen 15 minuten een reactie.

Kings-of-Indigo-jeans5

Over de eerste volledig traceerbare duurzame denim die K.O.I. in 2021 op de markt bracht.

Over de ondernemer

“Denim is in in my DNA. And for Kings Of Indigo the DNA is Sustainability.” – Tony Tonnaer, oprichter K.O.I.

Al 17 jaar maakt Tony duurzame jeans. En met de oprichting van Kings Of Indigo (K.O.I.) in 2011, was zijn doel om kleding te produceren op een duurzame manier. Hij geloofde dat noch duurzaamheid, noch kwaliteit opgeofferd hoefde te worden om mooie kleding te maken.

Tony Tonnaer-Kings-of-Indigo

Tony Tonnaer

Over de duurzame aanpak

“Van de stof, het verfproces, tot aan de label, ritsen en arbeidsomstandigheden. Overal is aan gedacht binnen Kings Of Indigo. Ook wordt er over hun duurzame aanpak, doelen, voortang en resultaten transparant gecommuniceerd op hun website en in een uitgebreid CSR rapport. Voor een klein team, erg indrukwekkend.”- Nanette Hogervorst, oprichter SFGC

Nanette-oprichter-sustainable-fashion-gift-card

Nanette Hogervorst

KOI_production_process_1

KOI_production_process_2

Samenwerking met Labfresh

KOI_production_process_3

People

K.O.I. maakt gebruikt van certificaten en organisaties om goede arbeidsomstandigheden binnen hun gehele keten te monitoren. Ze zijn vanaf het begin aangesloten bij Fair Wear Foundation en worden door hen als ‘goed’ beoordeeld. Alle resultaten staan in het FWF K.O.I. brand report vermeld. Ook is K.O.I. sinds 2020 GOTS gecertificeerd, waarbij tevens wordt gekeken naar arbeidsomstandigheden vanaf de ruwe bewerking van het katoen. Tevens werkt K.O.I. met partijen als BSCI en SMETA.

> Lees meer op K.O.I.’s website of in hun CSR rapport

Planet

Van alle materialen die K.O.I. gebruikt, is 98,3%duurzaam. Denk hierbij aan gecertificeerd biologisch katoen, tencel en gerecyclede linnen. Voor de gerecyclede materialen wordt gebruik gemaakt van de Recycled Claim Standard 100, RCS blended of Global Recycled Standard. En wist je dat K.O.I. als eerste te wereld een  biologische afbreekbare stretch-denim op de markt bracht? Ook sluiten ze nadrukkelijk specifieke materialen uit, zoals gewone katoen, viscose, zijde en leer. Verder wordt er gekeken naar het gebruik van water, chemicaliën en zout binnen het verfproces van denim. Zo wordt er gewerkt met een lijst van stoffen waarmee niet gewerkt mag worden. Dat deze stoffen ook niet in de kleding terecht komt, wordt geverifieerd door een onafhankelijk lab. Ook wordt er nagedacht over vervoer, verpakking en meer, om zo min mogelijk bij te dragen aan co2 uitstoot en afval.

> Lees meer op K.O.I.’s website of in hun CSR rapport

Animals

Alle spijkerbroeken zijn vegan. Een aantal producten worden gemaakt van gerecycled wol.

Transparantie en storytelling

Een mijlpaal is de eerste volledig traceerbare duurzame denim die K.O.I. als eerste ter wereld lanceerde in 2020. Middels het scannen van een QR-code kan je de hele keten van jouw jeans bekijken en dus zien dat K.O.I.  daadwerkelijk daad bij het woord voegt. Daarnaast vind je via verschillende communicatie uitingen in tekst, beeld en video wat K.O.I. doet om mensen mee te nemen in hun duurzame en innovatieve werkwijze en en samenwerkingen die ze aangaan.

Benieuwd hoe wij onze fashion pioniers reviewen? Kijk dan eens op deze pagina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by kingsofindigo (@kingsofindigo)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by kingsofindigo (@kingsofindigo)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by kingsofindigo (@kingsofindigo)

Geen reactie's

Geef een reactie