Save The Wave | Merk

Save The Wave | Merk

Save The Wave | Merk

Over de fashion pionier

De oceanen plasticvrij maken, dat is de missie van Save The Wave. Het merk doet dit met haar collectie van sport- en zwemkleding voor vrouwen, gemaakt van afval uit de oceaan dat is gerecycled tot prachtige nieuwe stoffen – zoals het innovatieve econyl. De kledingstukken zijn tijdloos en van hoge kwaliteit, waardoor ze lang mee gaan. Door Save The Wave te dragen loop je er dus niet alleen stijlvol bij, je maakt ook een statement: laten we kiezen voor een betere toekomst van onze planeet!

“Het doel van SAVE THE WAVE® is om hoogwaardige gerecyclede zwem- en sportkleding te produceren, de oceanen vrij van afval te houden en een sterke gemeenschap op te bouwen van mensen die geven om onze planeet”

Svetlana van Leenen-Yanchenko,  founder Save The Wave

Svetlana-portret

SaveTheWave-sustainable-fashion-gift-card-landscape

Hoe verzilver je de SFGC bij Save The Wave?

Jouw SFGC verzilver je in de webshop van Save the Wave. Klik in het winkelmandje op afrekenen en selecteer cadeaubonnen/SFGC als betaalmiddel.

Heb je een SFGC van meer dan 50 euro? Dan kun je deze zelf online niet in één keer verzilveren, maar kan je jouw bestelling via dit formulier doorgeven. Wij dragen dan zorg voor de afhandeling. Heb je een vraag? Stuur een WhatsAppje: 0657126406 en je krijgt gemiddeld binnen 15 minuten een reactie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door SAVE THE WAVE® (@savethewave.store)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door SAVE THE WAVE® (@savethewave.store)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door SAVE THE WAVE® (@savethewave.store)

Echt duurzaam?

“Steeds meer jonge ondernemers beseffen dat duurzaamheid de kern moet zijn van hun product en bedrijfsvoering. Duurzaamheid is daarom onlosmakelijk verbonden met Save the Wave en Svetlana streeft ernaar om dit steeds verder door te voeren ‘to save te wave.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

Goede arbeidsomstandigheden staan hoog in het vaandel bij Save The Wave. Er wordt samengewerkt met Swimwear Bali in Indonesië, deze fabrikant biedt zijn personeel een eerlijk loon en normale werktijden (eventuele vrijwillige overuren worden overeenkomstig betaald). Ook krijgt elke werknemer een volledige zorgverzekering. Restjes stof die de fabrikant overhoudt worden gedoneerd aan een lokale liefdadigheidsinstelling, Bali Street Mums, die arme vrouwen en kinderen op Bali ondersteund.

Planet

De collectie van Save The Wave wordt volledig geproduceerd door Swimwear Bali, de grootste producent van duurzame badkleding op Bali. Deze producent werkt met ECONYL®, een stof gemaakt wordt van 100% gerecyclede nylon van afgedankte visnetten uit de oceaan. ECONYL® heeft tot 90% minder impact op de opwarming van de aarde dan nieuwe nylon vervaardigd uit olie. Het verpakkingsmateriaal van Save The Wave is biologisch afbreekbaar en recyclebaar. Er wordt alleen samengewerkt met bezorgdiensten die op verschillende manieren hun CO2-voetafdruk verkleinen. Save The Wave doneert 5 euro van elk product en 10 euro van elke set die verkocht wordt aan Surfrider Foundation Europe. Deze organisatie vertegenwoordigt een vrijwilligersnetwerk dat zich inzet voor kustlijn- en waterbescherming door middel van lobby en lokale acties zoals beach clean ups.

Animals

Save The Wave is vegan.

Transparantie en keurmerken

Op de website van Save The Wave is uitgebreide informatie te vinden over het productieproces. De stoffen die Save The Wave gebruikt zijn gecertificeerd volgens de STANDARD 100 by OEKO-TEX®. Dit betekent dat er geen schadelijke stoffen in het textiel zitten. Ook heeft Save The Wave een certificaat van The Sustainable Apparel Coalition voor het gebruik van The Higg Index. Daarnaast voldoet het merk aan De Global Recycle Standard (GRS). Tot slot heeft producent Swimwear Bali een certificaat van belastingvrijstelling voor de invoer van stoffen en voor de export van kleding. Dit is toegekend omdat ze voldoen aan alle voorschriften van de Indonesische regering op het gebied van arbeidsomstandigheden.

Ontdek meer over Save The Wave en duurzaamheid

Geen reactie's

Geef een reactie