Llocals | Merk

Llocals | Merk

Llocals | Merk

Over de fashion pionier

Bij Llocals wordt streetwear met eerlijke en hoogwaardige materialen en productie gecombineerd. Llocals werkt zo veel mogelijk samen met andere lokale enterpreneurs en vakmensen die haar normen en waarden delen. Zodat ze via de unisex kleding die wordt ontworpen elkaar kunnen ondersteunen en helpen bij het bereiken van haar duurzame missie en doelen. Llocals is gemaakt door lokale enterpreneurs voor lokale modeliefhebbers die geen compromis willen maken tussen stijl en sustainability.

“Think big, act (L)local”

Chiem Boelens, founder Llocals

chiem-boelens-mode-ondernemer

Hoe verzilver je de SFGC bij Llocals?

Jouw SFGC verzilver je in de webshop van Llocals. Klik in het winkelmandje op afrekenen en selecteer cadeaubonnen/SFGC als betaalmiddel.

Heb je een giftcard van meer dan 50 euro? Dan kan je deze online niet in één keer verzilveren. Wel kan je jouw aankoop met meerdere giftcards van 50 euro betalen. Wissel hiervoor jouw SFGC om voor digitale giftcards van maximaal 50 euro. Hier vind je de volledige uitleg. Lukt het toch niet? Stuur een WhatsAppje: 0657126406 en je krijgt gemiddeld binnen 15 minuten een reactie.

Echt duurzaam?

“Wat mij betreft mogen er best wat meer duurzame street merken op de markt komen. Ik ben daarom erg blij dat streetwear merk Llocals als fashion pionier is aangesloten bij onze giftcard.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

Llocals werkt zoveel mogelijk samen met andere lokale ondernemers en ambachtslieden die haar normen en waarden delen. De labels en het printwerk zijn dan ook in Nederland vervaardigd en het afwerken van de t-shirts wordt gedaan door een Syrische vluchteling die een eigen kleding studio heeft opgezet in Nederland. De basics die Llocals gebruikt om prints op te drukken komen bij Stanley and Stella vandaan. Dit bedrijf is aangesloten bij de Fair Wear Foundation en Global Organic Textile Standard (GOTS) gecertificeerd. GOTS stelt eisen vanaf de verwerking van de katoenvezel tot kledingstuk. Llocals heeft als doel gesteld om over 5 jaar de volledige productie lokaal uit te besteden en alleen maar samen te werken met lokale ambachtslieden.

Planet

Voor haar kleding, en haar labels, gebruikt Llocals biologisch katoen en gerecycled polyester. De fabrieken waar de shirts van Stanley en Stella geproduceerd worden hebben de Global Organic Textile Standard (GOTS) keurmerk. De prints worden milieuvriendelijk op waterbasis geprint. Llocals steunt ook Justdiggit, een non-profit die zich inzet voor het herstellen van landschappen in kwetsbare locaties en bewustzijn creëert voor klimaatactie.

Animals

Llocals is vegan.

Transparantie en keurmerken

Llocals zet op haar website helder uiteen hoe zij produceert en is in al haar communicatie helder over haar visie op duurzaamheid en met name lokale productie. De reis naar deze lokale productieketen, zou meer over verteld kunnen worden. Het label noemt de certificeringen waar zij gebruik van maken op de About pagina en legt per items uit hoe het is geproduceerd.

Ontdek meer over Llocals en duurzaamheid

Benieuwd hoe wij onze fashion pioniers reviewen? Kijk dan eens op deze pagina.

Geen reactie's

Geef een reactie