Over Nowa – merk

nowa-sustainable-fashion-gift-card-brand

Now-circular-jewellery

Over het merk

Nowa maakt subtiele sieraden voor de moderne vrouw. Mooie fijne kettinkjes en armbanden gemaakt van gerecycled goud en zilver uit afgedankte mobiele telefoons die Nowa samen met het bedrijf Close the Loop inzamelt. Op deze manier wil het merk zo veel mogelijk voorkomen dat het waardevolle goud uit onze telefoons op een afvalbelt belanden. Nowa staat dan ook voor No Waste en laat zien dat jouw oude mobiele telefoon letterlijk goud waard is.  Vanuit de visie dat duurzame mode voor iedereen toegankelijk zou moeten zijn, is Nowa voor een breed publiek betaalbaar. Je vindt er al een prachtige armband of ketting van rond de 35 of 50 euro.

Nowa-circulair-goude-ketting

Hoe verzilver je de SFGC?

Je kan de SFGC bij Nowa verzilveren door jouw giftcard om te ruilen voor één van de codes op deze pagina. Je ontvangt deze direct op het scherm en mail. De SFGC hoef je niet in één keer te besteden. Je kan dus prima jouw SFGC van bijvoorbeeld 50 euro omruilen voor een Nowa-code van 20 euro. De overige 30 euro blijft dan op jouw SFGC staan. Heb je vragen hierover of lukt het niet, stuur de SFGC een whatsappje: 0657126406. Je krijgt met gemiddeld 15 minuten een reactie.

Over de ondernemer

Bijna iedereen heeft een mobiele telefoon, maar weet niet dat hier waardevolle grondstoffen in zitten zoals goud en zilver. Daarom liggen er in Nederland miljoenen telefoons te verstoffen in lades en gooien we elk jaar voor 27 miljoen euro aan goud in de prullenbak. De oprichter van Nowa, Josette de Vroeg, wil mensen laten zien wat de waarde is van electronica afval en stimuleren oude mobiele telefoons in te leveren.

“We hoeven helemaal geen goud uit de grond te halen. Het goud ligt letterlijk voor het oprapen!” – Josette de vroeg, oprichter Nowa.

Josette-oprichter-nowa

Over de duurzame aanpak

“Nowa laat zien dat de circulaire economie, waarin afval in feite niet bestaat omdat het de grondstof is voor een nieuwe product, geen abstract concept is. Sterker nog, wij dragen haar letterlijk bij ons in de vorm van onze mobiele telefoon of een mooi sieraad. Zonder twijfel een goed verhaal en een heel mooi product.” – Nanette Hogervorst, oprichter SFGC.

Nanette-oprichter-sustainable-fashion-gift-card

Nowa-circulaire-sieraden

Nowa-people-afrika

Nowa-e-waste

Nowa-circular-storytelling

Mens

Nowa werkt samen met Closing the Loop voor de grondstoffen van de sieraden. Closing the Loop verzamelt oude telefoons in Afrika en zorgt dat ze in Europa op een verantwoorde manier worden gerecycled. Om kinderarbeid te voorkomen en te zorgen voor een goede en veilige werkomgeving hanteren ze meerdere principles en policies. Verder is Closing the Loop aangesloten bij het Convenant Verantwoord Goud, een samenwerking in de goudsector met als doel om mensenrechten en een gezond milieu te waarborgen binnen de hele keten. De ingezamelde telefoons worden gerecycled in Italië en de sieraden worden geproduceerd in Nederland, waar Nowa zich houdt aan de strikte Europese arbeidsregels.

Planeet

In Nederland wordt momenteel voor 27 miljoen euro aan goud in de prullenbak gegooid dat in onze mobiele telefoons zit. Dit is natuurlijk meer dan zonde. De sieraden van Nowa zijn daarom gemaakt van 100% gerecycled goud of zilver. Een deel van dit goud of zilver komt uit afvaltelefoons. Voor 1 gram goud zijn 35 telefoons nodig en voor 1 gram zilver zijn dat acht telefoons.

Dier

Nowa is vegan.

Transparantie en storytelling

Nowa heeft haar keten goed in beeld. Closing the Loop heeft duidelijke regels omtrent arbeidsvoorwaarden bij de inzameling van de mobiele telefoons in Afrika. Recycling vindt daarna plaats in Italië, waar niet alleen de Europese arbeidsregels gelden, maar Nowa ook in staat is om persoonlijk controle op de naleving van deze regels te controleren. De duurzame aanpak van Nowa staat verspreid over het internet. Ze vertellen een deel op de eigen website, een deel op de crowdfunding pagina, en een deel op de website van Closing the Loop.

Benieuwd hoe wij onze fashion pioniers reviewen? Kijk dan eens op deze pagina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nowa (@this_is_nowa)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nowa (@this_is_nowa)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nowa (@this_is_nowa)

Geen reactie's

Geef een reactie