Loop.a life

Mooie circulaire kleding zonder de aarde te belasten. Dat is Loop.a life

Waarom we Loop.a life leuk vinden

“Loop.a life behoort tot de innovatieve koplopers op gebied van duurzame en circulaire mode in Nederland. Bewondering voor het doorzettingsvermogen van oprichter Ellen Mensink en het professionele en getalenteerde team achter dit label.”

Nanette Hogervorst
Nanette Hogervorst

Oprichter Sustainable Fashion Gift Card

Het merk

Loop.a life maakt goed ontworpen duurzame basics van hoge kwaliteit voor dames en heren. De kleding van Loop. a life is tijdloos, zowel stoer als stijlvol, en zit ook nog eens heel comfortabel. Van de vezels tot de garen, bijna alles wordt gerecycled, Loop.a life is koploper op gebied van textiel recycling. Zij zet zich in om het textielafval op de wereld te verminderen en draagt zo bij aan een circulaire mode-industrie.

the-brand-loop-a-life

Loop.a life signature pieces

Easy going cardigan

€ 79 (actie)

Cotton Zip Sweater | Kit

€ 119

Dune Cardigan | Kit

€ 129

Cotton Zip Sweater | Blue

€ 119

Hoe het werkt

Verzilver jouw SFGC

Bekijk de video hoe je jouw giftcard online kunt verzilveren. Heb je vragen of heb je een giftcard van boven de 50 euro? Neem dan contact met ons op.

loop-a-life-subheader

De duurzame aanpak

Het woord 'sustainable' in onze naam moet betekenis hebben. Daarom doen we er alles aan om al onze aangesloten merken zorgvuldig te screenen op duurzaamheid. We zijn niet perfect, maar wel kritisch op ons eigen beoordelingsproces.

Momenteel zijn we de '23/'24 impact analyse gestart van onze merken. Dit is een heranalyse en doen we standaard eens in de twee tot drie jaar. Zo weten we zeker dat alle merken nog steeds voldoen aan onze waardes. Tussen de analyses door volgen we alle merken actief en werken we regelmatig samen. Zo zijn we doorgaans goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen onze aangesloten merken.

Productiefase: De productie van loop.a life is volledig circulair. Afgedankte kleding wordt gebruikt als grondstof voor nieuwe kledingstukken. Daarnaast worden alle items lokaal geproduceerd.

Gebruikersfase: Bij ieder product van Loop.a life staat in de omschrijving een wasadvies om te zorgen dat het product zo lang mogelijk mooi blijft.

Einde levensduur: Oude truien en jeans kun je het beste inleveren in de textielbak in jouw gemeente. Loop.a life werkt nauw samen met lokale sorteerders. Af en toe organiseren ze zelf een inzamelingsactie.

De pionier

In 2015 begon Ellen Mensink als pioneer zich te verdiepen in textiel recycling en in 2016 richtte zij Loop.a life op. Zij laat zich inspireren door de natuur en dit zie je terug in de stijl en werkwijze van Loop. a life.

Voor vriendschap

SFGC-voor-vriendschap

Slow nieuws & events

Omdat offline leuker is dan online, organiseren we kleinere en grotere events om elkaar te ontmoeten. Via onze maandelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte - samen met het laatste nieuws over duurzame mode en onze merken.

    No Comments

    Post A Comment