Serendipity Vintage Dreamer | Merk

Serendipity Vintage Dreamer | Merk

Serendipity Vintage Dreamer | Merk

Over de fashion pionier

De collectie van Serendipity Vintage Dreamer staat voor vrouwelijke maar eigenzinnige looks met als basis uniseks kledingstukken. Het merk geeft vintage kleding een nieuw leven en wil hiermee toewerken naar een 100% circulaire mode industrie. Oprichtsters Andrea en Lisbeth zijn altijd op zoek naar de mooiste vintage stukken, die ze met de hand aanpassen in hun atelier in Amsterdam.

Beide oprichtsters van Serendipity Vintage Dreamer hebben jarenlange ervaring in de mode industrie. Liseth werkte als business en sales manager voor onder andere G-Star RAW en Andrea werkte als modeontwerper en productontwikkelaar. Duurzaamheid is altijd een onderwerp geweest dat hen interesseerde, een jaar geleden besloten ze hun krachten te bundelen en Serendipity Vintage Dreamer te starten.

“Serendipity Vintage Dreamer is een beweging die de huidige mode industrie uitdaagt tot verandering. Wij staan voor kwaliteit en moderne esthetiek. Door kleding een nieuw leven te geven, stemmen we voor een toekomst waarin we geloven!”

Liseth van der Lee (links) en Andrea Garcia (rechts), founders Serendipity Vintage Dreamer

Serendipity Vintage Dreamer

Hoe verzilver je de SFGC bij Serendipity Vintage Dreamer?

Je kan de SFGC bij Serendipity Vintage Dreamer verzilveren door jouw giftcard om te ruilen voor één van de onderstaande codes. De code kan je gebruiken in de webshop van Serendipity Vintage Dreamer. Je ontvangt de code direct per mail (check voor de zekerheid je spambox.) De SFGC hoef je niet in één keer te besteden. Je kan dus prima jouw SFGC van bijvoorbeeld 50 euro omruilen voor een Serendipity Vintage Dreamer code van 25 euro. De overige 25 euro blijft dan op jouw SFGC staan. Heb je vragen hierover of lukt het niet, stuur de SFGC een whatsappje: 0657126406. Je krijgt met 15 minuten een reactie.

Echt duurzaam?

“Andrea en Liseth hebben oog hebben voor het selecteren van prachtige tweedehands/vintage kledingstukken, die ze met Serendipity Vintage Dreamer weten om te toveren tot designstukken. Een merk dat naadloos aansluit bij de huidige tijdsgeest en door de verbinding van creativiteit en circulariteit future proof is.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

Alle kleding wordt vermaakt in het eigen atelier van Serendipity Vintage Dreamer in Amsterdam. Andrea en Liseth kunnen hierdoor zelf de werkomstandigheden bepalen. Het gaat dus om hergebruik van vintage kleding. Hoe de arbeidsomstandigheden waren ten tijde van het produceren van de kledingstukken is niet te achterhalen.

Planet

Serendipity Vintage Dreamer koopt met name in Nederland, Spanje en Italië vintage stukken op. Dit doen Andrea en Liseth zelf of via vrienden en familie die in het buitenland wonen. Er wordt niet gekocht in bulk, het is allemaal handpicked vintage. Aan veel van deze stukken geven Andrea en Liseth hun eigen draai en die worden vervolgens verkocht onder de EDITED collectie. Voor degenen die niet zo into vintage zijn is er de SIMPLE collectie, die bestaat uit nieuwe stukken gemaakt van lokale textielresten. Dit gaat voornamelijk om linnen, katoen en wol uit winkels en magazijnen in Nederland die het anders zouden weggooien. Zonodig wordt dit aangevuld met nieuw materiaal van lokale textielproducenten. De verpakkingen die Serendipity Vintage Dreamer gebruikt zijn recyclebaar en biologisch afbreekbaar. Elk half jaar kiest Serendipity Vintage Dreamer een nieuw goed doel om te steunen, op dit moment zijn dat Trees For All en Great Green Wall.

Animals

Serendipity Vintage Dreamer verkoopt leer maar dit zijn altijd vintage stukken, die dus in het verleden al geproduceerd zijn. Het merk verkoopt geen bont.

Transparantie en keurmerken

In de mode-industrie is het (vrijwel) niet te achterhalen hoe de keten van vintage kleding op het moment van produceren eruit heeft gezien. In dit geval kijkt de SFGC naar de waardeketen vanaf het moment dat het vintage kledingstuk wordt ingekocht. Bij Serendipity Vintage Dreamer is dit proces transparant en overzichtelijk.

Ontdek meer over Serendipity Vintage Dreamer en duurzaamheid

Benieuwd hoe wij onze fashion pioniers reviewen? Kijk dan eens op deze pagina.

Geen reactie's

Geef een reactie