SOGOODTOWEAR | Brand

SOGOODTOWEAR | Brand

SOGOODTOWEAR | Brand

Over de fashion pionier

Minimalistisch, maar met een eigen signatuur. Sogoodtowear ontwerpt kasjmier items die er niet alleen goed uitzien en goed aanvoelen, maar ook goed doen. Het label ontwerpt 100% kasjmier, tijdloze, luxe en eerlijke slow fashion die lang meegaan. De collectie bestaat uit een blijvende Core collectie, wat elk seizoen wordt aangevuld met een paar eenmalige must-haves.

Naast prachtige kleding, heeft Sogoodtowear een net zo mooi verhaal. Zij is een coöperatie. Alle items zijn van duurzaam kasjmier en worden door traditionele brei- en naaitechnieken met de hand gemaakt. Door lange termijn partnerschappen aan te gaan kan Sogoodtowear investeren in de toekomst van hun makers en creëert zij een samenwerkingsverband tussen alle schakels in de keten.

“Wij betalen onze winsten niet uit aan aandeelhouders, maar herinvesteren deze in het verbeteren van de leefomstandigheden in Nepal – één van de armste landen van Azië.”

Jacqui en Fons Burger, co-founders Sogoodtowear

sogoodtowear-founders

Hoe verzilver je de SFGC bij SOGOODTOWEAR?

Jouw SFGC verzilver je in de webshop van Sogoodtowear. Klik in het winkelmandje op afrekenen en selecteer cadeaubonnen/SFGC als betaalmiddel.

Heb je een giftcard van meer dan 50 euro? Dan kan je deze online niet in één keer verzilveren. Wel kan je jouw aankoop met meerdere giftcards van 50 euro betalen. Wissel hiervoor jouw SFGC om voor digitale giftcards van maximaal 50 euro. Hier vind je de volledige uitleg. Lukt het toch niet? Stuur een WhatsAppje: 0657126406 en je krijgt gemiddeld binnen 15 minuten een reactie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SO GOOD TO WEAR (@sogoodtowear)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SO GOOD TO WEAR (@sogoodtowear)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SO GOOD TO WEAR (@sogoodtowear)

Echt duurzaam?

“Wanneer je de stoffen van de kleding van Sogoodtowear voelt, weet je direct dat het om kwaliteit gaat. Het feit dat ze een coöperatie zijn, maakt niet alleen dat er overzicht is over de toeleveringsketen, maar ook dat iedere schakel gewaardeerd wordt en een stem heeft.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

Sogoodtowear is begonnen met de drive om op een duurzame manier financiële welvaart te creëren voor de lokale gemeenschap van Nepal. Ze werkt daarom samen met partners die impact willen maken. Lange termijn samenwerkingen zijn daarom van groot belang. Er wordt gewerkt met kleine boeren die de kasjmier geiten of bokken houden, spinners, wevers en een fairtrade breifabriek in Nepal. Allemaal zijn ze onderdeel van de coöperatie. Hierdoor is er directe controle op de arbeidsomstandigheden, waarbij iedereen een eerlijk salaris ontvangt. Daarnaast worden alle winsten herbelegd of besteed aan het verbeteren van de levensomstandigheden. Sogoodtowear onderschrijft in haar eigen principes onder meer de UN Guiding Principles on Business and Human Rights en de fundamentele arbeidsnormen van de ILO. Nog niet al het kasjmier voor Sogoodtowear komt uit Nepal. Een deel komt uit China en is gecertificeerd.

Planet

Sogoodtowear produceert kleding van 100% kasjmier dat met zorg is gemaakt, zonder mens, dier of onze aarde te schaden. Dit betekent ook dat ze niet meegaan in het volgen van seizoen collecties. In samenwerking met haar productiepartners, streeft Sogoodtowear naar de meest duurzaam mogelijke oplossing. Zo worden er géén schadelijk chemicaliën in het productieproces gebruikt en wordt er geverfd met natuurlijke, niet schadelijke verfstoffen. Sogoodtowear produceert een deel van de collectie op basis van een pre-order systeem, waardoor productieoverschotten worden voorkomen. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van milieuvriendelijke verpakkingen. Het garen dat Sogoodtowear gebruikt, komt uit een eco-gecertificeerde fabriek in China en heeft de volgende twee certificaten: RWS & GOTS (Global Organic Textile Standard). Sogoodtowear streeft ernaar om over 10 jaar een geheel eigen kasjmier te produceren van geit tot product. Hiermee wil Sogoodtowear kasjmere terugbrengen in Nepal, waarmee zij werkgelegenheid biedt, de leefomstandigheden van Nepalezen verbeterd, en in Europa door een goede collectie bewustzijn creëren voor slow fashion.

Animals

Sogoodtowear is een coöperatie en heeft eigen geiten en bokken. Ze werken samen met lokale gemeenschappen in Nepal om hun eigen kudde geiten groot te brengen. Ze gebruiken hiervoor innovatieve en ethische manieren om deze geiten te fokken en te hoeden zonder schade toe te brengen aan dier en milieu.
Op dit moment is de kudde nog niet groot genoeg. Een deel van de wol komt daarom uit een eco-gecertificeerde fabriek in China. Sogoodtowear is tevens zelf langs gegaan bij deze leverancier, om te controleren of er op een diervriendelijke manier wordt gewerkt.

Transparantie en keurmerken

Sogoodtowear communiceert uitgebreid op haar website over wat zij allemaal doen om bij te dragen aan een goede wereld. De samenwerkingen en certificeringen die zij zelf en/of hun leveranciers hebben, waaronder RWS & GOTS onderstrepen hun beleid.

Ontdek meer over Sogoodtowear en duurzaamheid

Geen reactie's

Geef een reactie