PALANTA | Kleding lenen en belevenis

PALANTA | Kleding lenen en belevenis

PALANTA | Kleding lenen en belevenis

Over de fashion pionier

Bij Palanta huur je kleding en accessoires met tijdloze en kwalitatief hoogwaardige collecties van duurzame merken. Naast een veelzijdig aanbod van blazers, jumpsuits, accessoires en meer, ook stijlvolle zwangerschapskleding en kleding en accessoires voor baby en kind, maat 63-104. Uniek aan Palanta is dat alle merken in de collectie zich profileren op duurzaamheid, denk aan het Spaanse Sunad met een collectie prachtige naturel kleding. Of het Engelse Rakha dat een collectie met klassieke items biedt.

Ook is Palanta meer dan alleen een fashion rental platform. Met workshops en events, die na corona weer haar doorgang zal vinden, inspireert ze vrouwen op gebied van mindfulness, women empowerment en bewuster leven.

“Rent.Love.Return. Because we know, our clothing habits today have an impact on our children’s tomorrow.”

Sara Devenyi, founder Palanta

sara-palanta-fashion-pionier

Hoe verzilver je de SFGC bij Palanta?

Je kan de SFGC bij PALANTA verzilveren door jouw giftcard om te ruilen voor één van de onderstaande codes. Wanneer je deze omruilt, verschijnt de code direct in beeld. De SFGC hoef je niet in één keer te besteden. Je kan dus prima jouw SFGC van bijvoorbeeld 50 euro omruilen voor een code van 20 euro. De overige 30 euro blijft dan op jouw SFGC staan. Heb je vragen hierover of lukt het niet, stuur de SFGC een whatsappje: 0657126406. Je krijgt met gemiddels 15 minuten een reactie.

Echt duurzaam?

“Langzaam maar zeker zien we steeds meer fashion rental services ontstaan. We zien dat zij  heel bewust en duurzaam inkopen. Toch is Palanta de eerste in Nederland die heel duidelijk zegt enkel met duurzame modemerken te willen samenwerken. Dat vinden wij natuurlijk fantastisch! Super trots dus dat we als SFGC samenwerken met Palanta.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

Palanta vindt het belangrijk dat de kleding eerlijk geproduceerd wordt, en bespreekt dit met haar partners tijdens regelmatig geplande ZOOM meetings en een vragenlijst die merken dienen in te vullen. Alle merken in de collectie van Palanta produceren in Europa en hebben net als Palanta, goede arbeidstomstandigheden hoog in het vaandel staan.

Planet

Door een verhuur service aan te bieden draagt Palanta bij aan het verlengen van de levensduur van een kledingstuk en inspireert zij vrouwen om minder te kopen. Alle merken in de collectie van Palanta letten op het gebruik van milieuvriendelijk materialen en up- en recycling. Zo werkt modemerk Beaumont Organic met GOTS gecertificeerde stoffen, maakt Aramù haar jackets van reststoffen en Rhaka maakt onder meer gebruik van het Cradle to Cradle certificaat. Verzending van de producten vindt plaats op een eco-vriendelijke manier, waar mogelijk met fietskoerier, in een composteerbare verpakking.

Animals

Wanneer er reststoffen worden gebruikt is het onbekend hoe het dier eerder in de keten is behandeld. Wanneer het wel nieuwe wol is, hebben de merken toegelicht dat het dier goed wordt behandeld.

Transparantie en keurmerken

Veel merken waar Palanta mee samenwerkt hebben verschillende keurmerken, met name het Global Organic Textile Standard (GOTS) keurmerk. Dit keurmerk stelt met name eisen op gebied van milieu, maar ook op gebied van arbeid. Ook zijn de merken op de eigen website heel transparant waar en hoe zij produceren en informeren zij Palanta hier nog zelf uitgebreid over. Op de website lees je bij stories, via de tag brands, meer over de merken en hun duurzame aanpak. Eerder werkte Palanta samen met de oprichter van Mumster, Chanel Trapman, met wie ze een campagne lanceerde om vrouwen te inspireren om bewust te leven en kledingkeuzes te maken.

Ontdek meer over Palanta en duurzaamheid

Benieuwd hoe wij onze fashion pioniers reviewen? Kijk dan eens op deze pagina.

Geen reactie's

Geef een reactie