OSIER | Brand

OSIER | Brand

OSIER | Brand

Over de fashion pionier

OSIER is een modern slow fashion vegan merk. De tassen en accessoires hebben een tijdloze en strakke uitstraling. Duurzaam en ethisch design worden zo stijlvol samengebracht. Er wordt enkel hoogwaardig faux leer gebruikt, waarmee het merk wil aantonen dat vegan net zo lang meegaat als echt leer. Zakelijk en privé. OSIER tassen passen goed bij meerdere gelegenheden. Onmisbaar in de kast van de moderne vrouw.

“Duurzaamheid is als een reis die nooit klaar is. Dus blijven wij constant op zoek naar verbetering.”

Theresa Jentzsch, founder OSIER

Theresa-Jentzsch-duurzame-mode-ondernemer

Hoe verzilver je de SFGC bij OSIER?

Jouw SFGC verzilver je in de webshop van Osier. Klik in het winkelmandje op afrekenen en selecteer cadeaubonnen/SFGC als betaalmiddel.

Heb je een giftcard van meer dan 50 euro? Dan kan je deze online niet in één keer verzilveren. Wel kan je jouw aankoop met meerdere giftcards van 50 euro betalen. Wissel hiervoor jouw SFGC om voor digitale giftcards van maximaal 50 euro. Hier vind je de volledige uitleg. Lukt het toch niet? Stuur een WhatsAppje: 0657126406 en je krijgt gemiddeld binnen 15 minuten een reactie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Conscious Luxury (@osier.studio) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Conscious Luxury (@osier.studio) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Conscious Luxury (@osier.studio) on

Echt duurzaam?

Theresa, de oprichter van OSIER, ervaarde zelf hoe lastig het soms is om als veganist kleding en accessoires te vinden die duurzaam en vegan zijn. Met OSIER heeft ze het zelf op de markt gebracht. Een prachtig slow fashion merk dat zich continu verbetert op gebied van duurzaamheid.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

OSIER werkt uitsluitend met producenten in Europa waar werknemers een eerlijk loon ontvangen. Ook dienen de producten te voldoen aan Europese richtlijnen op gebied van milieu en arbeidsomstandigheden. Zo waarborgt de standaard ISO 18001 een veilige werkplek Ook zijn de producenten waarmee OSIER werkt aangesloten bij SEDEX. Dit is een bedrijf dat zich inzet voor verantwoorde internationale toeleveringsketen, met name als het gaat om verbeteren van arbeidsomstandigheden. Theresa, de oprichter van OSIER, heeft direct contact met haar producenten in Roemenië en Italië. De keuze om enkel te werken met Europese producenten, is ook omdat zij dan gemakkelijker in staat is om de locaties te bezoeken en te controleren op eerlijke arbeidsomstandigheden.

Planet

Alle materialen komen uit Italië. De stoffen zakken, deze zijn ter bescherming van de tassen, en de basic t-shirts die OSIER verkoopt, zijn van biologisch katoen. De tassen en accessoires zijn gemaakt van onder meer PU, PVC, polyester, appel leer en gerecycled polyester. Bij het ontwikkelen van nieuwe collecties kijkt OSIER kritisch naar haar materiaalgebruik en of zij deze kan verduurzamen, altijd met oog op kwaliteit en vegan. CO2 uitstoot van productie wordt gecompenseerd met groene windenergie. De CO2 uitstoot wordt ook teruggebracht doordat zij enkel in Europa produceert, wel worden de producten met het vliegtuig vervoerd naar Nederland. De verpakkingen die OSIER gebruikt zijn milieuvriendelijk. Een deel van de sales opbrengst wordt terug in het milieu geïnvesteerd, op dit moment doneert het merk aan The Ocean Clean Up.

Animals

OSIER is opgericht vanuit duurzame en vegan idealen. Er worden dan ook geen dierlijke (bij-)producten gebruikt. Met het neerzetten van een aansprekend merk, is het doel om het dragen van vegan tassen gangbaarder te maken. OSIER is PETA gecertificeerd (dit wordt binnenkort ook op de website van PETA vermeld).

Transparantie en keurmerken

OSIER is PETA gecertificeerd en heeft een Eco-Age brand mark. Ook de materialen waarmee het merk werkt kennen verschillende certificeringen. Zoals eerder genoemd, ISO 18001 (veilige werkplek), maar ook ISO 9001 (kwaliteitsmanagement), ISO 14001 (goede arbeidsomstandigheden en milieu). Verder zijn de producten lid van SEDEX en zijn de materialen PETA gecertificeerd. OSIER is tevens aangesloten bij Clean & Unique, een platform dat veelal jonge merken helpt bij het maken van duurzame productiekeuzes.

Geen reactie's

Geef een reactie