Nowa | Brand

Nowa | Brand

Nowa | Brand

Over de fashion pionier

Nowa maakt subtiele sieraden voor de moderne vrouw. Mooie fijne kettinkjes en armbanden gemaakt van gerecycled goud en zilver uit onze afvaltelefoons. Dit maakt jouw oude mobiele telefoon letterlijk goud waard. Nowa staat dan ook voor No Waste. Vanuit de visie dat duurzame mode voor iedereen toegankelijk zou moeten zijn, is Nowa voor een breed publiek betaalbaar.

Bijna iedereen heeft een mobiele telefoon, maar weet niet dat hier waardevolle grondstoffen in zitten zoals goud en zilver. Daarom liggen er in Nederland miljoenen telefoons te verstoffen in lades en gooien we elk jaar voor 27 miljoen euro aan goud in de prullenbak. De oprichter van Nowa, Josette de Vroeg, wil mensen laten zien wat de waarde is van electronica afval en stimuleren oude mobiele telefoons in te leveren.

“We hoeven helemaal geen goud uit de grond te halen. Het goud ligt letterlijk voor het oprapen!”

Josette de Vroeg, founder Nowa

Josette-de-Vroeg-Nowa

Hoe verzilver je de SFGC bij Nowa?

Jouw SFGC verzilver je in de webshop van Nowa. Klik in het winkelmandje op afrekenen en selecteer cadeaubonnen/SFGC als betaalmiddel.

Heb je een SFGC van meer dan 50 euro? Dan kun je deze zelf online niet in één keer verzilveren, maar kan je jouw bestelling via dit formulier doorgeven. Wij dragen dan zorg voor de afhandeling. Heb je een vraag? Stuur een WhatsAppje: 0657126406 en je krijgt gemiddeld binnen 15 minuten een reactie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nowa (@this_is_nowa)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nowa (@this_is_nowa)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nowa (@this_is_nowa)

Echt duurzaam?

“Nowa laat zien dat de circulaire economie, waarin afval in feite niet bestaat omdat het de grondstof is voor een nieuwe product, geen abstract concept is. Sterker nog, wij dragen haar letterlijk bij ons in de vorm van onze mobiele telefoon of een mooi sieraad. Zonder twijfel een goed verhaal en een heel mooi product.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

Nowa werkt samen met Closing the Loop voor de grondstoffen van de sieraden. Closing the Loop verzamelt oude telefoons in Afrika en zorgt dat ze in Europa op een verantwoorde manier worden gerecycled. Om kinderarbeid te voorkomen en te zorgen voor een goede en veilige werkomgeving hanteren ze meerdere principles en policies. Verder is Closing the Loop aangesloten bij het Convenant Verantwoord Goud, een samenwerking in de goudsector met als doel om mensenrechten en een gezond milieu te waarborgen binnen de hele keten. De ingezamelde telefoons worden gerecycled in Italië en de sieraden worden geproduceerd in Nederland, waar Nowa zich houdt aan de strikte Europese arbeidsregels.

Planet

In Nederland wordt momenteel voor 27 miljoen euro aan goud in de prullenbak gegooid dat in onze mobiele telefoons zit. Dit is natuurlijk meer dan zonde. De sieraden van Nowa zijn daarom gemaakt van 100% gerecycled goud of zilver. Een deel van dit goud of zilver komt uit afvaltelefoons. Voor 1 gram goud zijn 35 telefoons nodig en voor 1 gram zilver zijn dat acht telefoons.

Animals

Nowa is vegan.

Transparantie en keurmerken

Nowa heeft haar keten goed in beeld. Closing the Loop heeft duidelijke regels omtrent arbeidsvoorwaarden bij de inzameling van de mobiele telefoons in Afrika. Recycling vindt daarna plaats in Italië, waar niet alleen de Europese arbeidsregels gelden, maar Nowa ook in staat is om persoonlijk controle op de naleving van deze regels te controleren. De duurzame aanpak van Nowa staat verspreid over het internet. Ze vertellen een deel op de eigen website, een deel op de crowdfunding pagina, en een deel op de website van Closing the Loop.

Ontdek meer over Nowa en duurzaamheid

Geen reactie's

Geef een reactie