Savara Intimates

Duurzame lingerie die een glimlach op het gezicht van de drager tovert.

Waarom we Savara Intimates leuk vinden

“Savara Intimates bewijst dat lingerie niet alleen mooi en duurzaam kan zijn, maar ook betaalbaar. Voor een brede groep vrouwen daarom bereikbaar en daarmee een heel inclusief merk.”

Nanette Hogervorst
Nanette Hogervorst

Oprichter Sustainable Fashion Gift Card

Het merk

De lingerie van Savara Intimates voelt zacht op de huid, met duurzame stoffen als Tencel. De look is vrouwelijk met het gebruik van kant en bandjes die je op verschillende wijze kan dragen. De bh’s hebben geen beugels, maar door het ontwerp is er genoeg steun – ook voor de grotere cup maten. Savara Intimates is er voor iedere vrouw, van slank tot curvy. Een prachtig lingeriemerk, met een net zo mooi verhaal.

Savara Intimates signature pieces

Nikie voedingsbh

€ 69,95

Slip Willow zwart

€ 39,95

BH Willow rood

€ 74,95

BH Dees zwart

€ 74,95

Hoe het werkt

Verzilver jouw SFGC

savara-intimates-subheader

De duurzame aanpak

Het woord 'sustainable' in onze naam moet betekenis hebben. Daarom doen we er alles aan om al onze aangesloten merken zorgvuldig te screenen op duurzaamheid. We zijn niet perfect, maar wel kritisch op ons eigen beoordelingsproces.

Momenteel zijn we de '23/'24 impact analyse gestart van onze merken. Dit is een heranalyse en doen we standaard eens in de twee tot drie jaar. Zo weten we zeker dat alle merken nog steeds voldoen aan onze waardes. Tussen de analyses door volgen we alle merken actief en werken we regelmatig samen. Zo zijn we doorgaans goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen onze aangesloten merken.

Productiefase: De productie vindt zowel plaats in Amsterdam (voor de kleine aantallen) en in Letland en Roemenië. Het kleine atelier in Letland wordt gerund door vrouwen met 20 jaar ervaring in het maken van lingerie.

Gebruikersfase: Het bedrijf kiest bewust voor duurzame materialen van hoge kwaliteit. Zo gebruiken ze onder andere het materiaal Tencel wat erg stevig is en lang mee gaat.

Einde levensduur: Het is mogelijk om jouw lingerie gratis te laten repareren als er iets kapot is. Hierdoor wordt de levensduur van de producten verlengd. Ook bieden ze klanten gratis nieuwe verstelbare bandjes als de oude niet meer passen.

De pionier

Wakker worden, douchen, naar de ondergoedla lopen en de uitdaging begint. Welke bh past bij mijn kleding? Van welke is de beugel nog goed? Welke cupmaat heb ik in deze tijd van de maand? Welke zit nog lekker en is ook nog eens charmant, zodat ik hem niet hoef te verbergen? Wat voor materiaal is dit? Zweet ik hier in als ik naar kantoor fiets? Waarom hebben mijn zussen en vriendindinnen nog steeds dezelfde problemen?’. Deze vragen kwamen elke ochtend in ons op. Eva (links) en Michelle (rechts) hebben de sterke overtuiging dat alles mogelijk is om te creëren wat je maar wilt, en ze vonden dat lingerie anders kon (en zou moeten) zijn. Ze droomden over het starten van een bedrijf met een positieve impact op de wereld, waarin ze iets moois konden creëren. Ze begonnen met ontwerpen en de ideeën uit te werken. Ze werden enthousiast van de energie die dit hen gaf en daar is Savara Intimates begonnen.

the-pioneer-eva-van-schijndel-michelle-jamoneau

Voor vriendschap

SFGC-voor-vriendschap

Slow nieuws & events

Omdat offline leuker is dan online, organiseren we kleinere en grotere events om elkaar te ontmoeten. Via onze maandelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte - samen met het laatste nieuws over duurzame mode en onze merken.

    No Comments

    Post A Comment