LEMON | Merk

LEMON | Merk

LEMON | Merk

Over de fashion pionier

Een ongedwongen maar stijlvolle look, vind je bij Lemon. De stijl vertaalt zich in heerlijk zittende wijde broeken, maar die door de mooie pasvorm nog steeds vrouwelijk zijn. Ook vind je er zachte sweaters in prachtige kleuren, mooie relaxt zittende jumpsuits, en meer. Perfect voor thuiswerken, maar ook voor een drankje met vriendinnen. Het merk gebruikt natuurlijke materialen, werkt zoveel mogelijk zero waste en staat voor kwaliteit, zodat de items lang meegaan. Voor de inkoop van stoffen wordt samengewerkt met betrouwbare partners op gebied van duurzaamheid, zoals Bo-Weevil en Lebenskleidung. De productie van de kledingstukken vindt plaats in Amsterdam.

Thea Langen is de ontwerper achter Lemon. Ze  studeerde mode in Parijs, maar woont nu in Amsterdam. In 2019 richtte ze het merk op, waarmee ze wil bijdragen aan een meer ethische en milieuvriendelijke wereld.

“Ik geloof dat we samen de mode-industrie kunnen veranderen, duurzamer en ethischer kunnen maken. Ik werk graag met natuurlijke materialen, vind manieren om te recyclen en een meer circulair productieproces te creëren. ”

Thea Langen, founder Lemon

Thea-Langen-duurzame-ondernemer

Lemong-garments-new-collection

Hoe verzilver je de SFGC bij Lemon?

Je kan de SFGC bij Lemon verzilveren door jouw giftcard om te ruilen voor één van de onderstaande codes. De code kan je gebruiken in de webshop van Lemon. Je ontvangt de code direct per mail (check voor de zekerheid je spambox.) De SFGC hoef je niet in één keer te besteden. Je kan dus prima jouw SFGC van bijvoorbeeld 50 euro omruilen voor een Lemon code van 25 euro. De overige 25 euro blijft dan op jouw SFGC staan. Heb je vragen hierover of lukt het niet, stuur de SFGC een whatsappje: 0657126406. Je krijgt met 15 minuten een reactie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LEMON (@lemongarments)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LEMON (@lemongarments)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LEMON (@lemongarments)

Echt duurzaam?

“Thea is scherp op duurzaamheid in elke stap van haar toeleveringsketen: van het ruwe materiaal, tot de productie van het kledingstuk. Haar sourcing partners hebben dan ook een sterk track record op gebied van duurzaamheid. En haar eigen enthousiasme en openheid over hoe zij Lemon Garments zo duurzaam mogelijk vormgeeft, is inspirerend!”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

Voor de inkoop van katoenen stoffen werkt Lemon samen met betrouwbare partners op gebied van duurzaamheid, zoals Bo-Weevil (al 30 jaar actief in duurzaam katoen) en Lebenskleidung. Het katoen dat bij deze partners vandaan komt zijn GOTS gecertificeerd. Dit betekent dat leveranciers vanaf de ruwe bewerking van de garens er strengere eisen op gebied van arbeidsomstandigheden dienen worden nageleefd dan de norm. Voor Tencel en Tencel met Refibra werkt het Lemon Garments met Lebenskleidung, die de leveranciers waar zij hun stoffen vandaan halen zelf bezoeken. De stof wordt geproduceerd in Portugal, Turkije of Duitsland. Tevens dragen de stoffen van Lebenskleidung het logo van The Fair for Life Standard. Deze standaard identificeert producten waarvan de grondstoffen én de productie volgens sociaal eerlijke aspecten worden geteeld of uitgevoerd. De productie van de kleding gebeurt allemaal in Amsterdam. Lemon werkt onder andere samen met het Amsterdamse BORO*Atelier.

Planet

Lemon werkt enkel met GOTS gecertificeerd biologisch katoen. Bij de teelt worden bijvoorbeeld geen synthetische gewasbeschermingsmiddelen gebruikt. Het verf- en finishing proces is tevens GOTS gecertificeerd, wat inhoudt dat er geen schadelijke chemicaliën worden gebruikt. Naast katoen, maakt het merk gebruik van de stof Tencel. De stof is gemaakt van houtpulp uit verantwoorde geplante bossen en gebruikt veel minder water dan bijvoorbeeld katoen. Andere kledingitems zijn van Tencel met Refibra vezels. Dit is Tencel gemaakt van een aanzienlijk deel van gerecyclede katoenresten. Verder maakt Lemon gebruik van gerecycled polyester en worden ook de reststoffen die ontstaan bij de productie van de kleding hergebruikt. In haar eigen operatie, van verpakkingsmateriaal tot kosten rekenen van retouren, houdt het merk ook rekening met de impact die zij maakt op de planeet.

Animals

In de huidige collectie wordt minimaal gebruik gemaakt van zijde reststoffen. Wanneer deze stoffen niet worden gebruikt, dan blijven die ofwel ongebruikt liggen of belanden op de afvalberg. Het merk heeft verder geen ambities om meer dierlijke materialen te gebruiken, eerder minder, of op zoek te gaan naar vervangers zoals Snaply. Deze stof wordt gebruikt als vegan leer maar is in feite gewoon papier.

Transparantie en keurmerken

Lemon communiceert op haar website en tegen de SFGC open en eerlijk over haar duurzame aanpak. De leveranciers waarvan ze gebruik maakt, Bo-Weevil, Lebenskleidung en het Boro*Atelier, staan echt voor duurzaamheid. Zo hebben  Bo-Weevil en Lebenskleidung beide een eigen GOTS certificaat. Aanvullend dragen de stoffen van Lebenskleding ook The Fair for Life Standard logo. Het eigen merk van het Boro*Atelier, Boro*Mini, is tevens bij de Sustainable Fashion Gift Card aangesloten.

Ontdek meer over Lemon en duurzaamheid

Geen reactie's

Geef een reactie