studio JUX | Merk en winkel

studio JUX | Merk en winkel

studio JUX | Merk en winkel

Over de fashion pionier

Studio JUX heeft een gevarieerde collectie met mooie, tijdloze accessoires en kledingstukken voor vrouwen, mannen en kinderen. Van blousen en tops, tot heerlijk zittende broeken en jurken. Alle kledingstukken zijn gemaakt van hoge kwaliteit natuurlijk stoffen en met veel aandacht voor een goede pasvorm. Het merk heeft een eigen fabriek in Nepal. Hierdoor kan je op het label zien welke kleermaker jouw kledingstuk heeft gemaakt.

Studio Jux is opgericht in 2008. Een koploper dus op gebied van duurzame mode in Nederland. Naast de eigen collectie, supporten ze ook andere duurzame merken. Denk aan People Tree, Armed Angels en het jeansmerk Kings of Indigo.

“Ik kwam op het idee voor studio JUX tijdens een reis in India waar ik een man ontmoette wiens huid van top tot teen paars was doordat hij dag in dag uit textiel verfde met paarse verf. Dit was voor mij een enorme eye-openeren dat het anders moest met onze modeindustrie.”

Jitske Lundgren, co-founder studio JUX

Jitske-Lundgren-duurzame-ondernemer

Hoe verzilver je de SFGC bij studio JUX?

Jouw SFGC verzilver je in de webshop of winkel van Studio Jux.

Webshop
Klik in het winkelmandje op afrekenen en selecteer cadeaubonnen/SFGC als betaalmiddel. Heb je een SFGC van meer dan 50 euro? Dan kun je deze zelf online niet in één keer verzilveren, maar kan je jouw bestelling via dit formulier doorgeven. Wij dragen dan zorg voor de afhandeling. Heb je een vraag? Stuur een WhatsAppje: 0657126406 en je krijgt gemiddeld binnen 15 minuten een reactie.

Winkels
Overhandig de SFGC bij de kassa van de winkels in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Via een QR-code kan je dan het item afrekenen met de SFGC. Omdat dit via een online systeem gaat, geldt dezelfde regel als bij de webshop. Namelijk dat je niet in één keer een SFGC van meer dan 50 euro kan verzilveren. Wel kan je jouw aankoop met meerdere giftcards van 50 euro betalen. Wissel hiervoor jouw SFGC om voor digitale giftcards van maximaal 50 euro. Hier vind je de volledige uitleg.

 

Je vindt hier de adressen van de winkels.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by studio JUX (@studiojux) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by studio JUX (@studiojux) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by studio JUX (@studiojux) on

Echt duurzaam?

“Al jaren volg ik Studio Jux. En ik heb bewondering voor het feit dat zij hun eigen kledingfabriek hebben in Nepal. De werkomstandigheden kunnen zij inrichten zoals zij dat willen en doen dit dan ook op een goede manier. Daarmee dragen zij als één van de weinige merken in de mode-industrie, de volle verantwoordelijkheid voor de mensen die onze kleding maken.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

De collecties van studio JUX worden grotendeels gemaakt in de eigen fabriek in Nepal. Hier heeft het merk volledige controle over de werkomstandigheden. Verder wordt zo’n 25% gemaakt in de GOTS gecertificeerde fabriek Yeti Fashion Design. De overige 5% van de collectie zijn sieraden die worden gemaakt binnen een ‘women empowerment’ project. De leveranciers bevinden zich in Kathmandu, waardoor studio Jux goed zicht heeft op de arbeidsomstandigheden. Studio JUX heeft ook een code of conduct opgesteld voor zowel de eigen fabriek als leveranciers. Dit zijn een soort gedragsregels waar je je aan moet houden. De overige merken die te koop zijn in de (web)shop van studio JUX zijn ook kritisch op mensenrechten. Zo maken People Tree, Armed Angels en Kings of Indigo gebruik van verschillende keurmerken die goede arbeidsomstandigheden, denk aan Fair Trade Cotton en Fair Wear Foundation.

Planet

t:
Ruim 80% van de collectie van studio JUX is maakt gebruik van duurzame stoffen als tencel en biologisch GOTS-gecertificeerd katoen en hennep. De overige 15% is gemaakt van vegan zijde. Deze stof is gemaakt van het houtpulp van duurzaam beheerde bossen in Japan en vergelijkbaar met de meer bekende duurzame stof lyocell. Voor samples of kleine producten, maakt het merk gebruik van reststoffen die ontstaan gedurende de productie van een collectie. De stoffen die studio JUX gebruikt voelen zacht op de huid. Zo worden er geen stoffen gebruikt met toxische chemicaliën die staan op de REACH lijst. Verder zijn verpakkingen recyclebaar, wordt op het kantoor in Amsterdam gebruikgemaakt van LED lampen en woon-werk verkeer wordt vooral op de fiets of met het OV afgelegd. Net als dat studio JUX kritisch is op haar eigen impact op het milieu, geldt dit ook voor de merken die zie aanvullend op de eigen collectie verkopen. Zo is MUD Jeans natuurlijk een koploper op gebied van gerecycled denim.

Animals

Het merk studio JUX is vegan, net zoals de meeste andere merken die zij verkoopt. De mooie leren tassen van O MY Bag zijn (uiteraard) niet vegan. Het is op moment onduidelijk hoe de dieren behandeld zijn in de supply chain. Wel worden de tassen onder goede arbeidsomstandigheden en op milieuvriendelijke wijze gemaakt.

Transparantie en certificering

In elk kledingstuk van studio JUX staat welke kleermaker jouw kledingstuk heeft gemaakt. Lees hier bijvoorbeeld het verhaal over kleermaker Dil Maya. Ook wordt in de winkel en webshop het verhaal achter het merk vertelt middels teksten, foto’s en video’s. Het merk studio JUX heeft geen certificeringen. Met name omdat deze erg duur zijn en voor kleine fabrieken vrijwel onbetaalbaar. Dat studio JUX een eigen fabriek heeft en transparant is over haar werkwijze, vindt de SFGC meer waarde hebben dan enkel een keurmerk. Ranking platform Goodonyou is het daarmee eens, en geeft studio JUX een ‘great’. Alle andere merken die studio JUX verkoopt werken met certificeringen en/of zijn transparant over hoe zij hun producten maken.

Ontdek meer over studio JUX en duurzaamheid

Geen reactie's

Geef een reactie