The Knitwit Label | Merk en belevenis

The Knitwit Label | Merk en belevenis

The Knitwit Label | Merk en belevenis

Over de fashion pionier

The Knitwit Label maakt prachtige truien, vesten, omslagdoeken en mutsen van wol in natuurlijke kleuren, voor mannen en vrouwen. Geen gekriebel, maar heerlijk zacht. De wol is afkomstig van de eigen dieren, die vrij rondlopen op de boerderij in Baambrugge. Hier staat ook de ‘mini breifabriek’ waar met innovatieve breimachines de kledingstukken worden gemaakt. Helemaal lokaal. Ook verkoopt het merk garens en biedt ze masterclasses aan voor de makers onder ons. Alles wordt lokaal geproduceerd op een boerderij in Baambrugge, waar de schapen en geiten die voor de wol zorgen vrij rondlopen.

Na 25 jaar als inkoper en producent in de mode te hebben gewerkt besloot Reina Ovinge dat het tijd was voor een duurzame transitie. Ze verkocht haar bedrijf en startte met The Knitwit Label een plek waar kennisdeling, eerlijke productie en dierenwelzijn samenkomen.

“Van onze duurzaam vervaardigde wol maken we een stijlvol, lokaal, duurzaam en transparant eindproduct met een eerlijke prijs. Daarmee geven we wol de waarde weer terug die het verdient: een natuurlijk luxeproduct dat met respect voor mens, dier en milieu is geproduceerd.”

Reina Ovinge, founder The Knitwit

Reina-portret

Hoe verzilver je de SFGC bij The Knitwit Label?

Je kan de SFGC bij The Knitwit Label verzilveren door jouw giftcard om te ruilen voor één van de onderstaande codes. De code kan je gebruiken in de webshop van The Knitwit Label. Je ontvangt de code direct per mail (check voor de zekerheid je spambox.) De SFGC hoef je niet in één keer te besteden. Je kan dus prima jouw SFGC van bijvoorbeeld 50 euro omruilen voor een The Knitwit Label code van 25 euro. De overige 25 euro blijft dan op jouw SFGC staan. Heb je vragen hierover of lukt het niet, stuur de SFGC een whatsappje: 0657126406. Je krijgt met 15 minuten een reactie.

Echt duurzaam?

“Reina en haar team werken met ontzettend veel liefde voor de dieren en het vak aan een lokale brei-industrie. Op deze manier geeft The Knitwit Label Nederlandse wol de waarde terug die het verdiend. Want waar ons land ooit een levendige brei industrie had, verdwijnt er tegenwoordig twee miljoen kilo wol naar het buitenland.”

Nanette Hogervorst, founder SFGC

Nanette-Hogervorst-Sustainable-Fashion-Gift-Card

People

Oprichtster Reina Ovinge woont en werkt zelf op de boerderij, waar een groot gedeelte van het hele productieproces plaatsvindt. Hierdoor kan The Knitwit Label de werkomstandigheden zelf bepalen. Het enige dat wordt uitbesteed is het verwerken van de ruwe wol naar garens. Dit gebeurt in Italië, omdat er in Nederland geen professionele verwerkingsindustrie voor wol meer is. De fabrieken waarmee The Knitwit Label in Italië samenwerkt zijn GOTS gecertificeerd, dat betekent dat er eisen worden gesteld op gebied van goede arbeidsomstandigheden.

Planet

The Knitwit Label werkt volgens het made-to-order principe. Dit betekent dat er pas geproduceerd wordt na het plaatsen van een bestelling. Hierdoor is er dus nooit sprake van overproductie. Het wassen en het verven van de wol is GOTS gecertificeerd. Dit betekent dat het gebruik van schadelijke chemicaliën is teruggebracht tot een minimum. De wasserij in Italië waar The Knitwit Label mee samenwerkt werkt met biologisch afbreekbare wasmiddelen. De kledingstukken van The Knitwit Label zijn kwalitatief hoogwaardig en gaan een leven lang mee.

Animals

Wij hebben met eigen ogen mogen zien hoe liefdevol de schapen en geiten op de boerderij van The Knitwit Label worden behandeld. De dieren lopen vrij rond op 11 hectare land en hebben dus alle ruimte. Het scheren en verwerken van wol wordt gedaan volgens de officiële richtlijnen zoals opgesteld door The Responsible Wool Standard. Naast de eigen wol, verzamelt The Knitwit Label ook schapen-, alpaca- en mohair wol bij collega fokkers en bij Nederlandse schapenboeren. Reina en haar team bezoeken hen persoonlijk.

Transparantie en keurmerken

The Knitwit Label brengt de gehele productieketen in beeld en is daarmee zeer transparant. Omdat de productie zo lokaal plaatsvindt en er masterclasses worden aangeboden, is het voor iedereen mogelijk om met eigen ogen het maakproces zien. The Knitwit Label heeft zelf (nog) geen certificeringen. Wel is het merk lid van de Textile Exchange en de Responsible Wool Standard. De wasserij en ververij in Italië waarmee samen wordt gewerkt GOTS gecertificeerd.

Ontdek meer over The Knitwit en duurzaamheid

Geen reactie's

Geef een reactie