Savara Intimates | Brand

Savara Intimates | Brand

Savara Intimates | Brand

Over de fashion pionier

De lingerie van Savara Intimates voelt zacht op de huid, met duurzame stoffen als Tencel. De look is vrouwelijk met het gebruik van kant en bandjes die je op verschillende wijze kan dragen. De bh’s hebben geen beugels, maar door het ontwerp is er genoeg steun – ook voor de grotere cup maten. Savara Intimates is er voor iedere vrouw, van slank tot curvy. Een prachtig lingeriemerk, met een net zo mooi verhaal.

“Savara betekent stralend van binnen uit. Met onze collectie laten we zien dat een BH goed kan zitten, stijlvol en duurzaam tegelijk kan zijn.”

Eva van Schijndel, founder Savara Intimates

Eva-van-Schijndel-duurzame-ondernemer

savara-intimates-nieuwe-duurzame-collectie-2021

Hoe verzilver je de SFGC bij Savara Intimates?

Jouw SFGC verzilver je in de webshop van Savara Intimates. Klik in het winkelmandje op afrekenen en selecteer cadeaubonnen/SFGC als betaalmiddel.

Heb je een SFGC van meer dan 50 euro? Dan kun je deze zelf online niet in één keer verzilveren, maar kan je jouw bestelling via dit formulier doorgeven. Wij dragen dan zorg voor de afhandeling. Heb je een vraag? Stuur een WhatsAppje: 0657126406 en je krijgt gemiddeld binnen 15 minuten een reactie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SUSTAINABLE LINGERIE ✨ (@savara.intimates) on

Echt duurzaam?

Eva van Schijndel bewijst met Savara Intimates dat lingerie niet alleen mooi en duurzaam kan zijn, maar ook betaalbaar. Voor een brede groep vrouwen daarom bereikbaar en daarmee een heel inclusief merk.

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

De productie vindt in een atelier in Letland plaats. Dit is een klein familie atelier, gerund door vrouwen met ruim 20 jaar ervaring in het maken van lingerie. Vanwege de huidige maatregelen heeft Eva het atelier nog niet kunnen bezoeken, wel videobelt ze maandelijks met de mensen daar. De stof waarvan de lingerie wordt gemaakt is het milieuvriendelijke Tencel, geproduceerd in een fabriek in Turkije. Verhees Textiles, waar Savara Intimates de Tencel-stoffen inkoopt, weet helaas niet wat de arbeidsomstandigheden in deze fabriek zijn. De naam van de fabriek om dit zelf na te gaan, hebben we opgevraagd bij Verhees Textiles. Hier komen we op terug.

Planet

Savara Intimates maakt gebruikt van de milieuvriendelijke stof Tencel. Dit is de gepatenteerde naam van het vezelbedrijf Lenzing voor de duurzame stof lyocell. De fabriek die de stof maakt is tevens OEK-TEX 100 gecertificeerd. Door met Tencel te werken, heeft Savara Intimates in vergelijking tot de reguliere synthetische lingerie stoffen, het gebruik van meer dan 45.000 liter water en ruim 70 kilo chemicaliën voorkomen. Savara Intimates maakt gebruik van reststoffen uit Letland en Italië, waaronder gerecycled kant. Om voor CO2 uitstoot te compenseren wordt bij elke verkoop een donatie gedaan aan One Tree planted. Tevens wordt er gebruik gemaakt van milieuvriendelijke verpakkingen.

Animals

Savara Intimates is vegan.

Transparantie en keurmerken

De Tencel stoffen die Savara Intimates gebruikt zijn gecertificeerd met OEKO-TEX 100. Een deel van de reststoffen zijn gerecyclede stoffen, die zijn gecertificeerd met de Global Recycle Standard. Eva vraagt bij de leveranciers de recente certificaten op van de keurmerken. Op de website is veel te lezen over de duurzame aanpak van Savara Intimates, zoals een overzicht hoe de eerlijke prijs van de lingerie is opgebouwd.

Ontdek meer over Savara Intimates en duurzaamheid

Benieuwd hoe wij onze fashion pioniers reviewen? Kijk dan eens op deze pagina.

Geen reactie's

Geef een reactie