Narzuta | Merk

Narzuta | Merk

Narzuta | Merk

Over de fashion pionier

Voor de mooiste plaids in jouw interieur moet je bij Narzuta zijn. De collectie bestaat uit super zachte plaids van 100% linnen met prachtige structuren voor volwassenen. Voor de kleintjes is er een selectie van plaids in baby formaat. Alles wordt met liefde gemaakt in Europa en is volledig traceerbaar, tot en met de velden waar het vlas groeit. Linnen, gemaakt van vlas, is een heel duurzaam materiaal met vele voordelen. Zo werkt de stof verkoelend in de zomer en in de winter juist verwarmend.

De oprichter van Narzuta, Alicja, was voor corona freelance tv producer. ‘s Avonds na een lange dag werken, kroop ze graag op de bank met een dekentje over haar heen. Waarom waren deze dekentjes nooit echt mooi of verantwoord gemaakt? Het idee om van haar dekentje een prachtige woonaccessoire te maken was geboren. Alicja heef Poolse roots. Narzuta betekent in het Pools dan ook overgooier/sprei.

“Door mensen volledig mee te nemen in het maakproces van het product creëer ik bewustwording. Ik geloof dat we door die bewustwording en kennis vanzelf naar een duurzamere wereld gaan.”

Alicja Cwikla, founder Narzuta

Alicja-Cwikla-duurzame-ondernemer

Hoe verzilver je de SFGC bij Narzuta?

Je kan de SFGC bij Narzuta verzilveren door jouw giftcard om te ruilen voor één van de onderstaande codes. De code kan je gebruiken in de webshop van Narzuta. Je ontvangt de code direct per mail (check voor de zekerheid je spambox.) De SFGC hoef je niet in één keer te besteden. Je kan dus prima jouw SFGC van bijvoorbeeld 50 euro omruilen voor een Narzuta code van 25 euro. De overige 25 euro blijft dan op jouw SFGC staan. Heb je vragen hierover of lukt het niet, stuur de SFGC een whatsappje: 0657126406. Je krijgt met 15 minuten een reactie.

Echt duurzaam?

“Ruim 80% van al het linnen in de wereld groeit in Nederland, België en Frankrijk. Gek genoeg, wordt veel van dit linnen naar China verscheept, daar geweven, en komt dan weer terug naar Europa. Niet bij Narzuta, alles groeit en wordt gemaakt in Europa. Alicja is zelf op de velden geweest waar het linnen van Narzuta groeit en waar haar plaids worden geweven. Een prachtig verhaal met een net zo prachtig product.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

Door de ideale weersomstandigheden groeit het vlas waarvan de linnen plaids zijn gemaakt in Nederland, België en Frankrijk. De garen worden gemaakt in Polen en de linnen plaids worden geweven in Litouwen. De volledige productie vindt dus plaats in Europa, hierdoor kan Narzuta de arbeidsomstandigheden nauwlettend in de gaten houden. Oprichtster Alicja bezoekt regelmatig de productielocaties en spreekt dan met de werknemers.

Planet

Linnen is gemaakt van de vezels van een vlasplant. Vlas heeft enkel regenwater nodig om te groeien. Er worden dus geen chemicaliën of andere toevoegingen in het groeiproces bijgevoegd. Op de website van Narzuta is het totale productieproces duidelijk in beeld gebracht. Doordat de productie volledig in Europa plaatsvindt wordt de transport uitstoot laag gehouden. De kwalitatief hoge plaids gaan lang mee en worden door gebruik alleen maar mooier en zachter, bovendien is linnen pluisvrij. De verpakking is van gerecycled karton gemaakt, het lint is restmateriaal van de weefmachine en voor het drukwerk wordt gerecycled papier gebruikt.

Animals

Narzuta is vegan.

Transparantie en storytelling

Alicja bezoekt zelf haar productielocaties en geeft op de website en social media volledige inzage in het maakproces van een Narzuta. Hierdoor wordt de consument echt meegenomen in de productie, van het planten van het lijnzaad tot het weven van het uiteindelijke eindproduct. Daarnaast maakt Narzuta gebruik van een QR code op de labels. Deze code linkt door een video waarin het verhaal achter Narzuta en het maakproces van de plaids weergegeven is.

Ontdek meer over Narzuta en duurzaamheid

Geen reactie's

Geef een reactie