LIVStores | Winkel

LIVStores | Winkel

LIVStores | Winkel

Over de fashion pionier

LIVStores verkoopt duurzame designer kleding die vooral in Nederland of elders in Europa gemaakt wordt. Door de hoge kwaliteit en goede pasvorm zijn de kledingstukken uitstekend voor dames die afstand willen doen van de weggooi maatschappij. De LIV in LIVStores staat voor beleving, en van begin tot eind is winkelen bij LIVStores een echte ervaring. Niet alleen de stoffen, pasvorm en handtekening van de ontwerper, ook de uitgebreide stijladviezen moet je beleven. De werkwijze is erop gericht om jou te laten ontdekken wat je goed staat, zodat je nooit een miskoop doet. LIVStores is met recht een fashion pionier.

“Duurzame mode is een breed begrip, maar voor mij is de eerste stap naar duurzaamheid eerlijke arbeid.”

Marjan Londeman, founder LIVStores

Marjan-Londeman-duurzame-mode-ondernemer

Hoe verzilver je de SFGC bij LIVStores

De Sustainable Fashion Gift Card verzilver je in de winkel of webshop van LIVStores. In de winkel kan je je giftcard gewoon overhandigen of op je mobiel laten zien. Voor betaling in de webshop ruil je jouw SFGC eerst om voor een LIVStores code, zie de codes hieronder. Deze codes kan vervolgens verzilveren in hun webshop. Lukt het niet of heb je vragen? Stuur de SFGC dan een WhatsAppje: 0657126406. Je krijgt gemiddeld binnen 15 minuten een reactie.

LIVStores heeft een winkel in Utrecht, Twijnstraat 41. Op de website van LIVStores vind je in de footer de actuele openingstijden.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LIVSTORES (@livstores)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LIVSTORES (@livstores)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LIVSTORES (@livstores)

Echt duurzaam?

“Marjan biedt met LIVStores een prachtig plek voor Nederlandse ontwerpers die in kleine oplages produceren en jonge duurzame modemerken. Marjan is een mode retail professional met hart voor haar zaak, klanten, fashion en de wereld om haar heen.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

LIVStores is bij het selecteren van merken kritisch op mensenrechten. Ze werkt rechtstreeks samen met de ontwerpers. Doordat de merken allemaal in Europa produceren vallen deze onder de Europese regelgeving op het gebied van arbeidsomstandigheden en loon. Veel van de merken waar LIVStores mee samenwerkt, maken daarbij ook gebruik van lokale expertise en vakmanschap. Zo helpt bijvoorbeeld Loop.a life, zelf ook aangesloten bij de SFGC, mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt aan werk.

Planet

De merken die LIVStores richten zich op kwaliteit en een lange/verlengde levenscyclus. Dit uit zich onder andere in het gebruik van gerecyclede en natuurlijke materialen en reststoffen. Knitwear merk Studio Myr richt zich bijvoorbeeld op pure materialen en zero-waste productie en kledingmerk Irma Borgsteede werkt uitsluitend met restpartijen voor haar unieke Wearable Art stukken. Bij Elements of freedom wordt gebruik gemaakt van OEKOTEX-100, een gezondheidskeurmerk voor textiel, gecertificeerde materialen en Global Organic Textile Standard (GOTS) gecertificeerd katoen. GOTS is een internationaal keurmerk die milieueisen stelt aan zowel de productie van de vezels als de verdere verwerking ervan tot kledingstukken.

Animals

Een aantal merken in de collectie van LIVStores zijn vegan. Bij de merken die gebruik maken van gerecyclede of reststoffen, is het niet bekend hoe de dieren eerder ooit zijn behandeld. Binnen de productieketen van merken die wel gebruik maken van nieuwe stoffen gemaakt van dierlijke materialen, zoals Elements of freedom, is bekend dat de dieren goed behandeld worden.

Transparantie en keurmerken

De afgelopen jaren hebben we gezien dat Marjan een duurzame relatie aangaat met de merken die ze in de collectie opneemt. Ze koopt zorgvuldig in en werkt op basis van vertrouwen en expertise. Op de website van LIVStores vind je meer informatie over de merken, maar het is vooral in de winkel waar de de verhalen achter de items deelt. In haar styling advies weet ze naadloos deze verhalen te verweven. De expertise Marjan ervaar je vooral als je een bezoek brengt aan haar winkel.

Ontdek meer over LIVStores en duurzaamheid

Geen reactie's

Geef een reactie