Masterpiece | Kleding lenen

Masterpiece | Kleding lenen

Masterpiece | Kleding lenen

Over de fashion pionier

Bij Masterpiece huur je gemakkelijk de allermooiste designerkleding. Denk aan prachtige merken als Dries van Noten, Max Mara, Stella McCartney en Vivienne Westwood. Kostbare items die met lenen binnen jouw handbereik zijn. Perfect als je op werk een presentatie moet geven of waarmee je een etentje thuis of in een restaurant extra speciaal maakt. Doordat je de kleding leent en deelt met de andere vrouwen binnen de Masterpiece community, heb je een eindeloze garderobe en liggen deze niet achterin je eigen kledingkast te verstoffen. Zo maken we maximaal gebruik van prachtige kleding en dat is dan weer beter voor het milieu. We dragen de kleding vaker en langer – en dat is weer beter voor het milieu!

“Deel jouw liefde voor mode én draag bij aan een duurzame mode-industrie. Pair it. Wear it. Share it.”

Suzanne Reijgersberg en Lieke van Schouwenburg, co-founders Masterpiece

Suzanne-Reijgersberg-en-Lieke-van-Schouwenburg-duurzame-mode-ondernemers

Hoe verzilver je de SFGC bij Masterpiece?

Jouw SFGC verzilver je in de webshop van Masterpiece. Klik in het winkelmandje op afrekenen en selecteer cadeaubonnen/SFGC als betaalmiddel.

Heb je een SFGC van meer dan 50 euro? Dan kun je deze zelf online niet in één keer verzilveren, maar kan je jouw bestelling via dit formulier doorgeven. Wij dragen dan zorg voor de afhandeling. Heb je een vraag? Stuur een WhatsAppje: 0657126406 en je krijgt gemiddeld binnen 15 minuten een reactie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Masterpiece (@share.a.masterpiece) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Masterpiece (@share.a.masterpiece) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Masterpiece (@share.a.masterpiece) on

Echt duurzaam?

“Masterpiece heeft de ambitie om het business model van de kledingindustrie te veranderen. Als kledingbieb zijn ze op zoek naar samenwerkingen waarbij zij de kleding niet meer traditioneel bij de merken inkopen, maar dat zij het vóór de merken verhuren. De stimulans om goede kwaliteit kleding te maken, blijft dan bij de merken liggen. Een hele uitdaging maar mooi om te zien hoe Lieke en Suzanne deze uitdaging oppakken!”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

Masterpiece werkt samen met high-end en duurzame modemerken. Deze samenwerkingen worden geselecteerd op kwalitatief goede producten die lang meegaan en niet specifiek op goede arbeidsomstandigheden. Wel houdt een groot deel van de geselecteerde merken zich bezig met eerlijk produceren, denk aan Alchemist en Stella McCartney

Planet

Om zeker te zijn dat het leenmodel daadwerkelijk een positieve impact heeft op het milieu, hebben Lieke en Suzanne dit laten uitrekenen door expert Bram van der Grinten tijdens hun deelname aan het accelerator programma Climate KIC. Met 100 klanten per jaar die gemiddeld drie stuks kleding per maand huren, zou Masterpiece een vermindering van 142,05 ton Co2 realiseren. Dit staat gelijk aan 994 keer naar Parijs vliegen. In deze berekening zijn de nadelige effecten van stomen en heen en weer verzenden verrekend. De ambitie van Masterpiece is om een businessmodel te realiseren waarbij modelabels eigenaar van de kleding blijven, waardoor ze worden gestimuleerd kleding te produceren van hoge kwaliteit die een lange levensduur hebben en dus vaak verhuurd kunnen worden. Dit is relevant, omdat door een kledingstuk negen maanden langer te dragen, je de hoeveelheid co2 uitstoot, water en afval met maar liefst 20%-30% per stuk kan verminderen. Masterpiece werkt voor het onderhoud van de kleding samen met een stomerij die gebruik maakt van de milieuvriendelijke methode GreenEarth Cleaning.

Animals

Een aantal merken waarmee Masterpiece werkt maakt gebruik van dierlijke materialen. Het is verstandig om per item de materialen te checken.

Transparantie en keurmerken

Voor Masterpiece betekent duurzame mode dat kleding maximaal wordt benut en verspilling wordt tegengegaan. Als kledingbibliotheek dragen ze hier zonder twijfel aan bij. Masterpiece maakt bijna alleen maar gebruik van stock- en sample collecties en maakt dus bestaande kleding die anders ligt opgeslagen of wordt vernietigd opnieuw toegankelijk. Als Masterpiece een enkele keer wel kleding van nieuwe collecties inkoopt, selecteren ze enkel merken die op een verantwoorde manier produceren op gebied van mens, milieu en dier. Bij de stockcollecties is duurzame productie geen harde eis en staat kwaliteit voorop. Er wordt uiteraard wel op duurzaamheid gelet, waardoor een groot deel van de merken die je bij Masterpiece vindt hier dan ook actief mee bezig is. Denk aan Marcha Hüskes en Sanne Jansen die heel gericht voor hun klanten ontwerpen en daarom bijna geen voorraden hebben. Of Monique van Heist die de focus legt op tijdloze kledingstukken die niet seizoensgebonden zijn.

Ontdek meer over Masterpiece en duurzaamheid

Geen reactie's

Geef een reactie