Loop.a life | Brand

Loop.a life | Brand

Loop.a life | Brand

Over de fashion pionier

Loop.a life maakt goed ontworpen duurzame basics van hoge kwaliteit voor dames en heren. De kleding van Loop. a life is tijdloos, zowel stoer als stijlvol, en zit ook nog eens heel comfortabel. Van de vezels tot de garen, bijna alles wordt gerecycled, Loop.a life is koploper op gebied van textiel recycling. Zij zet zich in om het textielafval op de wereld te verminderen en draagt zo bij aan een circulaire mode-industrie.

In 2015 begon Ellen Mensink als pioneer zich te verdiepen in textiel recycling en in 2016 richtte zij Loop.a life op. Zij laat zich inspireren door de natuur en dit zie je terug in de stijl en werkwijze van Loop. a life.

“De natuur is onze inspiratiebron en circulair werken en denken zit in onze genen.”

Ellen Mensink, founder Loop.a life

Ellen-Mensink-sustainable-fashion-gift-card-brand

Hoe verzilver je de SFGC bij Loop.a life?

Jouw SFGC verzilver je in de webshop van Loop.a life. Klik in het winkelmandje op afrekenen en selecteer cadeaubonnen/SFGC als betaalmiddel.

Heb je een SFGC van meer dan 50 euro? Dan kun je deze zelf online niet in één keer verzilveren, maar kan je jouw bestelling via dit formulier doorgeven. Wij dragen dan zorg voor de afhandeling. Heb je een vraag? Stuur een WhatsAppje: 0657126406 en je krijgt gemiddeld binnen 15 minuten een reactie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door knitwear – 100% circular (@loopalife) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door knitwear – 100% circular (@loopalife) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door knitwear – 100% circular (@loopalife) op

Echt duurzaam?

“Loop.a life behoort tot de innovatieve koplopers op gebied van duurzame en circulaire mode in Nederland. Bewondering voor de doorzettingsvermogen van oprichter Ellen Mensink en het professionele en getalenteerde team achter dit label. Een Loop.a life basic wil je zeker jouw kledingkast hebben.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

Loop.a life wilt met het sorteren van het textiel en de productie van haar basics werkgelegenheid stimuleren en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt betrekken in de keten. Samen met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, of vrijwilligers, sorteert Loop.a life in Nederland het textielafval op soort en daarna op kleur. Voor de productie van de kleding werkt het label samen met een beperkt aantal producenten binnen Europa, zodat Loop.a life zelf toezicht kan houden op het naleven van goede arbeidsomstandigheden en lokale werkgelegenheid kan stimuleren.

Planet

De productie bij Loop.a life is volledig circulair. In een video legt Loop.a life duidelijk uit hoe dit proces precies werkt. Het proces begint bij het verwerken van kleding die de consument achterlaat in de kledingbakken op straat. Zonder gebruik te maken van chemicaliën of water, recycled Loop.a life deze kleding tot de grondstof waarvan het ooit is gemaakt. De ontstane vezels worden aangemengd met duurzame of gerecylede vezels. Hierdoor kan ze nieuwe kleuren maken zonder te verven. In 2020 heeft Loop.a life haar eerste garen gemaakt van gerecycled katoen gelanceerd. Deze garen worden gebruikt in hun nieuwste collectie, Cotton2cotton, die daardoor geheel organisch is.

Animals

Loop.a life maakt gebruik van gerecycled wol.

Transparantie en keurmerken

Loop. a life is op haar website transparant over haar gehele productieproces. Vrijwel alles wat je zou willen weten over hoe het merk produceert, is er te vinden. Ook heeft zij op de website een overzicht met alle social impact partners met wie zij samenwerkt. Verder is productiepartner in Portugal GOTS (Global Organic Textile Standard) en ISO9001 gecertificeerd.

Ontdek meer over Loop.a life en duurzaamheid

Geen reactie's

Geef een reactie