Rarámuri | Merk

Rarámuri | Merk

Rarámuri | Merk

Over de fashion pionier

Het merk Rarámuri staat voor hippe en comfortabele sandalen van een goede kwaliteit en een modulair karakter. De linten van de sandalen kun je namelijk naar eigen smaak aanpassen. Zo kan je kiezen uit verschillende kleuren, van kleurrijk tot zwart. En wanneer je meerdere linten aanschaft, kan je thuis makkelijk afwisselen. Zo passen je sandalen altijd bij je outfit! Ook kun je de linten op verschillende manieren strikken, waardoor je weer een andere look creëert. Kortom, de ultieme toevoeging aan jouw reizen en eindeloze avonturen.

De inspiratie voor het merk komt uit de bergen van Mexico. Hier ontmoette oprichter Edel van Riet een bijzondere inheemse stam, de Rarámuri, wat letterlijk ‘zij met zwevende voeten’ betekent.

“Rarámuri straalt avontuur, creativiteit en vrijheid uit. We willen het go-to merk worden voor vrouwen die op zoek zijn naar hippe en duurzame reisaccessoires.”

Edel Van Riet (rechts), founder Rarámuri

Edel-Van-Riet-Rarámuri

Rarámuri-sustainable-fashion-gift-card-brand-banner

Hoe verzilver je de SFGC bij Rarámuri?

Je kan de SFGC bij Rarámuri verzilveren door jouw giftcard om te ruilen voor één van de onderstaande codes. De code kan je gebruiken in de webshop van Rarámuri. Je ontvangt de code direct per mail (check voor de zekerheid je spambox.) De SFGC hoef je niet in één keer te besteden. Je kan dus prima jouw SFGC van bijvoorbeeld 50 euro omruilen voor een Rarámuri-code van 20 euro. De overige 30 euro blijft dan op jouw SFGC staan. Heb je vragen hierover of lukt het niet, stuur de SFGC een whatsappje: 0657126406. Je krijgt met 15 minuten een reactie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rarámuri (@raramurisandals)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rarámuri (@raramurisandals)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rarámuri (@raramurisandals)

Echt duurzaam?

Ik werd direct enthousiast over het concept van Rarámuri waarbij de linten niet vast zitten aan de zool. Als de linten vies zijn geworden, dan hoef je jouw sandalen niet weg te gooien. Nee, je vervangt de linten en loopt gewoon weer verder. En doordat je de linten zelf kiest, kan je de sandaal aanpassen naar jouw smaak. Zo eenvoudig mooi kan een duurzaam idee zijn.

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

De sandalen van Rarámuri worden in Spanje gemaakt en de linten in een beschutte en sociale werkplaats in Antwerpen. De leveranciers dienen zich vanzelfsprekend aan de Europese arbeidsregels te houden. En omdat de productie zo dichtbij is, bezoekt Rarámuri de fabriek en werkplaats regelmatig zelf en kan zij goede productieomstandigheden van haar sandalen garanderen. Voor elk paar verkochte sandalen doneert Rarámuri een bedrag aan Fundación Tarahumara José A. Llaguno, A. B. P. Deze organisatie vermindert de armoede en sociale uitsluiting van inheemse gemeenschappen in het Tarahumara-gebergte in Noord-Mexico. Er wordt ingezet op drie onderwerpen: onderwijs, watervoorziening en voedselveiligheid.

Planet

Voor de SFGC is met name het modulaire ontwerp een belangrijke reden om samen te werken. De sandaal hoeft nooit zijn geheel afgedankt worden, omdat de zolen en sandalen separaat van elkaar kunnen worden vervangen. Zo hoef je geen onderdelen af te danken die nog in goede staat zijn. Je kan enkel de versleten onderdelen afdanken. Deze manier van ontwerpen wordt gezien als een circulaire ontwerpstrategie, waarbij efficiënter van materialen gebruikt wordt gemaakt. De zolen van de sandalen worden gemaakt van hoogwaardig restleer of natuurlijk rubber. Van de linten is ongeveer 50% van reststoffen en 50% van polyester. Door de hoge kwaliteit van de materialen gaan de schoenen lang mee.

Animals

Rarámuri maakt voor haar sandalen zoveel mogelijk gebruik van vegan materialen. Naast de vegan zolen is er ook de optie voor hoogwaardig restleer.

Transparantie en keurmerken

Rarámuri is op dit moment een samenwerking aan het opstarten met een nieuwe leverancier voor haar sandalen. Duurzaamheid wordt voor hen steeds belangrijker en speelt bij de keuze dus ook een grote rol. Het label heeft aangegeven bezig te zijn met meer informatie over het productieproces op te vragen en te publiceren op hun website. De transparantie over de duurzame aanpak van Rarámuri zal daarmee alleen maar beter worden. Verder ondersteunen ze consumenten op hun website met filmpjes hoe je de sandaal op verschillende manieren kan strikken en zo verschillende looks kan creëren. Deze eerlijke en open houding maakt Rarámuri een goede toevoeging aan het SFGC platform.

Ontdek meer over Rarámuri en duurzaamheid

Benieuwd hoe wij onze fashion pioniers reviewen? Kijk dan eens op deze pagina.

Geen reactie's

Geef een reactie