Rambler Studios | Merk en belevenis

Rambler Studios | Merk en belevenis

Rambler Studios | Merk en belevenis

Over de fashion pionier

Bij Rambler Studios vind je streetwear en designs met een twist voor (jonge) mannen en vrouwen.  Alles is ontworpen door de ‘Ramblers’, talentvolle jongeren met een bijzonder levensverhaal. In de creatieve studios in Amsterdam en Berlijn, biedt Rambler een dynamisch platform aan deze jongeren met creatief talent en doorzettingsvermogen om na Rambler door te stromen naar studie of werk. Rambler ontwerpen zijn one-of-a-kind en weerspiegelen de identiteit van de Ramblers.

Naast de collectie, kan je op donderdagen van 15:00-18:00 bij Rambler terecht voor kledingreparatie. Ook kan je workshops volgen ‘Something old is Something new‘ en Remake your shirt‘.

“Wij weten het creatieve talent van jongeren met een uitdagend verleden naar boven te halen. In de vorm van mode laten we dit zien aan de maatschappij.”

Carmen van der Vecht, founder Rambler (op de foto de Ramblers)

Rambler-team

Hoe verzilver je de SFGC bij Rambler Studios?

Jouw SFGC verzilver je in de webshop of winkel van Rambler.

Webshop
Klik in het winkelmandje op afrekenen en selecteer cadeaubonnen/SFGC als betaalmiddel. Heb je een SFGC van meer dan 50 euro? Dan kun je deze zelf online niet in één keer verzilveren, maar kan je jouw bestelling via dit formulier doorgeven. Wij dragen dan zorg voor de afhandeling. Heb je een vraag? Stuur een WhatsAppje: 0657126406 en je krijgt gemiddeld binnen 15 minuten een reactie.

Winkel
Overhandig de SFGC bij de kassa. Adres is Zeedijk 54, Amsterdam. De openingstijden zijn ma t/m vrij van 10:00 tot 18:00 en op afspraak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rambler Studios (@ramblerstudios) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rambler Studios (@ramblerstudios) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rambler Studios (@ramblerstudios) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rambler Studios (@ramblerstudios) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rambler Studios (@ramblerstudios) on

Echt duurzaam?

“Jongeren die even tussen wal en schip zijn gevallen in onze maatschappij, vinden bij Rambler een veilige haven. Hier kunnen zij zich uiten via mode. Dit levert niet alleen bijzondere ontwerpen op, maar ook krachtige jong volwassenen. Heel bijzonder hoe Rambler Studios zich inzet voor deze groep jongeren.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

Rambler Studios begeleidt jongeren met een bijzonder levensverhaal, maar vaak ook met een uitdagend verleden. Met een creatief programma, begeleidt Rambler deze jongeren op gebied van het ontdekken en ontplooien van hun talent en persoonlijke groei. In de afgelopen 10+ jaar hebben zij ruim 250 jongeren begeleid, hiervan ging meer dan 35% terug naar school of werk. De collectie die je online en in de winkel van Rambler vindt, is door deze creatieve jongeren ontworpen onder begeleiding van coaches uit onder meer de mode-industrie. De ontwerpen worden in het eigen atelier gemaakt. Soms worden er series uitbesteed naar lokale ateliers, zoals het Het Gildelab in Amsterdam. De basics die Rambler gebruikt, om bijvoorbeeld prints op te drukken, komen Stanley and Stella vandaan. Dit bedrijf is aangesloten bij de Fair Wear Foundation en GOTS gecertificeerd. GOTS stelt eisen vanaf de verwerking van de katoenvezel tot kledingstuk.

Planet

Rambler Studios maakt kleine series en werkt op bestelling. Hierdoor is er nagenoeg geen overproductie. De gebruikte stoffen bestaan deels uit reststoffen en basics van Stanley and Stella, dat het keurmerk draagt van het Global Organic Textile Standard (GOTS). Voor de unieke items, waar er maar één van worden gemaakt, zijn de stoffen nog niet altijd duurzaam. Rambler heeft de ambitie om in de nabije toekomst ook hier te kiezen voor stoffen die geproduceerd zijn met oog voor natuur en mens.

Animals

 Rambler werkt voornamelijk met restpartijen werkt, dit geldt ook voor het leer en het wol dat in de collecties zit verwerkt. Het is dan onbekend hoe de dieren behandeld zijn.

Transparantie en keurmerken

Rambler heeft haar winkel en atelier in één. Je kan daar gewoon binnenlopen en de productie van de collectie met eigen ogen zien en je vragen over het hele maakproces stellen. De stoffen van hun basics komen bij Stanley en Stella vandaan, die met het GOTS keurmerk en deelname aan de Fair Wear Foundation duurzaamheid op gebeid van mens en milieu waarborgt. Daarbovenop zet Rambler zich actief in om steeds verder te verduurzamen, zij is daarom aangesloten bij Clean & Unique. Dit platform is opgezet door Roosmarie Ruigrok en begeleidt jonge merken bij het maken van duurzame productiekeuzes. Andere experts die toezien op het creatieve programma en duurzaamheid van Rambler zijn Mark Terberg van Dutch Fashion Foundation, circular fashion consultant Linnemore Nefdt en circulair ontwerper Ingrid Pauw.

Ontdek meer over Rambler Studios en duurzaamheid

Geen reactie's

Geef een reactie