Kledingbieb Gaia | Fashion rental

Kledingbieb Gaia | Fashion rental

Kledingbieb Gaia | Fashion rental

Over de fashion pionier

Heb je zin in een compleet nieuwe outfit zonder risico op een miskoop? Dan moet je bij kledingbieb Gaia in Zutphen zijn! Vrouwen van jong tot oud kunnen hier duurzame en/of tweedehands kleding en accessoires lenen. Koop je liever? Geen probleem, de hele collectie bij Gaia is ook gewoon te koop. Het aanbod is breed, bij Gaia hangen goede basics maar ook feestelijke jurkjes. Wil je regelmatig wisselen, een basisabonnement kost nog geen 25 euro per maand. Anderen lenen liever voor speciale gelegenheden een mooi kledingstuk, voor hen is de strippenkaart een uitkomst.

Voor oprichtster Christel is duurzaamheid de rode draad door haar leven. Ze begon ooit als natuurvoeding diëtist en ontwikkelde zich later tot kledingcoach. Iets dat goed van pas komt bij het adviseren van haar klanten in de kledingbieb.

“Door kleding te lenen worden mensen bewust van hun aankoopgedrag en doen ze in de loop van de tijd minder aankopen en miskopen. Dat bespaart geld, spullen en levert een duurzame garderobe op.”

Christel Jansen, founder Kledingbieb Gaia

.

Kledingbieb Gaia

Kledingbieb-gaia-duurzaam-cadeau

Verzilver de giftcard bij Outfit Library Gaia

Of je nu kleding wil kopen of lenen, je kan jouw SFGC verzilveren in Kledingbieb Gaia, adres Frankensteeg 9 in Zutphen. Je kan bij de kassa jouw SFGC overhandigen. Wanneer de waarde van de giftcard niet toereikend genoeg is, dan kan je het overige bedrag via pin of contant betalen. Heb je een vraag? Stuur de SFGC dan een whatsappje: 06-57126406.

Echt duurzaam?

“Christel zet zich al jaren in voor een betere wereld. Eerder via haar eigen praktijk als natuurvoedingsdietis, gericht op vegetarisch en veganistisch voedsel. Toen ik Christel leerde kennen, deed ze haar intreden als style coach in de duurzame modewereld. Heel tof om te zien dat zij nu haar plek heeft gevonden als eigenaar van Kledingbieb Gaia, waar duurzaamheid centraal staat.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

De kleding die bij Gaia in de rekken hangt is tweedehands of van een duurzaam merk die hun kleding onder goede arbeidsomstandigheden laat produceren. Hierbij moet je denken aan merken als Lavandera of Elements of Freedom (vanaf het najaar van 2021). Informatie hierover vindt Gaia via de website van de verschillende labels.

Planet

Voor de mooiste tweedehands pareltjes struint oprichtster Christel Nederlandse markten, vintage kilo sales, kringloop winkels en websites af. Qua materiaal gaat Gaia zo veel mogelijk voor natuurlijk. In de collectie zitten af en toe ook stukken van polyester, die zijn altijd tweedehands. Doordat de kleding telkens weer aan andere klanten wordt uitgeleend worden de stukken eindeloos herdragen. Mocht een kledingstuk echt op zijn dan gaat het in de recycle afvalbak. Oude pantys worden opgestuurd naar het Zweedse merk Swedish Stockings, die ze omzet in nieuwe pantys. Ook wordt er een microplastic bol gebruikt bij het wassen, deze haalt microplastics uit het waswater zodat die deeltjes niet in het watermilieu terecht komen. Daarnaast is het verpakkingsmateriaal van de kleding recyclebaar.

Animals

Gaia is kritisch als het aankomt op dierenrechten. Als er een samenwerking met een duurzaam merk wordt aangegaan vraagt de kledingbieb altijd na hoe het hiermee zit. In de collectie van Gaia is wol en leer te vinden, wel zijn deze stukken bijna altijd tweedehands.

Transparantie en storytelling

Met kledingbibliotheek Gaia wil oprichter Christel het delen van kleding promoten in plaats van het bezit ervan. Immers, niet alles wat we dragen hoeven we te kopen. Zeker omdat zo’n 70% van de kleding in de kast de van de gemiddelde Nederlander vrijwel ongedragen blijft. Door kleding met elkaar te delen, kunnen we optimaler gebruik maken van wat we al hebben. In plaats van dat we kleding produceren die vervolgens ongebruikt blijft. Via social media en het blog op de website wordt deze missie op een vrolijke manier uitgedragen. Er worden styling- en wastips gedeeld, zodat we kleding zo lang mogelijk dragen en mooi houden.

Ontdek meer over Gaia en duurzaamheid

Benieuwd hoe wij onze fashion pioniers reviewen? Kijk dan eens op deze pagina.

Geen reactie's

Geef een reactie