The Collection One | winkel en webshop

The Collection One | winkel en webshop

The Collection One | Winkel en webshop

Over de fashion pionier


In de boutique in Amsterdam en in de webshop, biedt The Collection One vintage kleding, tassen, schoenen en interieur accessoires aan. De collectie is elegant, uniek en tijdloos. Kenmerkend voor The Collection One zijn de natuurlijk kleuren, waardoor alle items gemakkelijk gecombineerd kunnen worden met stukken die je al in jouw kledingkast hebt. De collectie is er voor mensen ongeacht maat, leeftijd of geslacht – sommige stukken zijn unisex. De kleding en accessoires bij The Collection One zijn zorgvuldig uitgezocht door de oprichter, Lisa Schotman. Alle stukken zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, zodat jij er jarenlang plezier van hebt.

 

“Duurzaamheid voor The Collection One gaat over kwaliteit, eerlijke productie en de natuur.”

Lisa Schotman, founder The Collection One

Lisa-Schotman-duurzame-mode-ondernemer

Hoe verzilver je de SFGC bij The Collection One

De Sustainable Fashion Gift Card verzilver je bij The Collection One in haar webshop of winkel in Amsterdam, Czaar Peterstraat 128. In de winkel kan je je giftcard gewoon overhandigen en in de webshop kan je in de checkout voor de betalingsopties met de SFGC/cadeaukaart kiezen. In de winkel kan je een SFGC tot 150 euro verzilveren. Online kan je maximaal 50 euro van je aankoop met een giftcard verzilveren. Heeft jouw giftcard een hogere waarde dan 50 euro, en wil je daar in één keer mee betalen, dan kan dat met een code die je bij de SFGC kan opvragen: 0657126406. Lukt het niet? Stuur de SFGC dan een WhatsAppje naar ditzelfde nummer en je krijgt gemiddeld binnen 15 minuten een reactie.

De winkel van The Collection One zit aan Czaar Peterstraat 128, Amsterdam en is wo t/m zo van 11:00 tot 18:00 geopend.

Echt duurzaam?

“Lisa koopt voor The Collection One niet per se de bekende duurzame modemerken in. Ze cureert de items zorgvuldig, waardoor zij voor The Collection een eigen authentieke stijl heeft ontwikkeld, met merken en vintage items die net zo mooi, duurzaam, of misschien wel duurzamer zijn.”

Informatie volgt

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

The Collection One kijkt kritisch naar hoe merken met mensenrechten en eerlijke arbeidsomstandigheden omgaan in hun productieketen. Naast dat zij persoonlijk contact heeft met de merken die zij verkoopt, is er ook een uitgebreide merkenanalyse op de eigen website. De merken die bij The Collection One worden aangeboden produceren voornamelijk in Europa, waardoor merken vallen onder Europese regelgeving op gebied van arbeidsomstandigheden en loon. Merken die buiten Europa produceren worden geselecteerd op het waarborgen van eerlijke lonen, veiligheid en waardige werkomstandigheden. Veel merken promoten lokaal vakmanschap of ontwikkeling, zoals Ancán. Dit merk doneert een deel van haar omzet aan de Right Start Foundation, een organisatie die creatieve werkplaatsen biedt aan kinderen in ontwikkelingslanden.

Planet

Met de verkoop van mooie vintage items draagt The Collection One actief bij aan het verlengen van de levensduur van kleding. Alle duurzame kleding die je bij The Collection One vindt, is gemaakt van duurzame materialen. Dit kan verschillen van natuurlijke materialen, zoals bamboe, biologisch katoen, tencel en linnen, tot geryclede of lokaal geproduceerde stoffen. By Signe en Sunad zijn twee merken die gebruik maken van Global Organic Textile Standard (GOTS) gecertificeerde materialen. GOTS is een internationaal keurmerk die eisen stelt aan zowel de productie van de vezels als de verdere verwerking ervan tot kledingstukken. Veel merken gebruiken daarbij geen verf of gebruiken enkel natuurlijke verven. Zo werkt About Arianne bijvoorbeeld met de REACH standaard, een verordening die toeziet op het gebruik van chemicaliën. Naast dat The Collection One zeer kritisch is op het duurzaamheidsniveau van de aangeboden merken zoekt zij zelf ook ecologische oplossingen voor haar winkel. Zo worden bestellingen in klimaatneutrale papieren tassen meegegeven. Alle vintage kleding wordt voor de verkoop naar een stomerij gebracht die op een milieuvriendelijke manier werkt.

Animals

The Collection One werkt voornamelijk met merken die weinig tot geen dierlijke materialen gebruiken. Naast vegan producten wordt er gewerkt met eerlijk of gerecycled leer.

Transparantie en keurmerken

The Collection One draagt veel zorg voor het verkopen van eerlijke producten. Om dit te bereiken communiceert ze niet alleen veel met de aangeboden merken, maar doet hier ook uitgebreid onderzoek naar. Voor alle merken heeft The Collection One een mooi duurzaamheids overzicht op haar website staan, waar aandacht is voor productie, materialen, verftechnieken en eventuele andere duurzaamheids weetjes over het merk. Door de hoge expertise en het aanbieden van hoogwaardige vintage merken helpt The Collection One mensen bij het maken van duurzame kledingkeuzes.

Geen reactie's

Geef een reactie