Leonie Vlaar | Brand en experience

Leonie Vlaar | Brand en experience

Leonie Vlaar | Brand en experience

Over de fashion pionier

Leonie Vlaar creëert prachtige kledingitems, accessoires en backpacks. Allemaal met aandacht op maat gemaakte ontwerpen van duurzame materialen. Denk aan een jas waarvan je zelf de stof, kleur en details hebt kunnen bepalen. Een jas die een leven lang meegaat, je kosteloos kan laten repareren en waarbij je het hele maakproces voor je ogen hebt zien gebeuren. Niet voor de markt, noch voor de massa. Leonie maakt een kledingstuk voor jou.

Naast de prachtige items die Leonie zelf maakt, geeft ze ook (online) naaicursussen. Van beginners, tot meer gevorderd, en op zo’n manier dat je resultaat ziet!

“Ik creëer items die echt bij mensen passen. Op maat, van duurzame materialen en met een lange levensduur.”

Leonie Vlaar, founder Leonie Vlaar

Leonie-Vlaar-ondernemer

Hoe verzilver je de SFGC bij Leonie Vlaar?

Op maat gemaakte items
Wil je graag dat Leonie een kledingitem, accessoire of backpack voor jou maakt? En hoe dat gaat in tijden van corona? Neem (vrijblijvend) contact met haar op. Haar e-mail is info@leonievlaar.com en telefoonnummer is 0657564142. Op de website van Leonie vind je haar werk. Je verzilvert de SFGC bij Leonie door deze aan haar te overhandigen of mailen.

Webshop
Jouw SFGC verzilver je in de webshop van Leonie Vlaar. Klik in het winkelmandje op afrekenen en selecteer cadeaubonnen/SFGC als betaalmiddel.

Heb je een SFGC van meer dan 50 euro? Dan kun je deze zelf online niet in één keer verzilveren, maar kan je jouw bestelling via dit formulier doorgeven. Wij dragen dan zorg voor de afhandeling. Heb je een vraag? Stuur een WhatsAppje: 0657126406 en je krijgt gemiddeld binnen 15 minuten een reactie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LEONIE VLAAR | slow fashion (@leonievlaar) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LEONIE VLAAR | slow fashion (@leonievlaar) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LEONIE VLAAR | slow fashion (@leonievlaar) on

Echt duurzaam?

“Leonie heeft de gave om trouw te blijven aan haar eigen stijl, terwijl ze het karakter en stijl van de persoon waarvoor ze een kledingstuk daarin naadloos weet te verwerken. Hierdoor ga je letterlijk van het kledingstuk houden. ‘Emotional durability’ houdt in dat je emotioneel aan een kledingstuk hecht waardoor je er zuinig op bent en niet zomaar weg zal doen. Ook dat is duurzaamheid en Leonie maakt dit soort kledingstukken.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

Alle ontwerpen worden door Leonie ontworpen en gemaakt in haar atelier in Utrecht. Verder komen al haar materialen uit Europa. Haar stoffen worden voornamelijk door Enschede Textielstad geproduceerd. Zij werken uitsluitend met Europese grondstoffen, om zeker te weten dat de garens onder goede arbeidsomstandigheden en Europese milieurichtlijnen zijn geproduceerd. Via Enschede Textielstad zijn alle leveranciers bekend en er wordt nauw samengewerkt met lokale partijen.

Planet

De productieketen van Leonie gaat niet de hele wereld over. Focus ligt op lokaal. Van de stoffen die ze gebruikt is zo’n 95% gemaakt van gerecycled textiel bij Enschede Textielstad. Zo’n 5% van haar stoffen is resttextiel, die ze in Nederland verkrijgt. Ook wordt er gekeken naar de stofsamenstelling. Zo is 100% katoen gemakkelijker te recyclen dan katoen gemengd met een ander type stof. Leonie is daarom in samenwerking met Enschede Textielstad bezig om meer met monomateriaal te gaan werken. Vanwege haar made-to order concept heeft ze geen overproductie. Ze heeft nauwelijks resttextiel, omdat ze zo zero-waste mogelijk ontwerpt.

Animals

Leonie gebruikt geen leer, wel biologische wol. Uiteindelijk zou ze graag de dierlijke vezels vervangen met plantaardige vezels. Ze heeft al onderzocht of dit mogelijk is. Zo zijn er eerste testen in gang gezet om te kijken of in de stoffen die ze gebruikt het wol uit de stoffenmix te halen. Leonie volgt de ontwikkelingen op dit gebied.

Transparantie en keurmerken

De stoffen die Leonie gebruikt kennen certificeringen, zoals GRS (Global Recycle Standard), GOTS (Global Organic Textile Standartd) en OEKOTEX gecertificeerde garens en finishes. Echter, doordat Leonie met haar leveranciers veelal met kleine partijen werkt, is het te kostbaar om al deze kleine partijen officieel te laten certificeren. De kracht van Leonie zit in haar persoonlijke aanpak, hoge kwaliteit, en dat ze met lokale partijen werkt die op een geheel transparante manier werken en al hun toeleveranciers kennen.

Ontdek meer over Leonie Vlaar en duurzaamheid

Geen reactie's

Geef een reactie